vrijdag 15 november 2013

Eerste setfoto Star Wars VII


Vanmorgen is de eerste setfoto van Star Wars VII vrijgegeven door J.J. Abrams op Twitter met als onderschrift: "Hi, uit de werkplaats." Op de foto is onze kleine, grote vriend R2-D2 te zien die tot nu toe deelnam aan alle zes de films. Het ziet er naar uit dat R2 ook mee zal doen in de nieuwste film van de Star Wars reeks die op 18 december 2015 in de bioscoop zal verschijnen. Met R2-D2 is het bijna onvermijdelijk om niet ook C-3PO te noemen. De twee kibbelende vriendjes zijn bijna één woord. Zonder R2 geen 3PO en andersom, de twee schitterde samen in elke film tot nu toe. Het ziet er nu naar uit dat de nieuwe film daar gene uitzondering op zal zijn.
De twee robots waren door bedenker George Lucas in de films gestopt voor de nodige komische momenten. Naar eigen zeggen waren ze een soort sciencefictionversie van de twee oude, mopperende Muppets Statler en Waldorf. Aangezien Lucas nog steeds adviseur is in het bedrijf zal hij er vast voor zijn om zijn geliefde creaties terug te brengen in de film.
R2 en 3PO zijn niet alleen geliefde personages maar ook is het voor de nieuwe filmmakers geen enkel probleem om ze in het verhaal te verwerken. Robots sterven niet, je geeft ze een update en ze gaan zo weer 50 jaar mee, wellicht verouderen ze iets, maar dat moet geen probleem zijn. R2 en 3PO gaan immers al jaren mee en waren zelfs de eerste sprekende figuren in het Star Wars verhaal (episode IV).
Op dit moment zijn Abrams en producent Kathleen Kennedy druk bezig met de casting van de film. Onlangs zijn in Engeland de eerste audities gehouden en op dit moment kun je ook online auditie doen voor een van de hoofdrollen. De producenten zoeken namelijk nieuwe gezicht om jonge jedi's te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten