Episode I t/m IX

Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat details over de plot en afloop. (De inhoud op deze pagina is geen eigendom van Alle Star Wars) LET OP! Spoilers, ook van The Last Jedi!

Star Wars: Episode I: The Phantom Menace:
De organisatie Handelsfederatie heeft de planeet Naboo geblokkeerd in de hoop een handelsconflict in haar voordeel te kunnen beslechten. De senaat stuurt twee Jedi-ridders, Jedi-meester Qui-Gon Jinn en zijn padawan Obi-Wan Kenobi, om te onderhandelen. De Handelsfederatie probeert hen echter te doden en zet een invasie van Naboo ingang, onder druk van het brein achter de blokkade: de mysterieuze Sith Lord Darth Sidious. Amidala, de koningin van de mensen op Naboo, probeert samen met Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi te ontsnappen, maar een defecte hyperdrive dwingt hen op de planeet Tatooine te landen. Darth Sidious stuurt zijn leerling Darth Maul achter hen aan.
Op Tatooine ontmoeten ze de negenjarige Anakin Skywalker. Anakin blijkt ondanks zijn jonge leeftijd een genie op het gebied van mechanica. Zo heeft hij zelf een robot gemaakt genaamd C-3PO. Qui-Gon Jinn, die waarneemt dat Anakin een extreem hoog Jedi-potentieel heeft, wil hem graag meenemen. Anakin is echter een slaaf in dienst van Watto, een handelaar in ruimteschiponderdelen. Door Anakin mee te laten doen aan de jaarlijkse podrace en met Watto te wedden op de uitslag, wint Qui-Gon Jinn zowel Anakins’ vrijheid als een nieuwe hyperdrive voor zijn schip. Anakin moet bij het verlaten van zijn planeet wel zijn moeder achterlaten. Vlak voor ze Tatooine verlaten worden ze aangevallen door Darth Maul, maar Qui-Gon Jinn kan de aanval afslaan.
Op Coruscant weigert de Jedi-raad Anakin op te laten leiden omdat hij te oud is en omdat ze bang zijn dat Anakin later naar de Duistere Kant zal overlopen. Ondertussen probeert koningin Amidala ervoor te zorgen dat de Senaat van de Galactische Republiek ervoor zal zorgen dat haar planeet bevrijd wordt. De zwakke kanselier Finis Valorum blijkt echter niet in staat om haar te steunen, waarop ze op aanraden van haar senator Palpatine een motie van wantrouwen tegen hem indient: er zal een nieuwe kanselier gekozen worden om de Senaat voor te zitten.
Omdat de procedures teveel tijd zullen kosten besluit koningin Amidala terug te keren naar Naboo. Daar sluit ze een verbond met de Gungans, een amfibisch ras dat in de meren van Naboo woont, om samen de planeet te heroveren van de handelfederatie. Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi worden meegestuurd omdat de Raad vermoedt dat Darth Maul dan weer zal verschijnen. Tijdens een moeizaam gevecht weet men, met toevallige hulp van Anakin het droid-leger uit te schakelen. In een lichtzwaard-gevecht met Darth Maul raakt Qui-Gon Jinn dodelijk gewond, maar Obi-Wan Kenobi verslaat de Sith Lord door hem door midden te hakken en wordt hiermee officieel een Jedi. Vlak voor Qui-Gon Jinn zijn dood vraagt hij aan Obi-Wan Kenobi Anakin op te leiden tot een Jedi omdat Anakin volgens hem de legendarische Jedi zal zijn die weer balans in De Kracht (the Force) zal brengen. Wanneer Yoda, grote meester in de jedi orde, van Qui-Gon Jinns' wens hoort, stemt hij met tegenzin toe. Anakin wordt aan Obi-Wan toegewezen als Obi-Wans padawan.
De film bracht $924.317.558 op.Star Wars: Episode II: Attack of the Clones:
Tien jaar zijn verstreken sinds de vorige episode. Er heerst onrust in de Galactische Republiek. Steeds meer planeten hebben zich afgescheiden van de Republiek en vormen nu als de Separatisten een grote dreiging onder leiding van een voormalige Jedi, Graaf Dooku. De Republiek moet het hoofd bieden aan deze nieuwe dreiging, en daarom wordt er in de Senaat druk gediscussieerd of er een groot algemeen leger voor de Republiek komen moet. Na een mislukte poging tot een aanslag op het leven van Padmé Amidala (inmiddels senator van Naboo), krijgt ze Obi-Wan Kenobi en zijn padawan Anakin Skywalker toegewezen om haar te beschermen.
Na nog een aanslag verijdeld te hebben krijgt Obi-Wan opdracht om de moordenaar op te sporen, terwijl Anakin de jonge vrouw moet blijven bewaken. Het spoor leidt naar de planeet Kamino, waar al bijna tien jaar wordt gewerkt aan een geheim kloonleger voor de republiek. De man die ervoor gekloond werd, Jango Fett, doet echter nogal geheimzinnig tegen Obi-Wan en vlucht met zijn zoon Boba (die eigenlijk ook een kloon van hem is) richting de planeet Geonosis. Hier is Obi-Wan getuige hoe een enorm droid-leger gebouwd wordt, en hoe Dooku met de belangrijkste en graaierigste commerciële organisaties, waaronder de Handelsfederatie, de Confederatie van Onafhankelijke Stelsels opricht, maar hij wordt gevangengenomen.
Anakin en Padmé zijn intussen hevig verliefd geworden, maar kunnen hier niet mee leven, omdat het Anakin als Jedi verboden is zich aan iemand te binden. Tegelijkertijd heeft Anakin angstdromen over zijn moeder Shmi Skywalker. Hij wil haar zoeken op Tatooine, en Padmé gaat mee zodat hij zijn plicht voor haar toch niet verzaakt. Via Shmi's nieuwe echtgenoot Cliegg Lars en diens zoon en schoondochter Owen en Beru, komt hij erachter dat ze door de Tuskens gevangengenomen is. Hij vindt haar nog vlak voor ze sterft. Bezeten door woede en haat slacht hij de hele stam Tuskens af. Als ze daarop bericht krijgen van Obi-Wan trekken ze met de droids R2-D2 en C-3PO naar Geonosis, na de Jedi-raad op de hoogte gebracht te hebben. Ze worden echter gevangengenomen, en samen met Obi-Wan ter dood veroordeeld.
Gezien de toenemende dreiging worden de bevoegdheden van Grootkanselier Palpatine uitgebreid. Deze besluit het klonenleger voor de Republiek te gebruiken tegen de Separatisten. Terwijl Yoda het klonenleger formeel gaat activeren, gaan alle beschikbare Jedi onder leiding van Mace Windu naar Geonosis om Obi-Wan, Anakin en Padmé te redden. Dit lijkt succes te hebben, maar uiteindelijk worden de Jedi en Padmé toch door het leger droids in het nauw gedreven. Totdat Yoda met de klonen ten tonele verschijnt. De separatistenleiders vluchten. Obi-Wan en Anakin trachten Dooku gevangen te nemen, maar deze verslaat hen. Yoda blijkt echter wel tegen hem opgewassen, maar met de duistere krachten van de Sith weet Dooku toch te ontkomen.
Dooku, alias Darth Tyranus, komt aan bij zijn meester Darth Sidious met het nieuws dat alles volgens plan verloopt, en tevens met speciale bouwplannen van de Death Star. De Klonenoorlogen zijn uitgebroken, en het melkwegstelsel zal verscheurd worden door deze enorme oorlog. Maar ondanks alles treden Anakin en Padmé op Naboo in het geheim in het huwelijk, met C-3PO en R2-D2 als getuigen.
De film bracht $649.398.328 op.Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith:
Het universum is veranderd na jaren van oorlog. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi zijn legendarische helden geworden in hun strijd tegen de droid-troepen van Generaal Grievous. Als de Separatisten de Kanselier ontvoeren gaan Obi-Wan en Anakin hem bevrijden. Anakin weet Graaf Dooku op een niet-jedi wijze te verslaan en doodt hem.
Anakin en Padmé Amidala, die in het geheim zijn getrouwd, zijn door de oorlog al maanden van elkaar gescheiden. Wanneer ze eindelijk worden herenigd hoort Anakin dat zijn vrouw zwanger is. Vanaf dan wordt hij geplaagd door nachtmerries over Padmés dood tijdens de geboorte van hun kind. Hij is vastberaden om dit te verhinderen.
Deze angst maakt Anakin ontvankelijk voor manipulaties van Palpatine. Deze geeft aan in staat te zijn mensen voor de dood te kunnen behoeden. Anakin moet dan wel zijn leerling worden en de weg van de Duistere Kant volgen. Na de dood van Graaf Dooku heeft Generaal Grievous het bevel over de separatisten overgenomen. De Jediraad besluit dat hij gedood moet worden om de oorlog te beëindigen. Obi-Wan krijgt van Anakin de verblijfplaats van Grievous en weet hem in spectaculair gevecht te doden.
Palpatine geeft toe in werkelijkheid de Sith Darth Sidious te zijn. Mace Windu ontdekt dit ook, en confronteert Palpatine in een gevecht. Wanneer Palpatine probeert Mace Windu te doden met bliksems opgewekt via De Kracht, reflecteert Mace Windu deze terug naar Palpatine. Zo raakt Palpatines gezicht verminkt en krijgt hij het uiterlijk dat hij in de originele films had. Even lijkt Mace Windu te gaan winnen, maar dan verkiest Anakin de Duistere Kant en helpt Palpatine om Mace Windu te doden. Nu Anakin officieel zijn leerling is, geeft Palpatine hem de opdracht alle Jedi in de Jedi Tempel uit te roeien. Hij vaardigt tevens Bevel 66 uit. Met dit bevel geeft hij opdracht aan het Kloon leger om zich tegen de Jedi te keren.
Obi-Wan Kenobi realiseert zich wat er met Anakin is gebeurd, en moet zijn voormalige leerling trotseren in een duel op de vulkanische planeet Mustafar. In dit gevecht verliest Anakin zijn benen en zijn laatste gewone arm en valt hij in de lava. Hij overleeft dit alles maar net, en wordt door Darth Sidious meegenomen. Die laat Anakin ombouwen tot een cyborg om hem in leven te houden. Zo wordt hij de Darth Vader zoals hij in de originele drie films te zien was. Ook Yoda doet een poging om Darth Sidious te verslaan, maar door het gevecht worden de twee ver van elkaar af gedrukt en besluit Yoda niet terug te keren naar zijn tegenstander, maar zich terug te trekken.
Met dit alles is Darth Sidious’ jarenlange voorbereide plan succesvol uitgevoerd: de Jedi zijn weg en hij is nu alleenheerser over de vervallen republiek, die hij omsmeedt tot het Galactische Keizerrijk. Hij geeft tevens het bevel tot constructie van een nieuw superwapen: de Death Star.
Padmé heeft de wil tot leven verloren omdat ze Anakin kwijt is. Op het einde bevalt Padmé van een tweeling, Luke Skywalker en Leia Organa, waarna ze sterft. De twee overgebleven, machtigste Jedi (Yoda en Obi-Wan Kenobi) besluiten dat het beter is om een tijdlang in het geheim te blijven leven. Aan het einde van de film worden Luke en Leia van elkaar gescheiden, elk naar een ander stel ouders. Leia wordt aan Bail Organa en zijn vrouw, de Koningin van Alderaan toevertrouwd. Luke wordt door Obi-Wan naar Tatoonie gebracht, waar zijn stief oom en tante Beru en Owen Lars wonen. Obi-Wan zal daar blijven om over Luke te waken en om hem te trainen gedurende de tijd dat de Jedi nog steeds in ballingschap leven.
Alvorens hun wegen scheiden, leert Yoda aan Obi-Wan Kenobi hoe hij, via De Kracht, in contact kan komen met zijn voormalige meester Qui-Gon Jinn.

De film bracht $848.754.768 op.Star Wars: Episode IV: A New Hope:

Sinds Senator Palpatine, alias de Sith Darth Sidious, de macht heeft gegrepen en de oude republiek omgesmeed heeft tot het Galactische keizerrijk, is er een verzetsgroep actief die probeert de oude republiek te herstellen. Deze groep, de rebellenalliantie slaagt erin onder leiding van Prinses Leia Organa de bouwplannen van de Death Star te stelen , een kolossaal ruimtestation dat in staat is een planeet te vernietigen. Het schip met Leia wordt onderschept door keizerlijke troepen geleid door Darth Vader. Ze kan nog net de robots R2-D2 en C-3PO naar de planeet Tatooine sturen met een bericht voor Obi-Wan Kenobi.
Op de planeet worden de robots gekocht van een groep jawa's ,die hen gevangen heeft genomen, door Owen Lars en zijn neefje Luke Skywalker. Luke kent wel een zekere “Kenobi” die als kluizenaar in de Bergen leeft. Dit is inderdaad de Obi-Wan voor wie het bericht bedoeld is. In het bericht vraagt Leia om Obi-Wan’s hulp. Obi-Wan vertelt Luke dat hij ooit een Jedi was, maar in ballingschap is gegaan toen de Sith de macht grepen. Hij weet dat de keizerlijke troepen spoedig de robots zullen komen zoeken. Luke vreest voor de veiligheid van zijn oom en tante, maar wanneer hij bij zijn huis komt is het al te laat: de Stormtroopers zijn daar al geweest en hebben alles verwoest. Wanneer Luke hoort dat zijn vader, Anakin, een Jedi was, besluit hij met Obi-Wan mee te gaan. De twee zullen naar Alderaan gaan om de bouwplannen te laten zien aan Leia’s vader, in de hoop dat die een zwakke plek van de Death Star kan ontdekken. Obi-Wan roept de hulp in van smokkelaar Han Solo en zijn eerste stuurman Chewbacca. Han, die dringend geld nodig heeft om een schuld bij Jabba de Hutt af te betalen, stemt toe Luke, Obi-Wan en de robots naar Alderaan te brengen met zijn schip; de Millennium Falcon.
Ondertussen zit Leia gevangen in de Death Star, en biedt hard weerstand tegen haar ondervraging. Grootmoff Tarkin, de bevelhebber over de Death Star, besluit haar te dwingen te vertellen waar de rebellen zijn door met de Death Star Alderaan op te blazen. Op weg naar Alderaan leert Obi-Wan Luke om een lichtzwaard te hanteren. Zodra de groep arriveert bij Alderaan, vinden ze enkel het puin dat over is van de net vernietigde planeet. De Death Star is ook nog aanwezig, en de Millennium Falcon wordt via een trekstraal aan boord gehaald.
De inzittende van de Falcon gebruiken de geheime luiken waar Han zijn smokkelwaar in verstopt om zich te verbergen, en vermommen zich daarna als Stormtroopers om zo ongezien de Death Star te verkennen. Obi-Wan gaat op zoek naar de generator van de trekstraal. Han, Luke en de robots ontdekken dat Leia gevangen zit in de Death Star, en bevrijden haar. Wanneer de groep wil ontsnappen, komt Darth Vader aan. Hij en Obi-Wan bevechten elkaar in een lichtzwaardduel, waarbij Darth Vader Obi-Wan doodt. De anderen kunnen veilig ontkomen in de Falcon, en haasten zich terug naar het rebellenhoofdkwartier op Yavin IV.
Eenmaal in het hoofdkwartier ontdekken de rebellen een zwakke plek in de Death Star. Han Solo, die niet verder betrokken wil raken bij dit conflict, collecteert zijn verdiende geld en vertrekt, terwijl Luke met de andere rebellen de Death Star aanvalt. Even dreigt Darth Vader met zijn schip Luke te vernietigen, maar dan komt Han (die blijkbaar spijt kreeg van zijn beslissing) hem te hulp met de Falcon. Zo kan Luke met succes twee torpedo’s afvuren op een klein ventilatieluik. De torpedo’s veroorzaken een kettingreactie in de Death Star, en het enorme ruimtestation ontploft. Han, Luke en Darth Vader ontsnappen met hun schepen aan de explosie.

De film bracht $775.398.007 op.

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back:
Drie jaar zijn verstreken sinds de vorige episode. Luke Skywalker en Han Solo zijn nu officieel lid van de rebellen, die zich bevinden op de ijsplaneet Hoth. Han wordt echter massaal gezocht door premiejagers vanwege zijn schuld aan Jabba de Hutt. Bovendien zint het Galactische Keizerrijk op wraak na de vernietiging van de Death Star, en heeft een grote zoektocht naar de rebellen gestart.
Terwijl hij op verkenningstocht is, ziet Luke de geest van zijn oude leermeester Obi-Wan Kenobi. Die vertelt hem naar de planeet Dagobah te gaan om Yoda, de laatste nog levende jedi meester, te zoeken. Hij kan Luke verder opleiden.
Nadat het keizerrijk de rebellenalliantie lokaliseert, moeten de rebellen opnieuw vluchten voor het Keizerrijk. Luke ontsnapt met R2-D2 in een X-Wing fighter, maar besluit niet met de anderen mee te gaan. Hij gaat in plaats daarvan naar Dagobah. Prinses Leia, Han Solo, Chewbacca en C-3PO ontsnappen in de beschadigde Millennium Falcon. Han Solo probeert de achtervolgende keizerlijke schepen af te schudden in een asteroïdegordel. Darth Vader wil koste wat het kost de Falcon en zijn inzittenden hebben, en schakelt zelfs wat premiejagers in. Nadat ze gedwongen zijn de asteroïdegordel te verlaten, koppelt Han Solo de Millennium Falcon aan een keizerlijk schip zodat dit schip hen onbewust meevoert. Zo kunnen ze ontsnappen naar Cloud City op de planeet Bespin.
Op Dagobah stort Luke neer in een moeras. Hij vindt Yoda, maar die wil Luke aanvankelijk niet trainen. Pas nadat Obi-Wans geest Yoda overtuigt, begint Luke’s training. Yoda benadrukt hierbij expliciet de gevaren van de Duistere Kant van De Kracht. Ondertussen, in Cloud City, zoeken Han, Leia, Chewbacca en C-3PO naar de vroegere eigenaar van de Millennium Falcon, Lando Calrissian, om de Falcon te laten repareren. Echter,  is er een premiejager voor het Keizerrijk achter de Falcon aangegaan en vertelt de locatie aan Darth Vader, die Solo, Chewbacca en Leia gevangen neemt. Zij zullen als aas dienen voor Luke. Darth Vader wil Luke laten invriezen in een schijndode slaap voor transport naar de Keizer. Omdat deze techniek nog nieuw is, test hij het uit op Han Solo. Han overleeft het, en wordt in een ingevroren toestand meegenomen door de premiejager Boba Fett(zoon/clone van Jango Fett) naar Jabba de Hutt.
Luke voelt dat zijn vrienden in gevaar zijn. Ondanks Yoda’s waarschuwingen dat zijn training nog niet af is, en Luke nog erg gevoelig is voor de Duistere Kant van De Kracht, vertrekt Luke naar Cloud City. Eenmaal aangekomen in deze stad wordt hij in de val gelokt door Darth Vader, die probeert om hem in te vriezen en mee te nemen naar de Keizer aangezien Luke een sterke bondgenoot van het Keizerrijk kan worden. Dit mislukt en de situatie verandert in een lichtzwaard gevecht tussen Luke en Darth Vader. Nadat Luke in een hoek is gedreven door Darth Vader, ontwapent Darth Vader Luke door zijn hand (en daarmee zijn lichtzwaard) eraf te hakken. Darth Vader vraagt of Luke van zijn vader afweet. Luke vertelt dat hij weet dat Darth Vader zijn vader, Anakin Skywalker, heeft vermoord. Darth Vader vertelt hem echter de waarheid; Darth Vader is Anakin Skywalker, en met andere woorden dus zelf de vader van Luke. Darth Vader vraagt Luke hem te volgen naar de Duistere Kant om zo over het heelal te regeren als vader en zoon. Luke laat zichzelf echter van het platform in naar beneden vallen. Met behulp van De Kracht beheerst en controleert hij zijn val en komt hij terecht in een tunnel die naar de bodem van Cloud City lijdt. Luke valt door een gat naar buiten, maar kan zich nog net aan een voorwerp vastgrijpen. Hij probeert contact te zoeken met Ben(Obi-Wan Kenobi), in de hoop gered te worden, maar dit lukt niet. Luke kan echter wel contact maken met Leia.
Leia, Chewbacca, C-3PO, R2-D2 en Lando zijn op een miraculeuze wijze ontsnapt met de Falcon. Wanneer ze op weg zijn naar de resten van de rebellen, hoort Leia de stem van Luke. Leia weet nu waar Luke is en vertelt Chewbacca dat ze moeten terugkeren. Eenmaal terug aangekomen bij Cloud City zien ze Luke hangen en redden ze hem. Ze gaan naar de resten van de rebellen, waar Luke een nieuwe (cyborg) hand aangemeten krijgt. Lando en Chewbacca vertrekken met de Falcon om op zoek te gaan naar Boba Fett, in de hoop Han te kunnen bevrijden. Ze spreken met Luke af dat ze elkaar terug zullen zien op Tatooine als ze Han gevonden hebben.
De film bracht $538.375.067 op.


Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi:
De film speelt zich ongeveer 1 jaar na de vorige episode af. Het Galactische Keizerrijk bouwt aan een tweede Death Star. Als deze af is, zal hij in tegenstelling tot de vorige Death Star geen zwakke plekken hebben. Ondertusen is Luke Skywalker bezig met een plan om Han Solo te bevrijden uit handen van Jabba de Hutt. Eerst stuurt hij C-3PO en R2-D2 naar Jabba als “cadeau”. Daarna komt Leia Organa bij Jabba, vermomd als een premiejager die zogenaamd Chewbacca heeft gevangen. Ze bevrijdt Han, maar de twee worden betrapt en weer gevangen. Ten slotte arriveert Luke zelf bij Jabba. Jabba laat Luke voor de rancor gooien, maar Luke verslaat dit beest. Woedend beveelt Jabba de executie van Luke, Han en Chewebecca in de put van de Carkoon, waar ze zullen worden verslonden door een Sarlacc. Luke blijkt dit alles te hebben gepland, en ontsnapt met behulp van R2-D2 die een nieuw lichtzwaard naar Luke gooit. Terwijl Luke en Han afrekenen met Jabba’s helpers, inclusief Boba Fett, wurgt Leia Jabba.
Nu Han veilig is, gaat Luke terug naar Dagobah om zijn training tot Jedi af te maken. Bij zijn aankomst blijkt Yoda echter stervende te zijn. Volgens Yoda is Luke’s training voltooid. Zodra hij Vader heeft verslagen, zal hij een echte Jedi zijn. Luke wil zeker weten of Darth Vader echt zijn vader is en vraagt het aan Yoda. Vlak voor zijn dood vertelt Yoda aan Luke dat Darth Vader echt zijn vader is en dat er nog een Skywalker is. In gesprek met de geest van Obi-Wan Kenobi komt Luke erachter dat deze andere Skywalker niemand minder is dan Leia, zijn tweelingzus.
Kort na Luke's terugkeer blijkt dat de rebellen van een spion de locatie van de nieuwe Death Star door hebben gekregen. Ze plannen een grootse aanval om deze Death Star te vernietigen nu hij nog niet operationeel is. De Death Star wordt beschermd door een krachtveld dat wordt opgewekt door een generator op de bosmaan Endor. Han Solo en een team zullen in een gestolen transportschip naar Endor gaan en de generator uitschakelen. Luke, Leia, R2-D2, C-3PO en Chewbacca gaan met Han mee. Als ze Endor naderen voelt Luke de aanwezigheid van Darth Vader en hij weet dat Darth Vader hem ook voelt.
Op Endor ontmoeten ze een groep Ewoks, een primitief ras dat in C-3PO hun god ziet. Dit maakt het makkelijk voor hen om een bondgenootschap te vormen met de Ewoks. Luke vertelt Leia dat ze broer en zus zijn en dat het tijd is voor hem om Darth Vader onder ogen te komen. Hij geeft zich over aan de keizerlijke troepen, en wordt naar de Death Star gebracht. Daar blijkt niet alleen Darth Vader, maar ook Keizer Palpatine oftewel Darth Sidious te zijn. Darth Sidious vertelt Luke dat hij dit alles gepland heeft: hij heeft de locatie van de Death Star expres door laten schemeren om de rebellen in een hinderlaag te lokken. De nieuwe Death Star is ondanks dat hij nog niet af is wel al operationeel. Als de rebellen komen, wacht de keizerlijke vloot hen op. Ook lacht hij om Luke’s pogingen Darth Vader terug te halen van de Duistere Kant.
Wanneer de rebellen de schildgenerator aanvallen worden ze gevangen door de keizerlijke troepen. De Ewoks komen hen echter te hulp en een grote veldslag breekt los. Ondertussen arriveert de rebellenvloot en een ruimtegevecht met de keizerlijke vloot is het gevolg. In de Death Star probeert Darth Sidious Luke te verleiden naar de Duistere Kant te komen. Luke vecht met Darth Vader in een lichtzwaard duel. Tijdens dit gevecht ontdekt Darth Vader dat Luke een zus heeft. Luke wint, maar weigert zijn eigen vader te doden. Wanneer Darth Sidious inziet dat Luke niet te verleiden is, probeert hij hem te doden met bliksem opgewekt via De Kracht. Dit stelt Darth Vader voor een groot dilemma. Uiteindelijk kan hij het niet aanzien dat zijn zoon sterft, en doet iets wat normaal gesproken onmogelijk zou zijn: hij breekt los van de Duistere Kant en vermoordt Darth Sidious door hem in de reactorschacht te gooien. Hierbij wordt hij zelf geëlektrocuteerd door de bliksems en raakt zijn kostuum onherstelbaar beschadigd. Omdat dit kostuum het enige is wat hem in leven hield, sterft Darth Vader ook. Net voor zijn dood vraagt Luke hem zijn helm af te zetten, zodat Luke hem nog een keer met zijn eigen ogen kan zien.
Dankzij een gestolen Imperial AT-ST Walker kunnen Han Solo en Chewbacca de schildgenerator uitschakelen, waarna een paar schepen van de rebellen de Death Star binnenvliegen en de reactor opblazen. Net voor de vernietiging van de Death Star ontsnapt Luke in een keizerlijke shuttle. De strijd is beslist: het Galactische Keizerrijk is gevallen.
In het hele Keizerrijk wordt de val en de dood van de Keizer gevierd. Luke cremeert op Endor de restanten van zijn vader’s kostuum als een soort begrafenis. Leia bekent eindelijk haar gevoelens voor Han. Vanaf een afstandje kijken de geesten van Yoda, Obi-Wan kenobi en Anakin Skywalker toe.
De film bracht $475.106.177 op.


Star Wars: Episode VII: The Force Awakens:
Dertig jaar na Return of the Jedi is het Keizerrijk gevallen en heeft een nieuwe groep, de First Order, haar taak op zich genomen en probeert de Nieuwe Republiek te vernietigen. De Rebellen Alliantie, gesteund door de Nieuwe Republiek, biedt weerstand tegen deze nieuwe dreiging die is ontstaan uit de as van het Keizerrijk. Om de First Order te kunnen verslaan hebben ze hulp nodig, maar Jedi Meester Luke Skywalker is al enkele jaren spoorloos verdwenen.
Wanneer, nu generaal, Leia Organa Solo te horen krijgt dat er iemand is die informatie heeft over haar verdwenen broer, stuurt ze haar beste piloot, Poe Dameron, om de informatie op Jakku te halen. Maar de First Order komt de piloot op het spoor. Vlak voordat hij gevangen wordt genomen door de duistere Kylo Ren en zijn stormtroopers weet Poe de informatie door te geven aan zijn droid BB-8, die op de vlucht slaat. 
Stormtrooper FN-2187 komt er achter dat dit niet is wat hij wilt. Hij besluit de First Order te verlaten, maar heeft daarvoor een piloot nodig. Daarom bevrijd hij de pas gevangen Poe Dameron om samen te ontsnappen. Poe geeft FN-2187 de naam Finn. Tijdens hun ontsnappingspoging worden ze geraakt door een laser en crasht hun TIE-Fighter op de planeet Jakku. Daar denkt Finn de enige overlevende van de crash te zijn. Op Jakku ontmoet Finn een meisje genaamd Rey, die kort daarvoor kennis heeft gemaakt met BB-8. De First Order, die nu op zoek is naar BB-8 (vanwege de informatie over Luke Skywalker) en Finn zet de achtervolging in en Finn, Rey en BB-8 worden zo gedwongen te vluchten in de, voor oud ijzer achtergelaten, Millennium Falcon.
Het drietal is nog maar net ontsnapt wanneer ze worden opgepikt door een vrachtschip. Het blijken Han Solo en Chewbacca te zijn, die op zoek waren naar hun gestolen schip. Na een korte ontmoeting worden ze geënterd door piraten, die en schuld bij Han komen innen. De groep moet opnieuw op de vlucht slaan met de Millennium Falcon. 
Rey verteld dat BB-8 cruciale informatie heeft voor de Rebellen en dat hij zo snel mogelijk naar hen toe moet worden gebracht. Han, die geen contact meer heeft met zijn vrouw Leia, is bereid ze naar Takodana te brengen, waar ze een lift kunnen krijgen naar de Rebellen basis. In de tussentijd verteld hij dat Luke Skywalker is verdwenen omdat een van zijn leerlingen zich tegen hem keerde en zijn hele Jedi Academie had uitgeroeid.
Intussen gebruikt de First Order voor het eerst haar ultieme wapen, Starkiller Base, om het hart van de Nieuwe Republiek te vernietigen.
Ondertussen heeft Han het drietal gebracht naar Takodana, waar het kasteel van piraat Maz Kanata zich bevind. Zij wil hen wel helpen in contact te komen met de Rebellen. In dat zelfde kasteel vind Rey het lichtzwaard van Anakin/ Luke Skywalker, die haar roept en een verwarrend visioen geeft. Ze blijkt sterk in de kracht. Dit is erg verwarrend voor Rey, die uit paniek het bos in vlucht.
Maar de First Order heeft hen inmiddels gelokaliseerd en valt het kasteel aan. Kylo Ren komt in actie en ontvoerd Rey. De rebellen, waaronder Poe Dameron, komen de anderen redden met een tegen aanval. Ook generaal Leia Organa Solo is daar bij. Opnieuw ontmoet ze Han. Hij verteld haar dat hij hun zoon, Kylo Ren, heeft gezien. De man die de Jedi probeert uit te roeien en zijn grootvader, Darth Vader, aanbid. 
De rebellen bereiden een aanval voor op Starkiller Base, die zich opmaakt om de rebellen basis aan te vallen. Intussen weet Rey met behulp van de Force te ontsnappen aan Kylo Ren. Chewbacca, Finn en Han weten de schilden uit te schakelen terwijl de rebellen piloten aanvallen. Om hen te helpen brengen ze, samen met Rey, springlading aan in het complex. Maar daar lopen ze Kylo Ren tegen het lijf. In een ultieme poging zijn zoon terug te halen naar de licht zijde vermoord Kylo Ren (Ben Solo) zijn vader Han. Hoewel de explosie zijn werk doet, komt Ren toch achter Finn en Rey aan. In een lichtzwaard confrontatie raakt Finn zwaar gewond maar moet Ren uiteindelijk het onderspit van Rey delven. Uiteindelijk komt Chewbacca Rey en Finn redden met de Millenium Falcon. Ondertussen weten de piloten van de Rebellen Starkiller Base te vernietigen.
Wanneer ze terugkeren op de rebellen basis blijkt dat de informatie die BB-8 bij zich draagt een kaart is, maar incompleet is. De na Luke's verdwijning in 'coma'geraakte R2-D2 ontwaakt en komt met de ontbrekende informatie. Rey, die nu weet dat ze sterk is in de Force, gaat met Chewbacca op zoek naar de verdwenen Jedi Meester, die ze verwilderd en alleen aantreft in een verlaten jedi Tempel.
De film bracht $2.068.176.052 op.

Afbeeldingsresultaat voor the force awakens

Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi:
Starkiller Base is vernietigd maar heeft wel de Nieuwe Republiek totaal weggevaagd. De hoop in het sterrenstelsel is verdwenen en de First Order rukt overal op. Na hun overwinning op Starkiller Base zijn de rebellen volop bezig met het evacueren van hun, nu bekende, basis. Maar dan duikt er een First Order vloot op van Generaal Hux en Kylo Ren. De rebellen bevechten de vloot in de hoop nog een kleine overwinning te behalen en tegelijk kunnen zorgen voor afleiding om hun schepen te laten ontsnappen.
Intussen heeft Rey eindelijk Luke Skywalker gevonden en ze vraagt hem om hulp in hun strijd tegen de First Order. Echter, Luke is totaal niet geïnteresseerd in het bieden van hulp en stuurt haar weg. Ook als Chewbacca verschijnt en hij het vreselijke verhaal te horen krijgt over het lot van Han kan Rey hem niet overhalen. Luke is er van overtuigd dat het tijd is voor de Jedi om te stoppen. Daarom heeft hij zich afgesloten van de Force en is hij naar dit eiland gekomen om te sterven. Ook is hij niet van plan om Rey te trainen als Jedi.
De ontsnappingspoging van de rebellen blijkt mislukt wanneer ook het privéschip van Supreme Leader Snoke zich in de strijd mengt. Gelukkig zijn de rebellen sneller dan de First Order en kunnen ze hen dus voorblijven, maar waar ze ook naartoe springen door hyperspace, de First Order zal volgen en er is een probleem, de brandstofvoorziening is laag. Dit weet ook Hux, die besloot ze gewoon te achtervolgen tot de brandstof op is.
Finn, die is herstelt van zijn verwondingen, besluit dat hij Rey moet waarschuwen niet terug te komen nu de First Order zo dichtbij is. In een poging we te gluipen van de rebellen wordt hij gesnapt door onderhoudsmonteur Rose, met wie hij een plan bedenkt om te ontkomen van hun achtervolgers. Maz Kanata informeert hen over een hacker op de planeet Canto Bight die hen kan helpen het traceermechanisme uit te schakelen. De twee vertrekken op deze geheime missie naar de casino planeet.
Luke heeft inmiddels contact gehad met R2-D2, die hem overhaalt Rey te trainen. Hij besluit haar 3 belangrijke lessen te leren om haar zo te overtuigen dat de Jedi er mee moeten stoppen. Rey leert, maar blijkt ook zo sterk dat ze Luke beangstigd. Het doet hem denken aan zijn voormalige leerling Ben Solo, die naar de Dark Side ging. Uitgerekend met hem lijkt Rey een Force connectie te hebben.
Ze kunnen elkaar zien en spreken op grote afstand. Kylo Ren (Ben) vertelt haar dat Luke Skywalker hem wilde vermoorden omdat hij bang was voor zijn krachten en dus Kylo Ren heeft gecreëerd met die poging. Luke bevestigd het grootste deel van het verhaal en Rey is er van overtuigd dat ze Kylo Ren weer kan bekeren. Luke weigert echter te helpen en Rey vertrekt alleen.
Rose en Finn hebben niet de juiste hacker weten te vinden maar wel een andere die hen ook beloofd heeft om te helpen. Samen met die hacker, DJ, zijn ze op weg terug om te infiltreren bij een First Order schip om het traceermechanisme onschadelijk te maken. Intussen heeft de rebellen vloot maar weinig tijd over en komen steeds meer schepen zonder brandstof om vervolgens ten prooi te vallen aan de First Order en Captain Phasma.
Rey komt aan bij dit zelfde schip om Ben te confronteren, maar alles bleek een opgezet plan van Supreme Leader Snoke, die de Force connectie mogelijk maakte. Hij wilde Rey naar hen toe lukken om haar te vermoorden en geeft Kylo Ren hier de opdracht toe. Echter, hij keert zich tegen Snoke en vermoord hem en bied Rey aan om samen te heersen. Rey weigert echter en vlucht, terwijl Kylo Ren de nieuwe Supreme Leader wordt.
DJ blijkt ook een dubbele agenda te hebben en verraad Rose en Finn aan de First Order die plant om hen te executeren. Echter, de rebellen zaten niet compleet zonder plan. Ze zijn hun schepen aan het evacueren naar een oude basis op de planeet Crait en Admiraal Holdo van de rebellen offert zichzelf op door haar schip in te laten vliegen op Snoke's schip. De ravage dat dit aanricht weet Finn en Rose te doen ontkomen na een gevecht dat Phasma het leven kost. Ook zij vluchten naar Crait.
Op Crait begint het laatste gevecht, niemand in het sterrenstelsel heeft nog hoop en dus komt niemand de rebellen dit keer redden. Ze zijn echter zwaar in de minderheid en lijken te gaan verliezen. Maar dan verschijnt plotseling Luke Skywalker hernieuwd als Jedi Meester, geïnspireerd door de Force Ghost van zijn oude Meester Yoda. Hij voert een persoonlijk gevecht tegen Kylo Ren zodat de overgebleven rebellen nogmaals kunnen ontsnappen, dit keer opgepikt door Rey en Chewbacca. 
Luke blijkt echter niet echt op Crait te zijn maar zichzelf via zijn eiland alleen te projecteren door de Force. Dit kost hem echter zoveel energie dat hij na de afleiding op zijn eiland komt te overlijden. Intussen weten Rey en de rebellen te ontsnappen en lijkt er door Luke een nieuwe sprank van hoop te zijn ontstaan in het sterrenstelsel.
De film bracht $1.332.539.889 op.

Gerelateerde afbeelding

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker:
Meer informatie volgt snel.

9 opmerkingen:

 1. Weet U misschien wanneer deel 8 en 9 zullen komen ( welk jaar ). Alvast bedankt
  Anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan bedoel ik in de bioscoop

   Verwijderen
  2. Beste Anoniem, deel 8 zal verschijnen op 24 mei 2017 (naar verwachting) en deel 9 staat gepland voor 2019. In de tussentijd kunnen we nog wel genieten van de spin-offs. Zoals Star Wars Rogue One, die op 14 december 2016 verschijnt.

   Verwijderen
  3. deel 8 is 2017 en deel 9 in 2019

   Verwijderen
 2. gewoon een nieuwsgierige star wars fan8 oktober 2016 om 19:59

  beste meneer Boemak, ik vind het leuk om u blog te lezen, en ik ben wel heel erg benieuwd wie u denkt dat leider Snoke eigenlijk is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo nieuwsgierige Star Wars fan,

   super leuk om te horen dat je mijn blog graag leest. Daar doe ik het voor. Wie Snoke is, dat is een lastige vraag met een hoop leuke en soms goed doordachte theorieën. Ergens zou ik het leuk vinden als Snoke een band heeft met een bekende (of misschien zelfs een bekende is) maar ik denk het niet. Ik denkt eerlijk gezegd dat ze een nieuwe richting in slaan met een nieuwe slechterik die we nog niet kennen. Ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal en we zullen nog even moeten wachten voor we dat ontdekken. Wie denk jij dat hij is?

   Groetjes

   Verwijderen
  2. nog steeds een nieuwsgierige star wars fan10 oktober 2016 om 12:36

   bedankt voor u mening, ik zelf twijfel ook nog, maar het lijkt op darth vader die is overgenomen door Darth Plagiues

   Verwijderen
 3. nog steeds een nieuwsgierige star wars fan11 oktober 2016 om 14:47

  zou wel cool zijn hé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, maar we zullen moeten afwachten wat ze allemaal bedacht hebben. Er zal vast een goed verhaal achter zitten.

   Verwijderen