Personages/volkeren


LET OP! Deze pagina bevat spoilers, ook van Solo: A Star Wars Story!Master Yoda:
Hij is een Jedi ridder en wordt algemeen beschouwd als de belichaming van rechtvaardigheid. Op het gebied van wijsheid was Yoda de sterkste Jedi ooit. Zijn reputatie van sterkste Jedimeester is welverdiend vanwege het grote aantal Jedi ridders die hij heeft getraind. Onder andere: Mace Windu, Graaf Dooku en Luke Skywalker.
Soort: Onbekend
Thuisplaneet: Onbekend
Lengte: 0.66 m
Wapen: Lichtzwaard (groen)
Geboorte/sterf datum: 896 BBY - 4 ABY


Anakin Skywalker/Darth Vader: Anakin Skywalker/Darth Vader is de hoofdpersoon uit de zesdelige filmserie Star Wars. Anakin is in potentie de grootste Jedi die ooit geleefd heeft. Anakin Skywalker is de vader van die andere grote Jedi, Luke Skywalker. Door de Jedi werd hij gezien als "the chosen one". Anakin wordt Darth Vader wanneer hij zich bekeert tot de Duistere Kant van De Kracht en zich bij de Sith aansluit. Hij wil niets meer weten van zijn echte identiteit (Anakin Skywalker) wanneer hij eenmaal Darth Vader is.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.85 m
Wapen: Lichtzwaard (blauw/rood)
Geboorte/sterf datum: 41 BBY - 4 ABY
(Darth Vader/Anakin Skywalker na 19 BBY)
Mace Windu:
Mace Windu is één van de sterkste overblijvende Jedi in de jedi raad. Hij is even sterk als Yoda wijs is. Voor de Jedi is hij hun belangrijkste vertegenwoordiger in de politiek. Mace Windu is een seniorlid van de raad, en heeft derhalve een zeer sterke positie. Alleen Yoda staat boven hem. Mace Windu vind dat er hard moet worden opgetreden om de democratie en de vrijheid binnen de republiek veilig te stellen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Huruun Kal
Lengte: 1.88 m
Wapen: Lichtzwaard (paars)
Geboorte/sterf datum: 72 BBY - 19 BBYDarth Maul:
Darth Maul is een duivels wezen, een Sith krijger die de Duistere kant van de Force precies weet te bespelen. Darth Maul is trouw aan zijn meester Darth Sidious. Hij zweert de vernietiging van de Sith te wreken en de Jedi te vernietigen. Zelfs na te zijn verslagen op Naboo en gedumpt door zijn meester zint hij op wraak. Wraak die hem uiteindelijk de das om doet. Daarvoor leid Maul nog een grote criminele organisatie ten tijden van het Empire.
Soort: Zabrak
Thuisplaneet: Dathomir
Lengte: 1.75 m
Wapen: Dubbel lichtzwaard (rood)
Geboorte/sterf datum: 54 BBY - 32 BBY keert later herboren terug in The Clone Wars en sterft in 2 BBY op Tatooine
Graaf Dooku:
Graaf Dooku is de leider van de Separartisten. Hij is een Jedi-rebbel die zijn droid legers terreur en vernietiging in de republiek laat zaaien. Als Sith draagt hij ook wel de naam: Darth Tyranus. Graaf Dooku voert de snode plannen van zijn meester, Darth Sidious, tot in de gruwelijkste details uit. Dat wordt uiteindelijk ook zijn dood.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Serenno
Lengte: 1.93 m
Wapen: lichtzwaard (rood)
Geboorte/sterf datum: 102 BBY - 19 BBYObi-Wan Kenobi (Ben):
Obi-Wan Kenobi is een Jedi, een strijder in dienst van de Oude Republiek. Hij is een hoofdpersonage in de zesdelige Star Wars-sage. Obi-Wan is de Padawaan (Jedi-leerling) van Qui-Gon Jinn. Als een Jedi-Ridder (en later als een Jedi-Meester) traint hij Anakin Skywalker in de wegen van de Kracht, en later diens zoon: Luke Skywalker. Hij is een grootse held als Jedi in de kloonoorlogen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Stewjon
Lengte: 1.79 m
Wapen: lichtzwaard (blauw)
Geboorte/sterf datum: 57 BBY - 0 ABY


Commander Cody:
Commander Cody is een Kloon en staat onder bevel van generaal Obi-Wan Kenobi tijdens de kloonoorlogen. Cody vecht aan de zijde van de Jedi-ridder en zet samen met hem de achtervolging in op generaal Grievous. Cody's bewapening is uitermate geavanceerd. Dankzij zijn speciale opleiding betekent hij vee voor de strijders van de Republiek. Maar alles verandert als de oorlog een andere wending krijgt en hij in dienst treedt van het Keizerrijk.
Soort: kloon
Thuisplaneet: Kamino
Lengte: 1.83 m
Wapen: vele verschillende (vooral blasters)
Geboorte/sterf datum: 32 BBY - onbekend

Generaal Grievous:
Generaal Grievous is de leider van het droid leger en een goede strateeg. Hij staat aan het hoofd van de Confederatie en leid de bezetting door de Separatisten. Als half buitenaards wezen en half droid jaagt hij voor de sport op Jedi. Hij bewaard de lichtzwaarden van zijn slachtoffers als trofeeën.
Soort: Kaleesh
Thuisplaneet: Kalee
Lengte: 2.16 m
Wapen: Blasters en lichtzwaarden (blauw en groen)
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBYSenator Amidala (Padmé):
In de wieg gelegd voor de politiek. Amidala weet wanneer het hart en wanneer de wapens moeten spreken. Vastberaden, taai en pienter. Steeds klaar voor avontuur. Ze zou haar volk nooit in de steek laten en wordt in het geheim de echtgenote van Anakin Skywalker. Ze moet een hartverscheurende keuze maken tussen de politiek en een idyllische romance. Haar grootste angst is de val van de republiek. Ze overlijd na de geboorte van haar tweeling: Luke Skywalker en Leia Organa.
Soort: Mens
Thuisplaneet:Naboo
Lengte: 1.65 m
Wapen: Blaster
Geboorte/sterf datum: 46 BBY - 19 BBY
Kanselier Palpatine (Darth Sidious):
Een van de grootste oplichters en schurken die de Republiek ooit gekend heeft. Jaren lang voert hij snode plannen uit. Stap voor stap schakelt hij in een proces van jaren de Jedi en de Republiek uit en grijpt zelf de macht. Hij blijkt een Sith Lord te zijn en smelt de eens zo bloeiende Republiek om tot een Keizerrijk. Zijn belangrijkste rechterhand wordt Darth Vader. Palpatine is een tiran en een dictator.
Soort: Mens
Thuisplaneet:Naboo
Lengte: 1.78 m
Wapen: Lichtzwaard (rood)
Geboorte/sterf datum: 82 BBY - 4 ABY

Jar-Jar Binks:
Jar-Jar is een wat onhandige Gungan die door zijn stam werd verstoten. Als de invasie op Naboo begint ontmoet hij Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi. De kleppen vallen bijna van zijn ogen als hij er achter komt dat er naast Naboo nog veel meer werelden bestaan. Uit eindelijk krijgt hij een leidende positie in het leger van zijn voormalige stam en treed hij in dienst voor senator Amidala.
Soort: Gungan
Thuisplaneet:Naboo
Lengte: 1.96 m
Wapen: Booma
Geboorte/sterf datum: 52 BBY - onbekendJango Fett:
Jango Fett is een van de beste premiejagers van het sterrenstelsel. Onder zijn harnas zit een compleet wapenarsenaal. Alleen al bij het horen van zijn naam krijgen de jachtobjecten het benauwd. Het kloonleger zijn allemaal klonen naar het beeld en met de kracht van Jango Fett. Al kiezen zijn klonen de zijde van de Republiek, tijdelijk dan. Een van zijn klonen laat hij op normaal tempo opgroeien, Boba, en beschouwt hem als zijn zoon.
Soort: mens
Thuisplaneet: Concord Dawn
Lengte: 1.83 m
Wapen: groots arsenaal en blasters
Geboorte/sterf datum: 66 BBY - 22 BBY

Qui-Gonn Jinn:
Qui-Gon Jinn was mogelijk de sterkste Jedi ooit. Hij heeft echter heel andere ideeën dan de meeste andere Jedi meesters. Zo focust hij niet te veel op de toekomst, maar geniet van het moment. Dit is volgens hem de enige manier om werkelijk De Kracht (The Force) te kunnen gebruiken. Hoewel andere Jedi hem respecteren, twijfelen ze vaak aan zijn onorthodoxe geloof. Dat is ook de reden dat Qui-Gon Jinn ondanks zijn reputatie als jedi meester geen lid is van de Jedi raad.
Soort: mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.93 m
Wapen: Lichtzwaard (groen)
Geboorte/sterf datum: 92 BBY - 32 BBY

Watto:
Watto heeft op de planeet Tatooine een schroothandel van onderdelen voor ruimteschepen. Anakin en Schmi (moeder van Anakin) Skywalker werken daar als slaaf. Watto won ze in een weddenschap van Gandulla de Hutt. Watto kan het wedden echter niet laten en heeft steeds meer geldnood. Bij een podrace zet hij de vrijheid van Anakin in. Jaren later runt deze Toydariaan, die een beetje op een grote mug lijkt, nog steeds de schroothandel, maar nu alleen.
Soort: Toydariaan
Thuisplaneet: Toydaria
Lengte: 1.37 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

C-3PO:
C-3PO is een goudkleurige humanoïde protocoldroid met als taak het communiceren tussen verschillende wezens te verzorgen. Hiervoor spreekt hij meer dan zes miljoen verschillende talen, iets waar hij erg trots op is. Vrijwel altijd is hij in gezelschap van de droid R2-D2. Met hun onderlinge gekibbel vormen de twee de vrolijke noot van de films.
C-3PO is qua persoonlijkheid een doetje dat eigenlijk niets moet hebben van de avonturen waar hij in verzeild raakt. Hij ziet vrijwel altijd alleen de negatieve kanten van dingen. Dit in tegenstelling tot R2-D2, die hem uiteindelijk altijd weet te overtuigen dingen te doen die hij eigenlijk niet wil, waardoor de twee in veel problemen verzeild raken. Dit zorgt ervoor dat C-3PO in praktisch elke film kapot gaat.
C-3PO werd gebouwd door Anakin Skywalker toen hij nog maar 9 jaar oud was. Na Anakins vertrek van de planeet liet hij de robot bij zijn moeder achter. Jaren later als Anakin zijn moeder opzoekt neemt hij de robot mee. Hierna beleefd C-3PO nog veel avonturen, ook nadat Anakin verandert in Darth Vader.
Soort: humanoïde protocoldroid
Thuisplaneet: Affa, later herbouwd op Tatooine door Anakin Skywalker
Lengte: 1.67 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 112 BBY - onbekendR2-D2:
Kortweg R2 (Artoo) genoemd. RD-2D is een robot van het type astromechdroid. R2-D2 begint als een standaard astromechdroid wiens taak het was om op de grotere schepen, zoals de kruisers, schade te repareren, zelfs tijdens een gevecht. Hij dient op Padmé Amidala's ruimteschip. Nadat hij hen de blokkade van de Trade Federation helpt door te komen, besluit Padmé om R2-D2 tot haar persoonlijke robot te benoemen. R2-D2 is in de films Episodes II en III in het bezit van Anakin Skywalker. Hij is getuige van Senator Amidala's huwelijk met Anakin Skywalker. Aan het eind van de derde film wordt R2-D2 samen met C-3PO toegewezen aan kapitein Raymus Antilles. Zijn geheugen wordt, in tegenstelling tot dat van C-3PO, niet gewist. Later treed hij in dienst van Luke Skywalker. Als die vermist raakt, sluit R2 zich af van de wereld en raakt hij in een soort coma om uiteindelijk de sleutel te worden tot het vinden van de Jedi meester.
Soort: astromechdroid
Thuisplaneet: Naboo
Lengte: 0.96 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 33 BBY - onbekend
Luke Skywalker:
Luke wordt geboren in Episode III, net nadat Keizer Palpatine de macht heeft gegrepen en het keizerrijk heeft gesticht. Zijn vader, Anakin, is net overgestapt naar de Duistere Kant (Dark Side) en zijn moeder overlijdt bij de bevalling.
Om Luke uit handen van de keizer te houden word Luke bij zijn oom en tante, Owen en Beru Lars ondergebracht op de planeet Tatooine. Zijn pleegouders houden zijn verleden angstvallig stil, bang als zij zijn voor de vergaande macht van de keizer en zijn rechterhand, Darth Vader oftewel Anakin. Als zijn oom en tante worden vermoord verlaat hij Tatooine met Ben (Obi-Wan Kenobi) en sluti zich aan bij de rebellen. Later leert hij van Yoda een Jedi meester te worden. Aan het einde van de film saga brengt hij balans in the Force. Hij is dus "the chosen one" en niet zijn vader, die daar eerder voor werd aangezien. Hij is de tweeling broer van Leia Organa. Na de overwinning op het keizerrijk zet Luke zich in om de Jedi order opnieuw op te bouwen. Een van zijn leerlingen laat zich echter verleiden door de duistere kant en vernietigt alles wat hij heeft opgebouwd. Luke besluit te verdwijnen, tot hij wordt gevonden door Rey. Hoewel hij twijfelt om haar te trainen begint hij er toch mee. Uiteindelijk is het Luke die opnieuw zorgt voor de hoop en nieuwe vonk voor de Rebellen tijdens hun meest duistere uur in een gevecht met zijn voormalige leerling Ben Solo, waarna hij sterft.
Soort: mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.75 m
Wapen: Lichtzwaard (blauw/groen)
Geboorte/sterf datum: 19 BBY - 34 ABYLeia Organa (Skywalker):
Leia wordt geboren in Episode III, net nadat Keizer Palpatine de macht heeft gegrepen en het keizerrijk heeft gesticht. Haar vader, Anakin, is net overgestapt naar de Duistere Kant  en haar moeder overlijdt bij de bevalling.
Om Leia uit handen van de keizer te houden, word Leia geadopteerd door senator Bail Organa en zijn vrouw. Leia is niet op de hoogte van haar echte afkomst. Ze treedt in de voetsporen van haar pleegvader en belandt in de politiek. Als vertegenwoordiger van de planeet Alderaan wordt ze de jongste senator ooit in de keizerlijke senaat. Als senator voert ze een aantal diplomatieke hulpmissies uit die als dekmantel dienen voor bevoorradingsmissies van de rebellen die in opstand zijn tegen het keizerrijk. Ze is de tweeling zus van Luke Skywalker. Lang gaat Leia door het leven als generaal van de Rebellen. Samen met Han Solo krijgt ze een zoon genaamd Ben, die zich laat verleiden tot de duistere zijde. Ook in de tijd van de nieuwe Republiek speelt Leia een belangrijke rol, maar dan als generaal bij de hernieuwde Rebellen.
Soort: mens
Thuisplaneet: Alderaan
Lengte: 1.5 m
Wapen: blaster
Geboorte/sterf datum: 19 BBY - onbekend

Han Solo:
Solo is een klassieke vrijbuiter met een gouden hart. Een vrije ruimtejongen die aanvankelijk slechts op huurbasis wenste mee te vechten aan de zijde van Luke Skywalker en Prinses Leia. De beste verklaring voor het feit dat veel mensen sympathiseren met Han Solo is dat hij als een echt mens overkomt. In zijn karakter worden goede menselijke eigenschappen als moed en kameraadschap gekoppeld aan enige zwakheden voor geld, vrouwelijk schoon en het soepeltjes met wetten en regels omgaan. Voor hij smokkelaar werd, diende Han Solo in het keizerlijk leger tot hij werd gezien als deserteur en in gevangenschap kwam met Chewbacca. Han samen wisten ze te ontsnappen en dat wist hem de eeuwige vriendschap van Chewbacca op te leveren. Hierna werden hij en Chewbacca smokkelaars. Dit ging goed, totdat hun schip, Millennium Falcon, op een dag, terwijl ze een vracht vervoerden voor Jabba the Hutt, werd onderschept door een keizerlijk schip. Om te voorkomen dat hij door de mand zou vallen, was Han gedwongen om de lading snel overboord te gooien. Jabba eiste vanaf dat moment dat Han hem de volledige lading zou vergoeden. Na zich te hebben aangesloten bij de rebellen krijgt hij een leidende positie. Samen met Leia Organa krijgt hij een zoon Ben, die zich laat verleiden tot de duistere zijde. In een laatste poging zijn zoon te redden, wordt hij door hem vermoord.
Soort: mens
Thuisplaneet: Corellia
Lengte: 1.85 m
Wapen: blaster
Geboorte/sterf datum: 29 BBY - 34 ABY

Chewbacca:
Chewbacca is de 200 jaar oude Wookiee copiloot van de Millennium Falcon, het schip van Han Solo. Zowel tijdens de Clone Wars als tijdens de Civil War speelde deze machtige krijger een cruciale rol.
Chewbacca staat het meest bekend als vaste partner van Han Solo, maar voor de twee elkaar leerden kennen vocht Chewbacca al mee aan de kant van de Jedi. In de Battle of Kashyyyk. Aan het einde van de kloonoorlogen hielp Chewbacca samen met Tarfful, Generaal Yoda om te ontsnappen aan de Clone Troopers, die op bevel van Darth Sidious zich tegen hun Jedi generaals hadden gekeerd.
Ergens na deze slag komt Chewbacca in gevangenschap van het Rijk. Han Solo, die toen nog in dienst van het keizerlijke leger was, hielp hem te ontsnappen. Volgens de levensleer van de Wookiee stond Chewbacca nu voor altijd in het krijt bij Han, en werd daarom zijn vaste partner. Han werd voor zijn daad ontslagen, en de twee werden hierna smokkelaars. Hij en Han hielpen Luke Skywalker en vochten jarenlang mee met de rebellen tegen het bewind van Darth Sidious. Chewbacca vergezelt zijn beste vriend Han tot het laatste moment. Na de dood van Han vertrekt Chewbacca met Rey om op zoek te gaan naar de verdwenen Luke Skywalker.
Soort: Wookiee
Thuisplaneet: Kashyyyk
Lengte: 2.28 m
Wapen: Bowcaster
Geboorte/sterf datum: 200 BBY - onbekend

Jabba the Hutt (Jabba Desilijic Tiure):
Jabba is een 600 jaar oude Hutt. Net als zijn soortgenoten komt hij oorspronkelijk van de planeet Nal Hutta, maar verblijft al jaren op Tatooine. Hij heeft hier een eigen crimineel netwerk opgebouwd. Jabba bezit vele slaven en slavinnen. Jabba wordt zelf gekenmerkt door zijn hebzucht en vraatzuchtigheid. Zijn reputatie als crimineel meesterbrein is bekend in het geheel Star Wars-sterrenstelsel. Jabba en zijn ras waren ooit heersers over Tatooine, maar nadat het Galactische Keizerrijk de planeet innam trok Jabba zich terug in zijn eigen paleis. Het keizerrijk deed blijkbaar niets om de criminaliteit te stoppen, dus kon Jabba vanuit zijn paleis zijn criminele handeltje voort zetten. Jabba heeft een duister gevoel voor humor.
Soort: Hutt
Thuisplaneet: Nal Hutta
Lengte: 1.75 m (3.9 m lang)
Wapen: premiejagers en monsters.
Geboorte/sterf datum: 596 BBY - 4 ABY
Wil je meer weten over Jabba the Hutt, hij heeft een groot achtergrond verhaal die je kan vinden op: http://starwars.wikia.com/wiki/Main_Page

Grand Moff Tarkin:
Grootmoff Tarkin is de commandant van de Death Star. Zijn oorspronkelijke naam is Wilhuff Tarkin terwijl Grootmoff Tarkin zijn titel is. Hij is al aanwezig bij de constructie van de Death Star samen met Darth Sidious en Darth Vader, wanneer hij iets jonger is. Nadat Tarkin als demonstratie de planeet Alderaan heeft opgeblazen, gaat hij met de Death Star naar Yavin IV, waar zich het hoofdkwartier van de rebellenalliantie bevindt. Tarkin is van plan ook deze planeet op te blazen, maar dit kan op het laatste moment worden voorkomen door Luke Skywalker, die met zijn X-Wing protontorpedo's in een ventilatieschacht schiet. Deze bereiken het centrum van de Death Star nét voordat Yavin onder vuur kan worden genomen. Bij de vernietiging van de Death Star komt Grootmoff Tarkin om het leven. Tarkin is een kalm en serieus persoon en heeft, zo lijkt het, geen enkel gevoel voor humor of medelijden. Tarkin is de enige officier die samen met Darth Sidious bevel heeft over Darth Vader.
Soort: mens
Thuisplaneet: Eriadu
Lengte: 1.8 m
Wapen: blaster
Geboorte/sterf datum: tussen 64 en 59 BBY - 0 BBY

Lando Calrissian:
Lando Calrissian is een professionele gokker, ondernemer, smokkelaar en generaal in diverse punten. Door het gokken kwam Lando uiteindelijk aan het schip: de Millennium Falcon, deze verloor hij jaren later aan Han Solo in een gok wedstrijd. Later werd hij de beheerder van de wolkenstad Cloud City op Bespin.
Soort: mens
Thuisplaneet: Socorro
Lengte: 1.78 m
Wapen: blaster
Geboorte/sterf datum: 31 BBY - onbekendShaak Ti:
Zij is voor het eerst te zien in Episode II als een lid van de jedi raad. Zij vocht in de Slag om Geonosis met een lichtzwaard met een blauwe kling. Shaak Ti is dan meestal aanwezig op de planeet Kamino om de Clone Troopers te trainen. Vanaf seizoen 3 is ze te zien in de animatieserie van deze periode: Star Wars: The Clone Wars. Er zijn drie versies over haar dood : ofwel werd ze vermoord door Generaal Grievous ofwel dat ze vermoord werd door Darth Vader  en de laatste optie is dat ze vermoord werd door de leerling van Darth Vader. Deze derde en werkelijke sterfscene is te zien in het spel "The Force Unleashed". Shaak Ti, op de vlucht geslagen na Bevel 66, verblijft op de planeet Felucia. Daar confronteert Darth Vader z'n pupil 'Starkiller' met Jedi meester Shaak Ti. Aan het eind van het gevecht laat ze zich, zwaar gewond, vallen in de reuze Sarlacc waarna ze een wordt met de Kracht. Deze derde versie wordt erkend als de werkelijke sterfscene van de Jedi meester.
Soort: Togruta
Thuisplaneet: Shili
Lengte: 1.78 m
Wapen: lichtzwaard (blauw)
Geboorte/sterf datum: 52 BBY - 3ABYShmi Skywalker (Lars):
Shmi Skywalker is een personage uit Star Wars. Ze was slavin op Tatooine. Zij en haar zoon Anakin Skywalker zijn eigendom van Watto, die hen had gewonnen van Gardulla, een handelaar in tweedehands onderdelen in Mos Espa. Shmi kan zich geen man herinneren die de vader zou kunnen zijn van haar zoon. Ze beweert haar kind zonder tussenkomst van een man te hebben gekregen.
Soort: mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.63 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 72 BBY - 22 BBYSebulba:
Sebulba is een fictief personage uit de Star Wars-films. Sebulba deed aan Podracen, een populaire maar tevens ook een zeer gevaarlijke sport. Hij deed mee aan de één van de gevaarlijkste circuits in het universum. De koers werd gewonnen door Anakin Skywalker. Vlak voor de finish raakte de wagen van Anakin de wagen van Sebulba waardoor Sebulba crashte. Sebullba is een wezen die graag vieze spelletjes speelt, en er alles aan doet om te winnen. Ook al moet hij daar voor vals spelen.
Soort: Dug
Thuisplaneet: Malastare
Lengte: 1.12 m
Wapen: vlammen werper
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

Rugor Nass (Boss Nass):
Boss Nass is een breedgebouwde Ankura Gungan en de leider van alle Gungans. Nass leeft op de planeet Naboo in de onderwater stad Otah Gunga. Net als de rest van zijn Gungaanse volk heeft hij een hekel aan het ander volk dat op de planeet Naboo leeft: de Naboo. In zijn tijd vindt er een invasie plaats van de machtige Handelsfederatie. Later wordt Otah Gunga door de Federatie aangevallen. Daarom gaat Boss Nass naar een heilige plaats, om zich daar schuil te houden. Als Koningin Amidala van de Naboo arriveert, om hun vijandelijke geschillen op te lossen, gaat Nass toch akkoord. Helemaal als Amidala het hem smeekt en het hele Nabooaanse leger voor hem buigt. Er wordt een grote oorlog gevoerd tegen de droid legers van de Handelsfederatie. De slag wordt gewonnen! Een groot feest breekt aan als Boss Nass de vredesbol overhandigd krijgt door Koningin Amidala.
Soort: Ankura Gungan
Thuisplaneet: Naboo
Lengte: 2.06 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

Boba Fett:
Boba Fett is een belangrijk personage uit de Star Wars-sage van George Lucas. Hij is een kloon van de premiejager Jango Fett, die oorspronkelijk als model heeft gediend voor het klonenleger, met als verschil dat Boba een identieke kloon is, die in vergelijking met de andere klonen onafhankelijker is, en niet gekweekt is met een versneld groeiproces. Zijn pak, dat afgeleid is van de Mandalorianen, is hetzelfde pak dat zijn vader droeg, alleen verweerd door zand en roest. Net als zijn vader wordt ook Boba een premiejager, die je in de films ziet werken voor Jabba The Hutt en Darth Vader en later in The Mandalorian.
Soort: kloon
Thuisplaneet: Kamino
Lengte: 1.83 m
Wapen: groots arsenaal en blasters
Geboorte/sterf datum: 32 BBY - onbekend
Plo Koon:
Plo Koon was lid van de Jedi-Raad. Plo Koon was een van de 200 Jedi die Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Senator Padmé Amidala gingen redden in de Geonosiaanse Arena. Plo Koon was ook aanwezig bij de eerste slag in de Clone Wars, waarin hij de Jedi Raad diende en vocht tegen de Geonosisianen, gevechtsdroids en droideka's. Tijdens Episode III eindigen de Kloonoorlogen op een verschrikkelijke manier. Plo Koon vond zijn einde namelijk tijdens Bevel 66. Hierbij waren het zijn eigen Clone Troopers die hem neerschoten in zijn Jedi-Starfighter op Cato Neimoidia. Plo Koon overleefde de aanval niet.
Soort: Kel Dor
Thuisplaneet: Dorin
Lengte: 1.88 m
Wapen: lichtzwaard (blauw)
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBYKit Fisto:
Kit Fisto was een Nautolaanse Jedi meester die zetelde in de Jedi raad. Deze Jedi viel meteen op door zijn grote, niet-knipperende ogen, de tentakels aan de achterzijde van zijn hoofd en zijn groene kleur. Kit Fisto was een van de Jedi die werden ingezet tijdens de slag om Geonosis. Tijdens de strijd in de arena waarin Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker en Padmé Amidala normaal gesproken zouden zijn geëxecuteerd, versloeg Kit Fisto verscheidene Battle Droids,. Na de aankomst van de klonen onder leiding van Yoda voerde Kit Fisto een speciale eenheid klonen aan in de strijd. Dankzij Kits ongelofelijke vaardigheid met een lichtzwaard werd hij door Mace Windu meegevraagd om kanselier Palpatine te arresteren. Er brak een flinke strijd los. Ze verdedigden zich, maar Kit overleefde het gevecht niet.
Soort: Nautolan
Thuisplaneet: Glee Anselm
Lengte: 1.96 m
Wapen: lichtzwaard (groen)
Geboorte/sterf datum: rond 70 BBY - 19 BBY
Ki-Adi-Mundi:
Ki-Adi-Mundi is een personage uit de fictieve Star Wars-wereld. Hij is een Jedi en lid van de Jedi Raad. Mundi is een cereaan, een humanoïde ras met een extreem hoog hoofd. In het hoofd zit een tweede hart,dat werkt voor zijn binaire hersensysteem. Mundi
was een van de Jedi die werden ingezet tijdens de slag om Geonosis. Ook werd hij generaal van het kloonleger. Na drie jaar van dienen in het Kloonleger, zit Meester Mundi niet vaak meer op zijn stoel in de Jedi Raad. In Episode III trekt hij met gespecialiseerde Clone Troopers naar de planeet Mygeeto, waar hij vocht tegen het leger van de Separatisten/Confederatie van Onafhankelijke Systemen. Wanneer Bevel 66 werd gegeven  begonnen de Clone Troopers op hem te schieten. Na een paar schoten te hebben afgeweerd met zijn lichtzwaard werd Ki-Adi-Mundi alsnog geraakt door het inkomende laservuur en sneuvelde daarbij. Ki-Adi-Mundi is een van de weinige jedi die tijdens bevel 66 tegenstand heeft proberen te bieden, de andere hadden niets in de gaten.

Soort: Cerean
Thuisplaneet: Cerea
Lengte: 1.98 m
Wapen: lichtzwaard (blauw)
Geboorte/sterf datum:  92 BBY - 19 BBYTion Medon:
Tion Medon is lokaal bestuurder van de planeet Utapau, een heiligdom voor jedi-ridders. Tion Medon vervulde reeds deze functie gedurende 200 jaar.
Tion Medon schuwde net zoals zijn soortgenoten het zonlicht en verkoos rauw vlees te eten. Ondanks zijn ietwat schrikwekkend uiterlijk was Tion Medon een vriendelijk en beleefd persoon die vooral naar vrede verlangde.
Nadat Order 66 was gegeven, namen de Clone Troopers de Pau'ans gevangen. Het is niet geweten wat er met Tion Medon gebeurde.
Soort: Pau'an
Thuisplaneet: Utapau
Lengte: 2.06 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - ondbekend

Mas Amedda:
Mas Amedda komt van de planeet Chagria en is vice-voorzitter van de Galactische senaat tijdens de regeerperiode van kanselier Valorum en zijn opvolger, kanselier Palpatine. Met zijn donderstem roept hij de vergaderingen van de regering van de republiek vaak tot orde zodat ze niet verzanden in oeverloze discussies.
Soort: Chagrian
Thuisplaneet: Chagria
Lengte: 1.96 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekendDexter Jettster:
In een vroeger leven was hij een Besalik met zaagvormige tanden. Dexter is nu de gelukkige eigenaar van het 'Dexter's Dinder' eetcafé in Coco town op Coruscant. Een verleden als dat van Dexter is erg nuttig voor wie opzoek is naar informatie. Net als zijn mannelijke soortgenoten had Dex vier armen en een dik lichaam dat diende om voedselreserves op te stapelen in geval van nood. Dexter was een geducht tegenstander in een handgevecht en hield niet van onruststokers. Voor zijn vrienden was Dexter echter altijd erg gedienstig en vriendelijk.
Nadat het Galactic Empire werd geïnstalleerd vluchtte Dexter naar de lager gelegen niveau’s van Coruscant waar hij één van de leiders van de Erased werd, een groep van personen die om één of andere reden werden gezocht door het Empire.
Soort: Besalisk
Thuisplaneet: Ojom
Lengte: 1.88 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekendBail Organa:
Bail Organa is de onderkoning van Alderaan en in die hoedanigheid goed op de hoogte van de corruptie binnen de republiek en van de wanpraktijken van quasi-dictator Kanselier Palpatine. Bail Organa wil, met risico voor eigen leven, duizend jaar democratie van de ondergang redden. Bail hoopt dat op een dag de zelfgekroonde keizer Palpatine in het stof zal bijten. Intussen is hij ook nog eens de adoptievader van Leia, het weeskind van Amidala en Anakin. Alhoewel hij één van de grondleggers was van de Rebel Alliance maakte hij slechts een klein deel van de Galactic Civil War mee. Bail Organa stierf toen Alderaan werd opgeblazen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Alderaan
Lengte: 1.91 m
Wapen: Target Blaster
Geboorte/sterf datum: 69 BBY - 0 BBY
Aayla Secura:
Aayla Secura is bijzonder intelligent. Aayla had een speels gevoel voor humor en medeleven met andere wezens. Ze is een blauwe vrouwelijke Twi'lek Jedi en komt van de planeet Ryloth. Ze voert op Felucia, een exotische planeet in de vorm van een champignon, een bataljon kloonsoldaten aan tegen de seperatisten. Aayla is atletisch en bevallig maar weet haar mannetje te staan in een gevecht. Haar jedi-talenten kunnen haar echter niet redden wanneer de kloonoorlogen hun hoogtepunt bereiken. Toen order-66 werd uitgevoerd kwam de niets vermoedende Aayla om het leven. Om zeker te zijn dat Aayla de aanslag niet zou overleven werd ze na haar dood nog enkele seconden beschoten door het kloonleger.
Soort: Twi'lek
Thuisplaneet: Ryloth
Lengte: 1.72 m
Wapen: lichtzwaard (blauw)
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBY

Poggle the Lesser:
oggle werd geboren in één van de lagere kasten op Geonosis. Toch was hij er van overtuigd dat hij het leiderschap en de Archduke van zijn nest kon worden. Dit wou Poggle niet zozeer om het lot van de Geonosians uit lagere kasten te verbeteren maar vooral om het lot van zichzelf te verbeteren.
Als aartshertog van Geonosis en trouw lid van de Confederatie van Onafhankelijke Systemen is Poggle getuige van de aanval door de klonen op zijn eigen wereld. Geonosis is een onherbergzame planeet met rode rotsen waar in het geheim de droïds worden gebouwd. Op het hoogtepunt van de strijd met de klonen trekt Poggle the Lesser zich met een aantal andere Separatistische leiders terug op de lavaplaneet Mustafar. In de bunker werd Poggle the Lesser, net zoals de andere leden van de CIS Council vermoord door Darth Vader.
Soort: Geonosian
Thuisplaneet: Geonosis
Lengte: 1.83 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBYNute Gunray:
Als de ambitieuze Viceroy van de Trade Federation begaf Gunray zich op glad ijs door een akkoord te sluiten met Darth Sidious. De inname van Naboo, door Sidious bevolen, liep slecht af voor Gunray, maar toch werd hij niet berecht. Zo kon hij later de Trade Federation laten aansluiten bij de CIS en deze steunen tijdens de Clone Wars. Kenmerkend voor de latere loopbaan van Gunray na 32 BBY was zijn haat voor Padmé Amidala.
Hij werd vermoord door Darth Vader, de nieuwe leerling van Darth Sidious die naar Mustafar was gezonden. Nute Gunray besefte te laat dat hij zich opnieuw had laten vangen door de Sith Lord toen Vader alle leden van de CIS Council vermoordde. Gunray's laatste smekende woorden spraken de wens uit naar vrede maar Darth Vader kende geen genade. De Viceroy die zijn echtgenote zo lang het leven had zuur gemaakt was dood.
Soort: Neimoidian
Thuisplaneet: Neimoidia
Lengte: 1.96 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBY


Gail Ackbar:
Gial Ackbar was de Rebel Alliance Admiral die de vloot van de Rebel Alliance aanvoerde tijdens de beslissende Battle of Endor in 4 ABY. Ackbar was een beslissende factor in het vervoegen van de Rebel Alliance voor de Mon Calamari en hij was de bedenker van de B-Wing Starfighter. Ackbar werd wel eens de bekendste militaire leider van de moderne oorlogsvoering genoemd. Ook strijd hij mee in het gevecht tegen The First Order, waar hij tijdens een evacuatie om het leven komt.
Soort: Mon Calamari
Thuisplaneet: Mon Calamari
Lengte: 1.80 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 44 BBY - 34 ABY


Bossk:
Bossk was één van de meest beduchte Bounty Hunters gedurende de Galactic Civil War. Hij ging in op de invitatie van Darth Vader om de Millennium Falcon te vangen in 3 ABY. Bossk werd in 53 BBY geboren als zoon van Cradossk, de leider van het Bounty Hunter's Guild. Zijn naam betekende "Devours His Prey" ("Die zijn prooi verorbert") in Dosh. Net zoals andere Trandoshan kon Bossk verloren ledematen weer laten aangroeien (al verloor hij deze kwaliteit op latere leeftijd), kon hij in het infrarood licht zien en haatte hij Wookiees. Bossk maakte al snel faam als Bounty Hunter die gespecialiseerd was in het vangen van Wookiees. Hij gebruikte een Relby-v10 Micro Grenade Launcher en een Flamethrower als wapens. De Trandoshan was ook een zeer goede spoorzoeker en piloot. Bossk droeg een geel jumpsuit.
Soort: Trandoshan
Thuisplaneet: Trandosha
Lengte: 1.90 m
Wapen: Relby-v10 Micro Grenade Launcher, Flamethrower, Blaster Rifle
Geboorte/sterf datum: 53 BBY - onbekendBib Fortuna:
Bib Fortuna (geboren als Bibfort'una) was één van de belangrijkste medewerkers in de organisatie van Jabba the Hutt. Eén van zijn taken was gasten ontvangen in Jabba's Palace en in naam van Jabba zaken opvolgen en afhandelen. Net zoals vele andere bewoners van het paleis was Fortuna echter van plan om zijn baas te vermoorden en droomde hij over nog meer macht met onder andere de verovering van Ryloth. Fortuna bevond zich regelmatig tussen twee vuren wanneer hij zowel aanslagen moest verijdelen op Jabba en er zelf beraadslagen.
Soort: Twi'lek
Thuisplaneet: Ryloth
Lengte: 1.80 m
Wapen: Twi'lek Dagger, Vergif
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

Wedge Antilles:
Wedge Antilles, de uiteindelijke leider van Rogue Squadron, was een jonge man van Corellia. Hij was een van de helden tijdens de strijd tegen het Rijk en overleefde meerdere belangrijke veldslagen. Zo vocht hij op Hoth en overleefde hij beide Death Star's. Hij was er eigenhandig voor verantwoordelijk, samen met Lando Calrissian, dat de tweede Death Star aan zijn einde kwam.Run Haako:
Rune Haako stond bekend als notoir kenner van wetten zijn meedogenloze manier om zakenpartners uit te buiten. Hij werd gepromoveerd binnen de rangen van de Trade Federation na de meervoudige moord op het Trade Federation Directorate op Eriadu. Samen met Nute Gunray werd Haako één van de topfiguren binnen de Federation. Als gerechtelijk adviseur van Gunray was hij uiteraard op de hoogte van de alliantie met Darth Sidious. Haako was vaak nerveus en angstig van inborst, mogelijk omdat hij begreep wat die alliantie kon betekenen. Mogelijk leed Haako rond 32 BBY aan tijdelijke verlammingsverschijnselen die een arm en een been hadden aangetast. Net als Gunray werd ook Rune Haako niet berecht voor zijn daden bij de Invasion of Naboo. Net als de Viceroy nam ook Haako daarna weer zijn taken op in de Trade Federation. Na eerst op Utapau te hebben gezeteld, werd ook Haako getransporteerd naar Mustafar. Daar vermoordde Darth Vader Haako net als de andere CIS Council leden.
Soort: Neimoidian
Thuisplaneet: Neimoidia
Lengte: 1.96 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - 19 BBYCaptain Panaka:
Panaka was de trouwe lijfwacht van Queen Amidala gedurende de blokkade van de Trade Federation in 32 BBY. Verschillende van zijn plannen bleken cruciaal te zijn in de overwinning. Na de blokkade bleef Panaka in dienst als lijfwacht van de Queen. Toen Amidala werd opgevolgd door Jamillia bleef Panaka dan ook op Naboo om haar te beschermen. Panaka zou zijn hele leven een grote aanhanger van Palpatine blijven. Zo lichtte hij Palpatine op één of andere manier in over het geheime huwelijk van Padmé Amidala en Anakin Skywalker. Panaka werd later gepromoveerd tot Colonel en tijdens het Galactic Empire werd hij door Palpatine aangesteld als Moff van de Chommell Sector. Zijn kritische uitlatingen ten opzichte van de Jedi en de Gungans pastten perfect in de New Order door Palpatine gevoerd.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Naboo
Lengte: 1.83 m
Wapen:  S-5 Heavy Blaster Pistol (Ascension Gun)
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

 Cliegg Lars:

Cliegg Lars was een Moisture Farmer van Tatooine die trouwde met Shmi Skywalker en de stiefvader werd van Anakin Skywalker. In 27 BBY ontmoette Cliegg tijdens een tocht naar Mos Espa Shmi Skywalker. Shmi was een slavin en eigendom van Watto maar Cliegg en Shmi werden verliefd op elkaar. Cliegg spendeerde zijn spaarcenten om Shmi te bevrijden en om haar volledige te onttrekken van de slavernij.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.80 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 82 BBY - 20 BBY

Owen Lars:
Owen Lars werd de stiefbroer van Anakin Skywalker toen Owens vader, Cliegg, hertrouwde met Anakins moeder, Shmi. Samen met zijn echtgenote, Beru Whitesun, nam hij na het overlijden van Cliegg de Moisture Farm over, waar hij werkzaam bleef tot zijn dood in 0 BBY. In 19 BBY werden ze plotseling gecontacteerd door Obi-Wan Kenobi die onderdak zocht voor Luke, de zoon van Anakin. Owen stond eerst twijfelachtig ten opzichte van de hele affaire en schuwde elk contact met Kenobi. Owen verweet nog altijd Anakin dat hij zijn moeder had achtergelaten op Tatooine en was niet echt Jedi gezind. Toch voedde Owen zijn adoptiezoon op zoals een echte vader. Owen was streng voor Luke, die hem 'Uncle' (oom) noemde, maar Owen deed dit om Luke te beschermen voor zijn verleden. Owen en Beru werden vermoord en toen Luke later onheil bespeurde, vond hij hun verkoolde lichamen aan de ingang van de farm. Mogelijk had Owen zijn leven opgeofferd om de identiteit van Luke te beschermen. Owen Lars gaf Luke een strenge opvoeding waardoor Luke wel de waarden van hard werken en eerlijkheid waardeerde. In zijn niet altijd even gelukkige leven, zorgde Owen vooral voor andere mensen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.78 m
Wapen: Blaster Carbine
Geboorte/sterf datum: 50 BBY - 0 BBY


Beru Whitesun:
Beru Whitesun was de echtgenote van Owen Lars. Samen met haar man bracht ze Luke Skywalker groot op Tatooine. Owen en Beru waren kinderloos toen plotseling Obi-Wan Kenobi in 19 BBY kwam aandraven met een baby. Dit kind was Luke Skywalker, de zoon van Anakin die moest worden verborgen voor het Galactic Empire. De Larses aanvaardden Luke als hun eigen kind en Beru bracht Luke waarden bij als medeleven, geduld en luisteren naar anderen. Op een dag stormden Imperial Sandtroopers de Moisture Farm binnen en werden Beru en Owen vermoord. Het enige wat van hen overbleef waren twee verbrande karkassen. En daarmee werd aan haar bewogen, maar liefdevolle leven een brutaal einde gemaakt...
Soort: Mens
Thuisplaneet: Tatooine
Lengte: 1.65 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: 47 BBY - 0 BBYRoos Tarpals:
Roos Tarpals was de Senior Security Officer van Otoh Gunga in 32 BBY en één van de vooraanstaande Officers in het Gungan Grand Army tijdens de overwinning op de Trade Federation. Roos Tarpals was niet altijd een voorbeeld voor de Gungan samenleving. In de Big Nasty Free-for-all was hij steevast binnen de eersten maar in zijn jongere jaren was Tarpals een herriestoker en bandiet. Zo ontmoette hij een zekere Jar Jar Binks die hij opnam in zijn bende. Terwijl Binks de autoriteiten afleidde, kon Tarpals zijn slag gaan. In tegenstelling tot andere bendeleiders, beschouwde Tarpals Jar Jar echter wel als een volwaardig bendelid. Hun vriendschap kwam echter ten einde toen Roos Tarpals zich inschreef om bij het Gungan Grand Army te gaan.
Tarpals offerde zich op om Grievous gevangen te nemen, maar zijn dood bleek tevergeefs zijn geweest. Anakin Skywalker was in Dooku's valstrik gelopen en uiteindelijk werd Grievous geruild tegen Anakin.
Soort: Gungan
Thuisplaneet: Naboo
Lengte: 2.24 m
Wapen: Electropole, Booma
Geboorte/sterf datum: onbekend - 21 BBY

Rey:
Als klein meisje wordt Rey achtergelaten op de wereld Jakku. Daar wacht ze tevergeefs op de terugkeer van haar familie. Om te overleven ging ze als scavenger op zoek naar bruikbare materialen die te vinden waren in de schepenkerkhoven van Jakku. Die spullen kon ze ruilen voor eten. Haar wereld komt op z'n kop te staan wanneer ze de droid BB-8 ontmoet, die achterna wordt gezeten door de Rebellen en de First Order. Door BB-8 komt Rey in contact met Finn, die op de vlucht is voor de First Order. Doordat ze samen zijn gezien moet ook Rey op de vlucht. Hierdoor komt ze midden in de oorlog terecht en komt ze er achter dat ze sterk is in de Force. Om te leren hoe ze hier mee overweg moet gaat ze op zoek naar de laatste Jedi, de verdwenen Luke Skywalker. Wanneer hij haart niet wilt helpen en ze een speciale band voelt met Ben Solo gaat ze haar eigen weg, die anders loopt dan ze had gehoopt.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Jakku
Lengte: 1.70 m
Wapen: Quarterstaff, NN-14 Blaster Pistol en blauw lichtzwaard
Geboorte/sterf datum: 15 ABY - onbekend

Finn (FN-2187):
Finn werd op jonge leeftijd ontvoerd van zijn ouders om getraind te worden tot stormtrooper. Hij kreeg alleen een nummer: FN-2187. Volgens zijn leidinggevende had Finn een groot potentieel. Maar bij zijn eerste missie bleek FN-2187 het niet eens te zijn met de First Order. Hij besloot om de Order te verlaten, maar daarvoor had hij een piloot nodig. In een poging de First Order te verlaten bevrijd hij de Rebellen piloot Poe Dameron, die hem de naam Finn geeft. Na hun crash op Jakku raakt Finn Poe kwijt en komt hij via BB-8 in contact met Rey. Wanneer zij samen vluchten komen ze midden in de oorlog terecht, maar dit keer staat Finn aan de kant van de Rebellen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.78 m
Wapen: F-11D Blaster Rifle en blauw lichtzwaard
Geboorte/sterf datum: 11 ABY - onbekend

Poe Dameron:
Poe is een vooraanstaande X-Wing piloot tijdens de oorlog tegen de First Order. Toen Prinses Leia te horen kreeg dat iemand informatie had over waar de verdwenen Luke Skywalker zich bevond, stuurde ze Poe en zijn droid BB-8 op pad om de informatie op te halen. Maar de First Order, die ook op zoek was naar Luke Skywalker, kwam Poe op het spoor. Poe besloot BB-8 de informatie te geven en werd zelf gevangen genomen, tot Finn besloot hem te bevrijden. Na de crash op Jakku was Poe Finn en BB-8 kwijt en reisde hij terug naar de Rebellen basis, om daarna meerdere malen in actie te komen en Starkiller Base te helpen vernietigen. Ook speelt hij een belangrijke rol bij het evacueren van de Rebellen na de Starkiller Base aanval.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Yavin 4
Lengte: onbekend
Wapen: EL-16HFE Blaster Rifle en Glie-44 Blaster Pistol
Geboorte/sterf datum: 2 ABY - onbekend
BB-8BB-8:
BB-8 was de astromech droid van de rebellen piloot Poe Dameron. Wanneer zijn eigenaar op zoek gaat naar cruciale informatie over de verdwenen Luke Skywalker komt BB-8 in een ongelooflijk avontuur te recht. Zijn eigenaar laat de informatie achter bij BB-8, die op de vlucht moet voor de First Order, die ook de informatie wilt bezitten. BB-8 word op dat moment gezocht door de First Order, de Rebellen en scavengers. Wanneer een scavenger genaamd Teedo hem vangt, komt Rey hem te hulp. Vanaf dat moment raken zij met elkaar verbonden. Samen met Rey, en later met Finn, gaan ze op pad om BB-8 veilig terug te brengen naar de Rebellen basis, om de informatie veilig af te geven.
Soort: BB Astromech Droid
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 0.67 m
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekendAfbeeldingsresultaat voor kylo renKylo Ren (Ben Solo):
Geboren als de zoon van Leia en Han wordt Ben naar de Jedi Academie van Luke Skywalker gestuurd. In de hoop dat Ben niet te veel van zijn grootvader, Anakin Skywalker (Darth Vader), in zich heeft. Echter komt Ben onder invloed van Supreme Leaders Snoke en laat hij zich verleiden door de duistere kant. Met hulp van de Knights of Ren roeit hij de leerlingen van Luke Skywalker uit en zorgt hij er voor dat Luke zichzelf laat verdwijnen. Hij veranderd zijn naam in Kylo Ren en probeert het werk van zijn grootvader, waar hij een obsessie voor heeft, af te maken, namelijk het uitroeien van de Jedi. Om de laatste Jedi, Luke, te vinden, gaat Kylo Ren achter Rey, Finn en BB-8 aan, die cruciale informatie hebben over de verblijfplaats van de Jedi meester. Maar Ren zweeft nog een beetje tussen de lichte en de donkere kant en heeft het lastig zichzelf onder controle te houden. Wanneer zijn vader, Han, hem probeert terug te halen naar de lichte kant, vermoord hij hem. Daarna raakt Ben echter in een intern conflict met zichzelf en besluit hij zijn moeder te sparen maar zijn meester, Supreme Leader Snoke, te doden, om vervolgens zelf Supreme Leader te worden en op Crait het gevecht aan te gaan met zijn voormalige meester Luke Skywalker.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: rood lichtzwaard
Geboorte/sterf datum: 4 of 5 ABY - onbekend

General Hux:
Hux werd geboren in een familie die trouw was aan het Rijk. Toen het Rijk zich terug trok en de First Order haar rol begon over te nemen sloot Hux zich bij hen aan. Hij groeide uit tot een van de belangrijkste leiders binnen de First Order en kreeg de leiding over het nieuwe ultieme wapen van de Order, Starkiller Base. nadat hij toestemming had gevraagd aan Supreme Leader Snoke besloot Hux om het hart van de Nieuwe Republiek te vernietigen door het hele Hosnian System op te blazen. Toen de Rebellen, die de Nieuwe Republiek verdedigden, wraak kwamen nemen en Starkiller Baze buiten werking stelden, vluchtte Hux met Kylo Ren naar Supreme Leader Snoke. Wanneer Snoke sterft probeert Hux zijn plaats in te nemen maar verliest die strijd van Kylo Ren.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.85 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: Iets voor de Battle of Endor - onbekend


Gerelateerde afbeelding
Supreme Leader Snoke:
Supreme Leader Snoke was de leider van de First Order en een mysterieus figuur. Snoke kreeg het voor elkaar om Ben Solo te verleiden tot de Duister Kant van de Force en was van plan om zijn training af te ronden. Kylo Ren was zijn leerling en zelf had Snoke ook een bijzonder sterke kracht in de Force. Echter, Snoke is net als Palpatine zo zeker van zichzelf en zo zeker dat niemand hem kan verslaan dat hij niet in ziet dat zijn eigen leerling hem zal verraden, wat uiteindelijk zijn onverwachte ondergang wordt.
Soort: onbekend
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend - 34 ABY
Afbeeldingsresultaat voor captain phasmaCaptain Phasma:
Ondanks dat Phasma niet z'n hoge rang had, was ze een van de leiders van de Starkiller Base. van stormtroopers was Phasma actief voor de First Order. Ze viel op door haar Chromium pantser, dat ze had laten maken van het persoonlijke schip van oud Keizer Palpatine. Phasma vocht liever met haar troepen op de grond dan dat ze ze aanvoerde vanuit een controle ruimte. Phasma was ook de leidinggevende van Finn, FN-2187. Ze zag veel potentie in hem, maar voelde nattigheid toen Finn faalde op zijn eerste missie. Toen Starkiller Base aangevallen werd, werd Phasma overmeesterd door Chewbacca, Finn en Han Solo. Ze dwongen haar de schilden van de basis uit te zetten en dumpte haar vervolgens, op advies van Han, in een Trash Compactor. Echter keert ze nog eens terug wanneer Finn infiltreert op een schip van The First Order en de opdracht geeft hem te executeren. In een uiteindelijk gevecht met Finn laat ze het leven.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 2.00 m
Wapen: Sonn-Bloas F-11D blaster
Geboorte/sterf datum: onbekend - 34 ABY

Maz Kanata:
Maz was een mysterieuze vrouwelijke piraat die al eeuwen lang een kasteel had waar ze reizigers, smokkelaars en andere vreemde gasten in ontving. Of Kanata beschikte over de Force is onbekend, wel kon ze de Force in andere herkennen. Op onbekende wijze kwam Kanata in het bezit van Anakin/ Luke Skywalker's oude lichtzwaard, die Rey tot zich riep toen ze de vluchtende rebellen onderdak bood. Kanata was erg gesteld op Chewbacca en noemde hem haar vriendje. Tijdens de aanval van de First Order op haar kasteel wist Kanata te ontsnappen. Uiteindelijk helpt ze Poe Dameron, Finn en Rose om een hacker te vinden die ze nodig hebben om te ontsnappen aan de First Order.
Soort: onbekend
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: voor 966 BBY- onbekend

Rose Tico:
Rose werkt als een onderhoudsmonteur bij de Rebellen en is de zus van Paige, die op een bommenwerper vliegt. Tijdens de evacuatie van de Rebellen na de vernietiging van Starkiller Base is ze gestationeerd bij de escape pods om te voorkomen dat mogelijke deserteurs ontsnappen. Hier komt ze in contact met Finn en smeden ze samen een plan om te ontkomen aan de First Order achtervolgers. Dat plan brengt de twee op een avontuur naar Canto Bight en een infiltratie op een First Order schip. Uiteindelijk levert Rose een gevaarlijke strijd op Crait om de Rebellen te beschermen waar ze gewond raakt.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Hays Minor
Lengte: onbekend
Wapen: Electro Shock Prod
Geboorte/sterf datum: onbekend- onbekendDJ:
DJ, dat staat voor "Don't Join" was een hacker zonder moraal maar toch zeer behendig in zijn vak. Zijn negatieve blik op het universum is dat beide vechtende partijen corrupt zijn en het niet waard zijn om voor te strijden. Toch beloofd hij Finn en Rose te helpen bij het infiltreren van een First Order schip om daar een volgtracker uit te schakelen. Echter, zoals zijn wereldbeeld al aangaf had hij niet echt voor een kant gekozen en verraadde hij hen aan Captain Phasma zodat hij zelf levend van het schip kon vertrekken.

Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend- onbekend
Gerelateerde afbeeldingJyn Erso:
Jyn is de dochter van de Keizerlijke wetenschapper Galen Erso. Op 6 jarige leeftijd word zij gescheiden van haar ouders wanneer haar ondergedoken gezin word gevonden door Orson Krennic. Jyn wordt opgevangen door familie vriend en rebel Saw Gerrera, die haar traint tot hij haar achterliet op 16 jarige leeftijd om haar te beschermen. Daarna leid ze een roekeloos leven en komt terecht in een keizerlijke gevangenis, tot de rebellen haar bevrijden. Ze hebben haar nodig om haar vader tegen te houden, die werkt aan een super wapen. Jyn zet alles op alles om de rebellen te redden en haar vader te vinden.
Soort: mens
Thuisplaneet: Vallt
Lengte: 1.59 m
Wapen: onbekende blaster
Geboorte/sterf datum: 21 BBY - 0 BBYAfbeeldingsresultaat voor cassian andorCassian Andor:
Cassian Andor was een Intelligence Officer bij de rebellen alliantie tijdens de galactische burgeroorlog die vergezelt ging met zijn trouwe vriend K-2SO. In 0 BBY kreeg hij de missie om Galen Erso te vinden en hem te vermoorden, om zo het Death Star project tegen te houden. Waar Cassian eerst een norse en strikte rebellen officier is, ontwikkelt hij zich tot een meer 'menselijk' persoon tijdens deze missie. Uiteindelijk besluit hij Galen niet te vermoorden en sluit hij zich aan bij Jyn Erso op een ongeautoriseerde missie om de plannen van de Death Star te stelen.
Soort: mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.78 m
Wapen: BlasTech A280-CFE blaster
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBY
Gerelateerde afbeeldingSaw Gerrera:
Tijdens de Clone Wars vocht Saw Gerrera als een lid van de Onderon Rebels tegen de Separatisten. Tijdens deze strijd werd hij bijgestaan door Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano en Captain Rex. Hij was een sleutelpersoon bij de bevrijding van zijn wereld. Later red hij Jyn Erso nadat haar moeder is vermoord en haar vader is mee genomen door het Keizerrijk. Hij blijft zich ook nu ontwikkelen als rebel, maar dit keer tegen het Keizerrijk. Hoewel hij eens een belangrijk lid was van de rebellen alliantie scheiden de wegen tussen Saw en de rebellen, die zelf een rebellie op zet, door zijn extremistische aanpak, dat zelfs word gezien als terrorisme door de New Republic jaren later. Toch doen de rebellen opnieuw een beroep op hem wanneer de nood het hoogst is en de Death Star bijna gereed is.
Soort: mens
Thuisplaneet: Onderon
Lengte: 1.87 m
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBY

Afbeeldingsresultaat voor bodhi rookBodhi Rook:
Bodhi is een vrachtpiloot voor het Keizerrijk tot Galen Erso hem doet besluiten zijn hart te volgen. Hij loopt over naar de rebellen en neemt een geheime boodschap van Erso mee naar Saw Gerrera betreffende zijn dochter Jyn en de Death Star. Saw geloofd Bodhi eerst niet en neemt hem gevangen, maar wordt bevrijd door Baze Malbus en sluit zich aan bij het team van Jyn, die de plannen van de Death Star gaan stelen. Uiteindelijk speelt hij een cruciale rol bij het verzenden van die plannen.
Soort: mens
Thuisplaneet: Jedha
Lengte: 1.72 m
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBY

Afbeeldingsresultaat voor chirrut imweChirrut Îmwe:
Chirrut is een blinde monnik op de planeet Jedha en eens een bewaker van de kyber-kristal stempels van de Jedi. Ondanks dat hij waarschijnlijk niet sterk was in de Force geloofde hij er heilig in en claimde hij het te gebruiken. Hij werd beschermt door zijn vriend en beschermer Baze Malbus. Wanneer een groep rebellen in gevecht komt met stormtroopers op Jedha, sluit hij zich vrijwillig aan bij het team van Jyn Erso en Cassian Andor. Uiteindelijk maakt hij de ultieme opoffering tijdens de missie om de Death Star plannen te stelen.
Soort: mens
Thuisplaneet: Jedha
Lengte: 1.73 m
Wapen: staf en traditionele lightbow bowcaster
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBY
Afbeeldingsresultaat voor baze malbusBaze Malbus:
Baze Maulbus was een freelance huurmoordenaar die trouw was aan zijn vriend Chirrut. Hoewel hij zelf heel sceptisch was over spiritualiteit accepteerde hij zijn vriend en liet hij zich uiteindelijk zelf bekeren. Uiteindelijk volgt hij Chirrut mee in het team van Jyn Erso en vecht hij mee op Scarif voor de Death Star plannen. Wanneer het einde nadert voor hem, geeft hij zich nog één keer helemaal, onder andere om Chirrut te wreken. 
Soort: mens
Thuisplaneet: Jedha
Lengte: 1.83 m
Wapen: heavy repeater cannon
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBYAfbeeldingsresultaat voor galen ersoGalen Erso:
Galen Erso was een wetenschapper die kyber kristallen probeerde te manipuleren. Hij en zijn gezin werden ontvoerd door de Separatisten tijdens de Clone Wars maar werd gered door oude vriend Orson Krennic. Krennic wilde zijn onderzoek echter gebruiken voor het maken van de Death Star. Toen Galen onraad rook, vluchtte hij met hulp van Saw Gerrera. Maar Krennic vond hem en spande hem opnieuw voor zijn kar. Galen besloot mee te werken aan het project, maar er expres een gevaarlijke fout in te ontwikkelen. Dit liet hij door Bodhi door spelen aan de rebellen. Tijdens een reddingsmissie om hem op te halen werd hij echter het slachtoffer van de bommen van de rebellen.
Soort: mens
Thuisplaneet: Grange
Lengte: 1.83 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: voor 52 BBY - 0 BBY


Afbeeldingsresultaat voor K-2soK-2SO:
Ook wel afgekort op K of K-2. Oorspronkelijk was K-2 een Security Droid van het Keizerrijk, maar werd door Cassian Andor geherprogrammeerd om voor de rebellen te werken. K-2 en Cassian werden goede vrienden en partners. De herprogrammering had wel een bijwerking, K-2 zei alles wat er in hem op kwam en had het niet zo nauw met gehoorzaamheid. Hoewel hij in het begin het niet kon vinden met Jyn Erso, bouwde de twee later een betere band op. Uiteindelijk gaf hij zijn leven om Cassian en Jyn te redden tijdens de missie op Scarif.
Soort: KX-serie Security Droid
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: onbekende blaster
Geboorte/sterf datum: onbekend - 0 BBYAfbeeldingsresultaat voor orson krennicOrson Krennic:
Krennic werkte eerst voor de Republiek en werd na de komst van het Rijk gepromoveerd tot uiteindelijk Director van het Advanced Weapons Research devision. Hij had de leiding over de veiligheid rond het Death Star project, tot die taak van hem werd afgenomen door Tarkin. Krennic probeerde echter in een goed daglicht te komen van keizer Palpatine en deed er alles aan om de rebellen, die de Death Star plannen wilde stelen, tegen te houden. Hij had zelfs een korte ontmoeting met Darth Vader, die hem zijn prestaties niet per se in dank af nam.
Soort: mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.80 m
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: 51 BBY - 0 BBYAhsoka Tano:
Ahsoka Tano werd aan het begin van de Clone Wars toegewezen als padawan van Anakin Skywalker. Onder zijn toeziend oog ontwikkelde Ahsoka, bijgenaamd Snips, zich tot een krachtige en gerespecteerde Jedi. Tijdens haar opleiding wilde ze zichzelf graag bewijzen tegenover haar meester, waar ze een hechte band mee op bouwde. Tegen het eind van de Clone Wars werd Ahsoka slachtoffer van een complot, hoewel onschuldig. Tijdens het proces werd Ahsoka tijdelijk uit de Jedi Order gezet. Na haar vrijspraak deed dit haar besluiten niet meer terug te keren naar de Jedi. Enkele jaren later, na order 66, stond ze bekend als de mysterieuze Fulcrum, die de contact persoon was van de opkomende rebellie.
Soort: Togruta
Thuisplaneet: Shili
Lengte: 1.61 m
Wapen: Twee groene lightsabers
Geboorte/sterf datum: 34 BBY - onbekend


Gerelateerde afbeeldingQi'ra:
Qi'ra groeide op in de straten van Corellia samen met beste vriend en geliefde Han Solo, waar zij beide werkte voor de criminele organisatie White Worms. Samen probeerde zij te ontsnappen uit de onderwereld, maar raakte elkaar uit het oog toen Qi'ra werd gevangen tijdens hun ontsnappingspoging. Uiteindelijk werd ze gered door Dryden Vos die haar opnieuw in de onderwereld mee sleurde en haar benoemde tot top luitenant van zijn criminele organisatie Crimson Dawn, tot Han Solo haar hier kwam opzoeken. Na samen nog een maal op avontuur te gaan vermoordde ze Vos en nam ze zijn plaats in bij Crimson Dawn, die van Maul bleek te zijn.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Corellia
Lengte: 1.58 m
Wapen: Blaster
Geboorte/ sterfdatum: 31 BBY - onbekend


Afbeeldingsresultaat voor dryden vos weaponDryden Vos:
Dryden Vos was leider van de criminele organisatie Crimson Dawn en werkte in het geheim onder Maul. Vos heeft een kort lontje maar bespeeld ook graag zijn tegenstanders voor hij de genadeklap geeft. In zijn carrière red hij Qi'ra die hij tot top luitenant van zijn organisatie maakt. Voor een tijd lijkt dit een aller beste beslissing, tot hij in conflict komt met Han Solo. Zijn top luitenant staat voor een keuze en kiest er voor om haar voormalige liefde, Han Solo, te redden en Vos te vermoorden, om vervolgend zijn positie over te nemen in de organisatie van Maul.
Soort: Bijna-mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.9 m
Wapen: flexibel laser zwaard.
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - 10 BBYAfbeeldingsresultaat voor tobias beckettTobias Beckett
Tobias Beckett is een professionele crimineel (dief) die werkt voor de organisatie Crimson Dawn. Beckett zette tijdens zijn carrière een groep criminelen in elkaar waarmee hij klussen uitvoerde. Bij een van deze klussen kwam hij in contact met Han Solo en Chewbacca, die hij hiervoor mee nam en Solo's mentor werd. Zijn klus mislukte echter en Solo moest hem helpen alles weer op poten te krijgen om te ontsnappen aan de dood die Dryden Vos hen beloofde omwille van de mislukte klus. Met de hulp van Solo wist Beckett het goed te maken, maar toen zijn grootste vijand, Enfys Nest, Han overtuigde niet langer te helpen, verraadde Beckett Solo, wat zijn dood werd.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Glee Anselm
Lengte: 1.78 m
Wapen: Blasters, waaronder de RSKF-44, DG-29 en een DL-44 (alvorens deze aan Han Solo te geven)
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - 10 BBY

Gerelateerde afbeeldingLady Proxima:
Lady Proxima was de leider van een lokale criminele organisatie genaamd White Worms op Corellia. De organisatie nam jongeren van de straat en gaf ze eten en onderdak in ruil voor hun hulp bij het uitvoeren van criminele activiteiten. Han Solo en Qi'ra waren zulke kinderen, tot Han zich verzette en Lady Proxima ernstig verwondde tijdens zijn ontsnapping.
Soort: Grindalid
Thuisplaneet: Corellia
Lengte: 4.88 m
Wapen: geen
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - onbekend

Afbeeldingsresultaat voor l3-37L3-37:
L3-37, ook wel L3 genoemd, was een feministische piloten droid die samen vloog met Lando Calrissian in de Millennium Falcon. Ze verbeterde zichzelf door nieuwe onderdelen van andere droids aan haar lichaam toe te voegen. Samen met Lando belandde ze in een missie van Han Solo en Thobias Beckett op zoek naar coaxium op Kessel. Daar werd ze vernietigd in een poging droid rechten te handhaven en een opstand voor droids te beginnen. Haar brein werd in de Millennium Falcon gedownload zodat ze verder ging als het navigatiesysteem van het schip.
Soort: Custom piloten droid
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.79 m
Wapen: geen
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - 10 BBY

Afbeeldingsresultaat voor enfys nestEnfys Nest:
Enfys Nest was de leider van de piraten bende Cloud-Riders. Ze was zeer gevaarlijk en had een grote reputatie. Wat veel mensen niet wisten was dat ze eigenlijk aan het begin stond van de Rebellen en zat regelmatig de organisatie Crimson Dawn in de weg. Ook in de laatste klus van Thobias Beckett en Han Solo, waar ze Solo wist over te halen niet met de organisatie in zee te gaan.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.67 m
Wapen: verschillend
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - onbekendAfbeeldingsresultaat voor rio durantRio Durant
Rio Durant was een piloot voor Thobias Beckett en zijn team. Samen voerde ze meerdere gevaarlijke klussen uit. De gezellige en vriendelijke piloot, die ook wantrouwend was en lef had, kwam echter om het leven tijdens een missie met onder andere Han Solo en Chewbacca toen Enfys Nest hen overviel.
Soort: Ardennian
Thuisplaneet: Ardenia
Lengte: 1.49 m
Wapen: geen
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - 10 BBY
Afbeeldingsresultaat voor solo a star wars story valVal:
Val was een van Thobias Beckett's team leden en tegelijk zijn geliefde. Samen met Rio Durant voerde ze gevaarlijke missies uit voor een criminele organisatie. Tijdens een missie met Chewbacca en Han Solo kwam Val om het leven toen ze werden aangevallen door Enfys Nest.
Soort: Mens
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: 1.57 m
Wapen: Blaster
Geboorte/ sterfdatum: onbekend - 10 BBY
Asajj Ventress:
Asajj Ventress was een dodelijke leerling van Graaf Dooku en tevens een commandant voor zijn leger gedurende de Clone Wars. Voor haar ontmoeting was ze deels getraind door een Jedi, maar na zijn dood groeide Ventress op als een moordmachine en koesterde ze een diepe haat tegen de Jedi Order omdat ze haar eerste meester nooit waren komen zoeken. Lang was Ventress loyaal aan Dooku, tot deze haar uit de weg probeerde te ruimen op orders van zijn meester Darth Sidious. Ventress was te machtig geworden. Na dit verraad was Ventress uit op wraak op haar oude meester. Na een mislukte moordaanslag op Dooku werd Ventress een Bounty Hunter, die onder andere samen werkte met Boba Fett en Bossk. Ventress kwam om toen haar schip werd neergehaald door een Clone gunner.
Soort: Dathomirian
Thuisplaneet: Dathomir
Lengte: 1.80 m
Wapen: Twee rode lightsabers
Geboorte/sterf datum: 47 BBY - 19 BBYCaptain Rex (CT-7567):
ARC Clone Trooper Rex vocht tijdens de COne Wars aan de zijde van Anakin Skywalker en Ahsoka Tano. Tijdens de Clone Wars was Rex aanvoerder van het 501st Legion, later Vaders First. Rex stond bekend om zijn moed en gehoorzaamheid. Toch wist hij aan het eind van de Clone Wars Order 66 te negeren waarna hij met twee mede kloons een rustig leven ging leiden op de planeet Seelos tot hij werd gevonden door Ahsoka. Hij sloot zich aan bij de Rebellen en vocht mee tot aan de Battle of Endor.
Soort: Kloon
Thuisplaneet: Kamino
Lengte: 1.83 m
Wapen: Twee DC-17 Repeater Hand Blasters
Geboorte/sterf datum: 32 BBY - onbekend

Hondo Ohnaka:
Hondo Ohnaka was een gladde piraten leider die gedurende de Clone Wars meerdere keren in contact kwam met de Jedi. Alles wat geld op leverde voor Hondo was een bezigheid waar hij zich graag in wilde mengen. Hondo vond vooral zichzelf helemaal geweldig. Wat er na de Clone Wars van Hondo is geworden is niet helemaal geweten. Maar vijf jaar voor de Battle of Yavin is Hondo zijn crew en schip kwijt. In die periode raakt hij bevriend met de rebellen en maakt hij zelfs deel uit van de bevrijding van Lothal.
Soort: Weequay
Thuisplaneet: Sriluur
Lengte: 1.85 m
Wapen: Mes en Electrostaff
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend


Savage Opress:
Savage Opress werd gedurende de Clone Wars ingehuurd als nieuwe leerling van Dooku, om Ventress te vervangen. Voordat hij leerling kon worden werd hij door een heks op Dathomir betoverd zodat hij nog krachtiger zou zijn, tevens moest Opress eerst zijn broer vermoorden. Een van zijn eerste missies was om Darth Maul op te sporen, die naar verluid nog leefde. Hierna werkte hij samen met zijn soortgenoot Maul en werden zij een krachtig duo. Tijdens een duel met Darth Sidious kwam Savage Opress echter om het leven en verliet de magische kracht zijn lichaam.
Soort: Zabrak
Thuisplaneet: Dathomir
Lengte: 2.18 m
Wapen: dubbel lightsaber (rood)
Geboorte/sterf datum: voor 54 BBY - 20 BBY
Barriss Offee:
Barriss Offee was de de padawan van de befaamde JediLuminara Unduli. Ze was een van de weinige Jedi die de Battle of Geonosis overleefde. Tijdens de Clone Wars leerde Barriss om een Jedi healer te worden. Gedurende die zelfde periode raakte ze goed bevriend met Ahsoka Tano. Maar tegen het einde van de CLone Wars raakte Barriss het spoor kwijt. Ze zag de Jedi als de aanstichters van de oorlog en pleegde een aanslag in de Tempel, waar ze haar eens goede vriendin Ahsoka de schuld van gaf. In een laatste gevecht om aan haar lot te ontsnappen bevocht ze Anakin Skywalker, die haar uiteindelijk overmeesterde en haar voor het gerecht liet brengen. Echter komt Barriss Offee vrij en word ze samen met Aayla Secura op Felucia gedood tijdens order 66.
Soort: Mirialan
Thuisplaneet: Mirial
Lengte: 1.66 m
Wapen: blauw lichtzwaard
Geboorte/sterf datum: 40 BBY - 19 BBY

Pre Vizsla:
Pre Vizsla was de Governor van Concordia, een van de manen van Mandalore, en in het geheim de leider van de gewelddadige 'terroristische groepering' Death Watch. Gedurende de Clone Wars spande hij samen met de CIS en Count Dooku tegen de Republiek in een poging de macht over Mandalore te grijpen. Na een conflict met Dooku gaat hij samen werken met Darth Maul om zijn doelen te behalen en wraak te nemen op de CIS. Deze samenwerking werd hem uiteindelijk fataal in een duel om de leiding van Death Watch.
Soort: Mens (Mandalorian)
Thuisplaneet: Mandalore
Lengte: 1.84 m
Wapen: Darksaber en WESTAR-35 Blaster Pistols
Geboorte/sterf datum: onbekend - 20 BBY


Aurra Sing:
Aurra Sing begon haar 'carrière' als een Jedi padawan. Al snel ontdekte haar meesters dat Sing er plezier in had om haar tegenstander pijn te doen. Toen ze werd gevangen door piraten en geen contact wist te krijgen met haar meesteres, ontwikkelde ze een haat voor de Jedi. Via de piraten kwam ze terecht bij een groep mordenaars en zo werd Sing uiteindelijk een befaamd Premie Jager, die zich specialiseerde op Jedi en politieke moordaanslagen. Tijdens de Clone Wars werd Sing ingehuurd door Dooku en werkte ze samen met onder meer Boba Fett. Na haar arrestatie door Aayla Secura wist aan het begin van het Keizerrijk Darth Vader haar te bevrijden om haar in te huren voor het doden van overlevende Jedi, na order 66.
Soort: onbekend
Thuisplaneet: Nar Shaddaa
Lengte: 1.74 m
Wapen: Slugthrowers en Adventurer Hunting Rifle
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

Cad Bane:
Cad Bane was een gevreesde Premie Jager gedurende de Clone Wars. Na de dood van Jango Fett wist Cad Bane het gat in de Premie Jagers markt te vullen en nam hij onder meer opdrachten aan van de Hutts en Darth Sidious. Maar uiteindelijk koos Bane altijd voor de hoogste bieder. Tijdens deze periode kruiste zijn weg ook meerdere malen met de toen nog jonge Boba Fett.
Soort: Duros
Thuisplaneet: Duro
Lengte: 1.85 m
Wapen: Twee Persuader Blasters, Vlammenwerper en Bola
Geboorte/sterf datum: rond 73 BBY - onbekendEzra Bridger:
Ezra groeide op als oplichter op de planeet Lothal tijdens de eerste jaren van de heerschappij van het Keizerrijk. Zijn hobby was het verzamelen van helmen van keizerlijke troepen. Tot het moment dat Ezra in contact komt met een groepje rebellen. Een van de rebellen, een voormalig Jedi genaamd Kanan, ontdekte dat de Force met hem was en besloot hem op te leiden tot Jedi. Zo raakte Ezra betrokken bij de strijdkrachten van de rebellen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Lothal
Lengte: 1.65 m
Wapen: Energy Slingshot en blauw lightsaber
Geboorte/sterf datum: 19 BBY - onbekendSabine Wren:
In de begin jaren van de Rebellen Alliantie maakte Sabine deel uit van de bemanning van de Ghost. Binnen de bemanning was Sabine de wapen- en explosievenexpert. Sabine was buiten haar activiteiten als rebel ook vele bezig met mode en kunst, en dan vooral met gaffiti. Op plekken waar ze toe sloeg liet ze baak haar favoriete symbool achter, de Starbird (Het Rebellen Logo).
Soort: Mens (Mandalorian)
Thuisplaneet: Mandalore
Lengte: 1.70 m
Wapen: WESTAR-35 Blaster Pistols
Geboorte/sterf datum: 21 BBY - onbekend


Garazeb Orrelios:
Beter bekend als Zeb, was een van de weinige overlevende Lasat nadat het Keizerrijk zijn volk bijna helemaal had uitgeroeid. Voor de aanval van het Rijk behoorde Zeb tot de Lasan Honor Guard, daarna kwam hij terecht bij de bemanning van het rebellen schip de Ghost. Ondanks zijn kracht en ruwe uiterlijk bleek Zeb een gevoelig persoon. Na een moeizame start begon Zeb zich als een broer voor de jonge Ezra te voelen.
Soort: Lasat
Thuisplaneet: Lasan
Lengte: 2.10 m
Wapen: AB-75 Bo-Rifle
Geboorte/sterf datum: 44 BBY- onbekend
Chopper (C1-10P):Naast Hera en Kanan was Choper het eerste lid van de bemanning van de Ghost. Zijn taak is om reparaties en onderhoud van de Ghost te voorzien, echter is Chopper erg koppig en heeft hij hier niet altijd zin in. Chopper geniet er van om Ezra en Zeb tegen elkaar uit te spelen en de twee voor de gek te houden.
Soort: C1 Astromech Droid
Thuisplaneet: Lasan
Lengte: 0.99 m
Wapen: geen
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend


Kanan Jarrus:
Voor order 66 stond Kanan bekend als Caleb Dume, een Jedi padawan van Master Depa Billaba. Samen met zijn meester streed hij tijdens order 66 tegen de Clone Troopers. Zijn meester overleed maar zelf wist hij te ontkomen. Hierna veranderde hij zijn naam in Kanan Jarrus en begon hij rond te zwerven. Toen hij bij toeval in 11 BBY Hera ontmoette zou zijn pad veranderen. Hij werd het eerste bemanningslid van de Ghost en de leider. Samen zetten Kanan en Hera een groep op die de plannen van het Rijk zou dwarsbomen, zoveel ze konden. Door zijn ontmoeting met Ezra kreeg Kanan een nieuw doel, het opleiden van de jonge tot Jedi. Echter twijfelde hij sterk aan het opleiden van de jonge, aangezien hij zelf zijn training nooit had voltooid.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Coruscant
Lengte: 1.91 m
Wapen: blauw lightsaber
Geboorte/sterf datum: 33 BBY - onbekend

Hera Syndulla:

Hera is de piloot van de Ghost, haar persoonlijke schip. Na haar ontmoeting met Kanan besloot ze om de krachten te bundelen in hun strijd tegen het Rijk. Samen met Kanen zette ze een groepje rebellen op die de plannen van het Rijk probeerde te dwarsbomen. Hera wordt binnen de bemanning gezien als de 'moeder' van de groep.
Soort: Twi'lek
Thuisplaneet: Ryloth
Lengte: 1.76 m
Wapen: Blurrg-1120 Hold-Out Blaster
Geboorte/sterf datum: 29 BBY - 1 BBY

Grand Inquisitor:
De Grand Inquisitor ging na Order 66, in de naam van de New Order, op zoek naar overlevende Jedi om ze te doden. Dit kwaadaardige persoon werkte voor Darth Vader en Darth Sidious en was in enige mate getraind in de Dark Side van de Force. Nadat zijn missie was gefaald om Ezra en Kanan te vermoorden, pleegde de Grand Inquisitor zelfmoord. Naar eigen zeggen omdat sommige dingen erger waren dan de dood. Men denkt dat hij verwees naar de woede van zijn meesters. Nog eenmaal keert hij terug in een visioen van Kanan, waaruit blijkt dat de Inquisitor eigenlijk een tempel bewaker was van de Jedi in de tijd van de Republiek.
Soort: Pau'an
Thuisplaneet: Utapau
Lengte: 1.98 m
Wapen: Double-Bladed Spinning lightsaber (rood)
Geboorte/sterf datum: rond 50 BBY - 5 BBY

Agent Kallus:
Kallus was een agent van het Imperial Security Bureau (ISB), ook wel bekend onder de code naam ISB-021. Binnen het ISB had Kallus een hoge rang en hij nam onder andere deel aan de verovering van Lasan. Toen rebellen activiteiten op Lothal begonnen toe te nemen kwam Kallus in contact met de bemanning van de Ghost. Toen hij ontdekte dat er Jedi onder de bemanning was, schakelde hij de hulp in van de Grand Inquisitor. Uiteindelijk bedenkt Kallus zich na een ontmoeting met Zeb, en wordt hij informant van de rebellen.
Soort: Mens
Thuisplaneet: Coruscant
Lengte: onbekend
Wapen: Bo-Rifle
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend

Afbeeldingsresultaat voor grand admiral thrawn
Grand Admiral Thrawn (Mitth'raw'nuruodo):
Grand Admiral Thrawn was een Chiss afkomstig uit de onverkende en gevaarlijke delen van het heelal. Bij zijn thuiswereld heerst een grote dreiging en Thrawn wordt naar de Republiek en later het Keizerrijk gestuurd om te ontdekken of zij kunnen dienen als een waardige bondgenoot in de strijd. Thrawn infiltreerde uiteindelijk in het Keizerrijk en klom op tot een van de hoogste rangen. Thrawn wordt door velen aanschouwd als een geduchte tegenstander die kunst en cultuur gebruikt om zijn vijanden volledig te begrijpen en in de val te lokken, zo vormt hij een groot gevaar voor de Rebellen. In de boeken die nu geen canon meer zijn, neemt Thrawn het Rijk over na de val van Palpatine waar hij de ultieme zwakte van de Jedi leert kennen.
Soort: Chiss
Thuisplaneet: onbekend
Lengte: onbekend
Wapen: onbekend
Geboorte/sterf datum: onbekend - onbekend
Volkeren:

Jawas:
De Jawa's zijn een fictief volk in het Star Wars-universum. Ze bevolken de planeet Tatooine.
Jawa's zijn dwergachtige wezens, ongeveer 1 meter lang, en dragen bruine mantels en handschoenen. Onder de kappen van hun mantels zijn alleen hun geelgloeiende ogen zichtbaar. Ze verzamelen en handelen in robots en andere tweedehands onderdelen en technologie en bewegen zich voort in grote rupsbandvoertuigen, zogenaamde Sandcrawlers.Tusken Raiders:
De Tusken Raiders (Zandvolk) is een fictief volk uit de Star Wars films.
Het volk woont in de woestijn op de planeet Tatooine en dragen daarom steeds windels om hun hoofd en pijpjes om door te praten, om zich zo te beschermen tegen het zand. Ze maken rare kreunende geluiden die van ver te horen zijn en zijn zeer gewelddadig. Ze leven in tenten kampen in de woestijnen van Tatooine.


Gungans:
De Gungans hebben humanoïde lichamen, maar hun hoofden bevatten vinachtige oren. Ze wonen in onderwater steden van de planeet Naboo. Een bekende Gungan is Jar Jar Binks. De Gungans en de menselijke inwoners van Naboo kunnen niet goed met elkaar overweg. Dit veranderde toen Padmé Amidala de twee dwong samen te werken in de Slag om Naboo.

Ewoks:
Ewoks zijn harige humanoïde wezentjes van ongeveer 1 meter hoog. Ze lijken op kleine beren, en hebben platte gezichten met grote juweelachtige ogen. Hun vachtkleur verschilt per individu. Zo worden in de films onder andere bruin, blond, wit, zwart en grijs gezien. Ondanks hun geringe formaat zijn ze fysiek erg sterk. Ze leven op de maan Endor. Ewoks zijn een (in vergelijking met andere rassen uit de serie) primitief ras van jagers-verzamelaars. Ze gebruiken geen sciencefictionachtige wapens zoals lasers, maar met de hand gemaakt speren, slingers en pijlen. Daarnaast zijn ze bedreven in het maken van hanggliders en vallen voor het vangen van prooien.
Ewoks wonen in hutten die op plateaus hoog in de bomen zijn gebouwd. Het dorp staat onder leiding van een groep oudere Ewoks, aangevoerd door een hoofdman. Verder kennen ze ook een medicijnman.
Ewoks zijn van nature nieuwsgierig en muzikaal.

Wookies:
Wookiees zijn doorgaans erg intelligent en loyaal, maar hebben vaak een kort lontje. Ze kunnen vriendelijk zijn, maar staan ook bekend om hun agressieve aanvallen wanneer ze zich bedreigd voelen of wanneer ze kwaad worden. Hun dikke vacht maakt dat Wookiees in veel verschillende weersomstandigheden kunnen overleven. De exacte levensverwachting van een Wookiee is niet bekend, maar het staat vast dat ze honderden jaren oud kunnen worden. Wookiees hebben een eigen code. Wanneer een Wookiee wordt gered door een mens of een individu van een andere soort, moet hij voor de rest van zijn leven die persoon beschermen en eventueel zelfs zijn leven opofferen voor hem/haar.
De Wookiees waren vroeger slaven van mensen en hielden daarom een lange tijd agressie tegenover mensen. Hun thuisplaneet is Kashyyyk.Tauntauns:
Tauntauns komen van nature voor op de ijsplaneet Hoth. Ze hebben kenmerken van zowel reptielen als zoogdieren. Tauntanus zijn ongeveer 2,5 meter hoog en bedekt met een witte vacht. Ze hebben twee lange hoorns die vanaf hun oor naar hun neus lopen. Ze zijn omnivoor en voeden zich voornamelijk met korstmos, paddenstoelen en andere schimmels. Ze kunnen twee keer per jaar twee jongen werpen. Ze zijn het belangrijkste prooi van de wampa's, een vleesetende diersoort op Hoth. De dieren worden later ook geëxporteerd naar andere planeten met een koud klimaat (zoals de poolkappen van Coruscant) om als rij- en lastdieren en toeristenattractie te dienen.

Kaminoanen:
Grote dunne aliens met een bleke huid, afkomstig van de planeet Kamino. Hun grootste kenmerk zijn hun lange nekken. Mannen hebben ook een uitsteeksel achter op hun hoofd. Sinds een natuurramp op hun planeet kunnen ze zich enkel nog voortplanten via klonen. De Kaminoans zijn naïef. Dankzij Darth Tyranus werden alle sporen van de planeet van de Kamino gewist uit de Jedi archieven.
De Kaminoans gebruikten hun techniek op het gebied van klonen om de Clone Troopers te maken die de Galactische Republiek hielpen in de kloonoorlogen.Mensen:
De mensen zijn het meest voorkomende ras in het Star Wars-sterrenstelsel. Ze zijn fysiek identiek aan Aardse mensen, behalve dat ze net als alle wezens in het Star Wars-sterrenstelsel worden geboren met midi-chloranen in hun lichamen. Mensen hebben al duizenden jaren geleden vele planeten gekoloniseerd. Als gevolg daarvan weet eigenlijk niemand meer zeker van welke planeet de mens oorspronkelijk kwam.Wampa's:
Wampas zijn roofdieren van de planeet Hoth. Ze lijken qua uiterlijk nog wel het meest op Yeti’s. Ze hebben en witte vacht, en klauwen aan hun handen. Ze voeden zich met rauw vlees. Ze zijn bestand tegen extreme kou en zijn agressieve wezens. Een wampa kan als een verveelde beer de hele dag over de ijsvlaktes van Hoth lopen, als hij eenmaal zijn prooi in de gaten heeft is hij ineens verdwenen. Als de wampa dan weer eenmaal verschijnt maakt zijn prooi geen schijn van kans. De wampa verwond zijn prooi dodelijk en neemt het vervolgens mee naar zijn grot om daar zijn prooi aan stukken te scheuren.Geonosians:
De Geonosians zijn een insectachtig ras van de planeet Geonosis. Geonosians leven in koloniën. Allemaal hebben ze een hard exoskelet, en spreken in een vreemde taal die vooral uit klikkende geluiden bestaat. Er zijn twee groepen Geonosians: de vleugelloze Darren die vooral het harde werk doen, en de gevleugelde aristocraten, die de bevelen geven. Geonosians kennen geen uitgebreid leger, maar bewapenen zichzelf wel met sonische blasters.

Hutts:
De Hutts komen oorspronkelijk van een bosplaneet genaamd Varl. In oude tijden vereerden ze de twee zonnen van hun planeet als goden. Ze waren getuige van de ondergang van de zonnen, en dachten dat ze nu zelf goden waren geworden. Dit verklaart waarom Hutts erg egocentrisch zijn.
Na Varls vernietiging migreerden de Hutts naar Evocar, dat zij omdoopten tot Nal Hutta. Nal Hutta is nu het centrum van de Huttruimte.
Vóór de oprichting van de oude republiek waren de Hutts de dominante soort in het universum.
Hutts zijn een evolutionaire mix. Ze worden gezien als een soort grote slakken vanwege hun manier van voortbewegen, maar in Return of the Jedi wordt vermeld dat Hutts geboren worden met twee benen. Hun benen vergroeien in de loop der tijd vanwege gebrek aan beweging. Hutts hebben twee armen en een grote mond. Hun huid is erg dik, wat hen in staat stelt kleine wapens zoals handblasters te weerstaan.
Hutts zijn hermafrodiet, maar vertonen wel per individu sterke mannelijke of vrouwelijke kenmerken. Hutts planten zich aseksueel voort, en kunnen zelf kiezen wanneer ze zich voort willen planten. Hutts zijn tevens door hun lichaamsbouw oneetbaar voor elke levensvorm. Zelfs de Sarlacc kan een Hutt niet verteren. De levensverwachting van een Hutt is niet bekend, maar zelf beweren ze 1000 jaar te kunnen worden.
Nal Hutta wordt geleid door enkele clans bestaande uit de oudste Hutts. Voor Hutts is familie het belangrijkste dat er is, tenzij er een nieuw stamhoofd moet komen voor een clan: dan ruimen ze zelfs directe familieleden uit de weg om die positie te krijgen. Als een niet-Hutt een Hutt vermoord, is die persoon voor het leven getekend. Andere Hutts zullen onherroepelijk een hoge prijs op het hoofd van de moordenaar zetten. Hutts onthullen hun familienamen maar zelden aan niet-Hutts.

Droids:
Droids vormen het grootste volk in het star wars sterrenstelsel. Ze zijn er in alle vormen en maten en voor allerlei opdrachten. Je hebt duizenden verschillende droids. Je kan een droid creëren en vernietigen wanneer je wilt. Ze zijn er om te vechten, te repareren, te vertalen, te spioneren, enz. Alle ver ontwikkelde levensvormen in het star wars sterrenstelsel gebruiken wel droids. In star wars revenge of the sith worden ook droids gebruikt als verloskundige. Het voordeel van droids is dat ze in grote getallen kunnen worden gemaakt en gerepareerd kunnen worden als ze zijn uitgeschakeld. Er blijft altijd een discussie of droids gerekend moeten worden als een levensvorm.

Klonen:
Een Republikeinse Clone Trooper is een fictieve soldaat in het Star Wars-universum, en de voorganger van de Keizerlijke Stormtrooper. De Clone Troopers zijn allemaal klonen van de premiejager Jango Fett. In beide films vormen de Clone Troopers het merendeel van het leger van de Republiek. De Galactische Republiek liet de Clone Troopers maken om de Jedi bij te staan tijdens de strijd met de Separatisten. Vanwege het gebruik van de Clone Troopers staat deze strijd ook bekend als de kloonoorlogen. De Clone Troopers zijn gemaakt door de Kaminoanen, een ras gespecialiseerd in klonen. Jango Fett gaf zijn DNA voor dit doel, op voorwaarde dat de Kaminoanen voor hem een kloon “zoon” zouden maken: Boba Fett. De Clone Troopers werden genetisch aangepast zodat ze twee maal zo snel verouderden als normale mensen en dus sneller volwassen waren. Dit ging wel ten koste van hun levensverwachting. Na order 66 gaan ze werken voor het Keizerrijk.

GamorreanGamorreans:
Gamorreans zijn afkomstig van de planeet Gamorr. Die planeet heeft niet voor niets de waarschuwing: "Do not visit Gamorr". Gamorreans mogen dan wel 'dom'zijn, ze zijn ontzettend sterk en zijn goede krijgers. Hun brute kracht kan je zomaar verpletteren. Daarom werden ze vaak ook gebruikt als huurlingen, lijfwachten en gladiatoren. Het zijn een soort varkensachtige wezens die constant oorlog voeren of zich daar op voorbereiden. Dat is een onderdeel van hun cultuur. Mannelijke Gamorreans worden vanaf jonge leeftijd opgeleid tot krijger. De vrouwen waren de leiders van de clans en zorgde voor de samenleving. Toen de Gamorreans er achter kwamen dat er meer planeten waren waar ook oorlog gevoerd kon worden, ging er een wereld voor hen open. Voornamelijk de Hutts maakte graag gebruik van hun capaciteiten.
Trandoshans:
Trandoshans waren grote reptielachtigen wezens afkomstig van de planeet Trandosha. De ogen van een Trandoshan zijn zeer gevoelig en kunnen zelfs in het infrarood spectrum kijken. Daarnaast konden ze vanaf een bepaalde leeftijd verloren lichaamsdelen weer laten aangroeien. Ze hebben een natuurlijk instinct voor de jacht. Van nature leefde ze in een zeer gewelddadige cultuur en hun hele samenleving was geconcentreerd op het opjagen van soorten die zij als minderwaardig beschouwden. Trandoshians werden vaak gezien als gewelddadig, egocentrisch en kwaadwillend. Ze vonden het geweldig om te jagen op Wookiees, die leefde op hun buurplaneet. Duizenden jaren voerde zij oorlog en conflicten met elkaar. Buiten hun eigen planeet gingen ze ook op jacht, vaak als bounty hunters.

219 opmerkingen:

 1. jullie hebben meerdere fouten gemaakt 1 darth maul is een zabrak 2 darth maul is geboren op dathomir en 3 maul sterft niet in deel 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Er is inderdaad een fout gemaakt bij Darth Maul die wij niet kunnen verklaren. De sterfdatum is aangemaakt voor de terugkeer van Maul in The Clone Wars, ook dit wordt aangepast. Mocht je nog meer fouten hebben ontdekt, mail ons gerust dan kunnen we de fouten wijzigen.

   Verwijderen
  2. dacht het wel. obi wan kenobi verslaat darth maul nadat deze qui gonn jinn heeft gedood.

   Verwijderen
 2. darth sterft toch wel degelijk in deel-1 wanneer hij wordt gedoodt door obi-wan kenobi ??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klopt dat in het originele verhaal van de films Darth Maul inderdaad wordt verslagen en gedood in episode I. Echter keerde Darth Maul enkele jaren later terug in Star Wars: The Clone Wars. Dit verhaal is officieel goedgekeurd door LucasArts en daarmee automatisch opgenomen in het Star Wars verhaal. Volgens de documenten op de Star Wars range overlijd Maul dus niet in episode I. Al is het logisch dat voor veel fans Darth Maul gewoon is overleden in episode I.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi degene waarvan de naam niet bekent is of terwel: anoniem! ik ben joey en ik wil antwoord geven op je vraag.Nee hij word niet gedood door obi wan. Alleen een cvan zijn armen en allebei zin benen worden er af gehakt,en hij gaat in de fik. door het pak wat palpatine (darth sidious) Hem had gegeven kon hij verder leven. Hij kon alleen niet met zijn eigen ogen zien maar met infra rood sensors. En hij heeft officheel geen echte armen en benen meer. Als sidious het pak niet had gegeven was hij wel dood gegaan. Hij sterft in deel 6. Doordat sidious ook
  dood ging. Werkte het pak niet meer en ging hij dood na het zien van zijn zoon luke. En hij word ook niet verslagen in deel 1 maar in deel 3. Maar ik heb nog een vraag aan Boemak. Is darth sidious echt dood of keert hij terug in de clone wars?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joey ik denk dat je het bericht van anoniem verkeerd hebt begrepen. Het persoon dat bedoelt wordt is Darth Maul en niet Darth Vader. Wellicht geeft dat meer opheldering.
   Wat betreft de vraag aan mij, Dath Sidious sterft volgens het originele verhaal zeer zeker in episode VI. Darth Sidious is wel te zien in The Clone Wars maar dit speelt zich af voor de dood van Sidious. Wel keert na de dood van Sidious in the expended universe nog een clone van hem terug. Hopelijk was dit een antwoord op je vraag. Zo niet, laat het dan nog even weten.

   Verwijderen
  2. en nien nunb en zijn ras

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Heel erg bedankt voor je aanvulling Irina. Momenteel gebruiken we echter alleen film personages. In de toekomst gaan we wel aan de slag om ook TV personages toevoegen. Zodra de personages van The Clone Wars en Rebels online verschijnen zorgen we dat Jek-14 ook een mooi plekje krijgt!

   Verwijderen
  2. Beste boemak
   Ik vraag mij af waneer komen de pesonages dan online?
   Met vriendelijke groet : Gianno Dingemans

   Verwijderen
  3. Beste anoniem,
   Star Wars heeft te veel personages om hier te vermelden. Wij proberen de belangrijkste en bekendste hier te plaatsen. Dat kan onder andere op aanvraag. Als je een mailtje of berichtje achter laat kijken wij of we het genoemde personage zo snel mogelijk kunnen toevoegen. Over The Clone Wars en Rebels is op dit moment nog geen duidelijkheid aangezien we hebben besloten dat de personages van The Force Awakens voorrang zullen krijgen. Ik hoop je vraag beantwoord te hebben, zo niet, laat het dan even weten.

   Verwijderen
  4. Dan zou ik graag van Star Wars Rebels Ezra Bridger er tussen willen . Als het gaat!!!!!

   Verwijderen
  5. Beste Anoniem, zodra de personages van Rebels online komen zal uiteraard Ezra Bridger een van de personages zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zullen enkele Rebels en Clone Wars personages (LET OP! Dit betreft niet alle personages) eind december of eind januari online verschijnen. Maar hier is nog geen zekerheid over.

   Verwijderen
 6. Dan wil ik ook dat kanen er in komt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, misschien heb je het al gezien, maar sinds gister hebben we enkele Thc Clone Wars en Rebels personages toegevoegd aan de lijst met personages. Uiteraard is de lijst voorlopig niet compleet maar de naar onze mening belangrijkste personages staan inmiddels online.

   Verwijderen
 7. ik haalde er een paar fouten uit, sommige mensen noemden het ras van Yoda Tridactyls.
  een van de planeten van de Tridactyls was mandrot.
  trouwens een weetje: er waren een paar bekende Tridactyls.
  onder andere yoda, yaddle, oteg, minch en vandar tokare.
  ik zou er ook grote sith lords er tussen zetten zoals darth bane en darth nihilus of darth revan.
  en obi wans zijn thuisplaneet is stewjon.
  jar jar binks zijn sterfdatum was 32 BBY.
  van qui-gon jinn hebben jullie zijn geboorte datum nog niet, het is 32 BBY.
  ik kan wel iets meer zeggen maar ik laat het aan jullie over om door te zoeken op internet, probeer yodapedia of wookiepedia eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb volgens mij een fout gemaakt bij de geboorte datum van qui-gon jinn, sorry!

   Verwijderen
  2. de geboorte datum van qui-gon jinn was 92 BBY.

   Verwijderen
  3. Beste Anoniem, bedankt voor de aanvullingen. Door de constante uitbreiding van het Expanded Universe wordt sommige informatie onthuld die bij creatie van deze pagina nog niet bekend was. De geboorte datum van Qui-Gon en de thuisplaneet van Obi-Wan zijn aangepast. Echter stierf Jar Jar niet in 32 BBY (episode I) aangezien hij terug keert in episode II en III. Van hem is zijn sterfdatum tot op heden niet geweten. Helaas is er ook nooit een officiële bevestiging gekomen van Yoda's ras en thuisplaneet, we zijn echter wel op de hoogte van meerdere soortgenoten.
   Helaas hebben we op deze website niet genoeg ruimte om alle personages uit het Star Wars universum te benoemen, iets waar inderdaad Yodapedia en Wookieepedia in zijn gespecialiseerd. Wij zijn niet van plan hun werk te gaan doen en specialiseren ons daarom voornamelijk op de meest bekende en visueel in beeld gebrachte personages.
   Macht je nog meer incomplete items of fouten vinden, stuur ons een berichtje (kan ook per mail) en we gaan kijken of het relevant is om mee aan de slag te gaan. Bedankt!

   Verwijderen
 8. Bedankt voor alle bruikbare invo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoe noemen de helpers van jabba the hutt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Unknown, ik denk dat je de Gamorreans bedoelt. We gaan kijken of we die binnenkort aan het lijstje toe kunnen voegen.

   Verwijderen
 10. Wanneer komen de nieuwe personages ( en planeten ) van 'the force awakens"?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem, de personages zijn al aangemaakt en staan klaar om online te komen. Echter willen we nog enkele dagen wachten om eventuele spoilers nog te voorkomen. Ze zullen voor het eind van de kerstvakantie online komen!

   Verwijderen
 11. Zijn het soms Ben Skywalker - Jaina Solo, Jacen Solo, Anakin Solo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal waarschijnlijk niet juist zijn, deze namen krijg je als je op google "stamboom star wars" intikt. Want Ben Solo staat daar niet op als zoon van Leia en Han Solo

   Verwijderen
  2. Beste Anoniem, je refereert hier naar de Expanded Universe. Jaren lang waren Jaina, Jacen en Anakin inderdaad de kinderen van Han en Leia. Echter, met de komst van de nieuwe Star Wars films heeft Disney met Lucasfilm besloten het hele Expanded Universe te verwerpen. In feite hebben Jaina, Jacen en Anakin in de officiële verhaallijn dus nooit bestaan. Volgens de nieuwe film, The Force Awakens, hebben Han en Leia de zoon Ben. Dit is official canon geworden en dus correct. We hopen dat deze uitleg je vraag heeft beantwoord.

   Verwijderen
 12. er is een fout gemaakt want bij han solo staat samen met LEI organa krijgt hij een zoon
  hopelijk verander je het
  MVG Anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, bedankt voor de reactie. Dit is een foutje geweest in de afgelopen update. We gaan dit zo snel mogelijk aanpassen.

   Verwijderen
 13. beste boemak de nieuwe starwars the force awakens is echt top

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Koen, we zijn heel erg blij dat je tevreden bent. Als je nog aanvulling hebt, laat het ons weten. (Ook evt aanvullingen of veranderingen voor de rest van de website)

   Verwijderen
 14. ik ben een boek aan het maken met alle star wars planeten en peronages en ik zal het dan naar hier doorturen en dan kunnen jullie de website nog beter maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, dat klinkt als een erg interessant project. Stuur ons een mailtje als je wilt met wat meer informatie. Wellicht kunnen we je in de toekomst helpen met promoten. Overigens zijn er al meerdere boeken betreffende de Star Wars Atlas. Misschien kun je daar wat mee.

   Verwijderen
 15. ik haal bijna alle info van hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor meer details en items kun je ook een kijkje nemen op yodapedia en Wookieepedia

   Verwijderen
 16. Komt Pre Vizsa Van The Clone Wars Er ook Nog Wij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem, de personages van de Clone Wars en Rebels staan nog niet zo lang online. Zoals je gezien zult hebben ontbreken er natuurlijk een hoop personages, die in de toekomst waarschijnlijk wel zullen gaan verschijnen. Voor nu bedankt voor de aanvulling, we gaan kijken of we Pre Vizsla zo snel mogelijk kunnen toevoegen.

   Verwijderen
 17. yo boemak.
  bij mas amedda staat er sneaat maar er moet staan senaat.
  en is kylo ren nou dood of niet na het ontploffen van die planet waar hij met rey en finn vocht.
  verder vind ik het echt een super coole site en raad ik mede star wars fans en klasgenoten deze site aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Anoniem, bedankt voor je oplettendheid. Ik ga de fout meteen aanpassen. Wat betreft Kylo Ren, we mogen er van uit gaan dat hij de vernietiging van Starkiller Base heeft overleefd. Kylo Ren is de nieuwe bad guys, zoals Darth Vader voor hem. Waarschijnlijk is er voor hem dus een grote rol weggelegd. Daarbij is de acteur die hem speelt, Adam Driver, ook al weer gecast voor episode VIII dus we gaan hem sowieso terug zien. Vergeet niet om ook onze facebook pagina te liken, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws!

   Verwijderen
 18. Hey Boemak
  Ik vraag me af komen de inquisitor's van season 2 van star wars rebels er ook bij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem, op dit moment zijn er nog geen plannen gemaakt over wanneer we de lijst met personages weer gaan upgraden. Wegens drukte hebben we momenteel niet veel tijd om deze pagina een update te geven. Maar bij de volgende update zullen we ze zeker overwegen! Bedankt voor je aanvulling!

   Verwijderen
 19. beste boekam bij cad bane staat aan het eind :
  De jonge Babo Fett. Maar eigenlijk is het :
  De jonge Boba Fett
  Het zou tof zijn als je het veranderd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem, bedankt voor je oplettendheid. Er schieten altijd foutjes tussendoor. We gaan het direct aanpassen!

   Verwijderen
 20. Reacties
  1. Beste, op dit moment zijn er helaas andere zaken op de achtergrond bezig met betrekking op de website die onze aandacht vragen. We nemen Lyra Erson zeker mee in de opties voor een eventuele volgende update, bedankt voor de input!

   Verwijderen
 21. dank u voor de info bij mijn powerpoint

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Komen er ook mensen zoals" The Son,The Daugther,The Father" en de andere inquisitors,knights of ren.
  En komt er ook een theory pagina?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Gianno, bedankt voor je reactie! Personages als The Father en andere inquisitors zouden in de toekomst zeker hun opwachting kunnen maken. Echter, niet alle personages kunnen een plek in nemen op deze lijst dus ik kan je niets met zekerheid zeggen. Zeker aangezien de lijst met personages momenteel niet de hoogste prioriteit heeft. Over de theorie pagina moet ik je helaas definitief teleurstellen. Een speciale pagina voor speculatie ziet het team vooralsnog niet zitten.
   Ik hoop je vragen voldoende te hebben beantwoord!

   Verwijderen
 23. Komt Grand Admiral Thrawn van Rebels er ook bij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gianno, bedankt voor je suggestie. We gaan er mee aan de slag. Binnenkort kun je hem hier ook vinden.

   Verwijderen
 24. ik heb hier veel aan gehad bij mijn spreekbeurt!!
  thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wanneer komt de dood van Kanan, Kallus goed, Jacen Solo Enz. erop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gianno. De dood van Kanan zal binnenkort worden geüopdate. Bij Kallus staat al beschreven dat hij zich aansluit bij de rebellen. Betreffende Jacen Solo (en alle andere EU persoanges), daar komt helaas geen verandering in. Aangeizen de Expanded Universe niet langer canon is zullen er geen nieuwe updates worden gedaan over personages uit die reeks.

   Verwijderen
 26. waarom staat er geen foto bij Hera Syndulla?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. leeft captain Rex nog? ik vind hem namelijk cool

  BeantwoordenVerwijderen
 28. o ja! ik heet luca ( foutje! vergeten!)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Thankyou For with wonder full Attractive article as China tourism Is Very Best For enjoyment

  BeantwoordenVerwijderen
 30. It's great to see this post. I really appreciate your work

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Thank for sharing article such a great informative post.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Nice and interesting post,I appreciate your hard work,keep uploading more, Thank you for sharing valuable information.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Overall quite fascinating post, I value your difficult work, continue transferring more, Thank you for sharing important data. Honda Leather Motorcycle Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 34. waarom zijn er nu opeens dingen in het engels?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. bij sebulba staat er in plaats van vlammen werper vlamme werper

  BeantwoordenVerwijderen
 36. I am amazed by the way you have explained things in this article. Rocky Tiger Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 37. You have made some good points here. I looked on the internet for the issue as well as found most people will Kevin Costner Fur Collar Jacket certainly accompany with your website.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. This is a really decent site post. Not very numerous individuals would really, the way you simply did. I am truly inspired that there is such a great amount of data about Skull biker leather jacket this subject have been revealed and you've put forth a valiant effort, with so much class.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. This is really deep Knowledgeable post for difficult topic. I'm rally appreciate you. Black Leather Jacket Mens

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Thank for sharing article such as a great informative post keep sharing article
  fake watches

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Totally loved your article. Looking forward to see more more from you. Meanwhile feel free to surf through my website while i give your blog a read.
  men shearling jacket
  women shearling jacket
  men shearling coat
  women shearling coat
  men bomber jacket
  women bomber jacket
  men suede jacket
  women suede jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 42. 100 Mission A2 Pilot’s Leather Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hello
  Please i just took up macaw breeding as a hobby after my mom passed away because they were her favorite birds. Despite the fact that they are very intelligent, am finding it very difficult getting them to mate.
  For any information CLICK HERE QUAKER PARROT FOR SALE.THANKS

  BeantwoordenVerwijderen
 44. I am extremely impressed with your writing skills Daniel Craig Denim Blue Jacket as well as with the layout on your blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Thanks for sharing such a beautiful content with us keep doing this amazing tasks :)
  captain america jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Usually I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man,Keep it up. Ricky Bobby Wonder Bread jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Definitely loved your article. Looking ahead to seeing more from you. Yellowstone Beth Dutton Coat, experience unfastened to surf thru my website whilst I supply your weblog a examine.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Very good... Stunning... I'll bookmark your site and subscribe to your RSS as well... I'm glad to find so much important information in this article; we need to develop more strategies in this area, so thanks for sharing.brown leather jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Very good... Stunning... I'll bookmark your site and subscribe to your RSS as well... I'm glad to find so much important information in this article; we need to develop more strategies in this area, so thanks for sharing.Mens Aviator Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Great and informative content for Star Wars fans, I am looking for some more similar post like this one please share with me If you have. Star Wars The Force Awakens Han Solo Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 51. It's encouraging to see that some people continue to put effort into maintaining their websites. I'll make sure to come back and visit you soon. It's very incredible.Pelle pelle Red Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hello would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price? Many thanks, I appreciate it!aviator jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hello would you mind letting me know which web host you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!
  white gi
  jiu jitsu clothing

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Thanks for the good article, I hope you continue to work as well. Honda Leather Motorcycle Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 55. All kittens adopted from royaltykitten.com Sphynx Cattery come with current vaccinations, dewormings, written sales contract, Two year health guarantee, health record, Spayed or Neutered, 30 days of free pet insurance for your kitten, and a kitten care package which includes food, litter and several surprises for you and your kitten.
  Kittens are Generally ready to leave between 12 to 16 weeks old.
  Sphynx do not develop as quickly as cats with hair.
  sphynx kittens for sale, sphynx kittens for sale, sphynx cat for sale near me,
  sphynx cats for sale, sphynx for sale, sphynx kitten for sale, sphynx kitten near me, sphynx for sale

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hello Yorkies From Elvis Yorkshire Terrier - Specializing in Teacup Yorkies
  We are small breeders whose goal is to produce healthy, high quality little teacup size Yorkie puppies for sale. In order to have puppies for sale most of the time we have teamed up with a couple of other Yorkie breeders that have the same goals in mine. In fact we have some of their Yorkie breeders and they have some of our breeders.
  yorkies for sale, teacup yorkie puppies for sale, tea cup yorkie puppy for sale, Yorkie puppies for sale, yorkie for sale

  BeantwoordenVerwijderen
 57. I am here for you to make your boring life fun. But by hiring me you can feel me as a life partner with the help
  mens leather bomber jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 58. If you are looking for a new furry friend, british shorthair kitten may be a perfect choice. british shorthair for sale near me have been around since the 1800s and were originally bred in England to hunt rats. These days they are more likely found as pets than on the job, but their hunting instincts still remain strong!  british shorthair cat for sale can come in many different colors so no matter what your preference is you will find a British Shorthair that matches it perfectly.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Totally loved your article. Looking forward to see more more from you. Meanwhile feel free to surf through my website while i give your blog a read.
  welcome to Newsome frenchies
  where to buy french bulldog puppies
  frenchies bulldog puppies
  in Australia

  Nice & Informative Blog ! We offer welcome to Mila bulldogs. Check it out!...
  puppies for sale near me
  British bulldog puppies for sale
  where to buy

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Interesting post. I Have Been wondering about this issue, so thanks for posting. Pretty cool post.It 's really very nice and Useful post.Thanks Hailee Steinfeld Wool Sweater

  BeantwoordenVerwijderen
 61. This is an authentically decent site post. Not very numerous individuals would authentically, the way you simply did. I am authentically inspired that there is such a substantial magnitude of spider man jacket data about this subject have been revealed and you've put forth a valiant effort with so much class. On the off chance that needed to ken more about green smoke surveys, than by all methods come in and check our paraphernalia.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Looking for Ragdoll kittens for sale? Ragdolls are a beautiful and rare breed of cat. Ragdolls originated in the 1960s and were bred with Siamese, Persian, and Himalayan cats to create this unique type of animal. Ragdolls can be found in many colors including white, black, brown tabby, silver tabby, blue point colorpoint or seal point colorpoint (with a darker face), red-tabby colorpoint, or seal point colorpoint (with a lighter face) - even lilac points! Ragdoll cat have been known for their docile temperament and laidback attitude.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. loved your article Looking forward to see more more from you
  if someone is looking for Halloween jackets

  BeantwoordenVerwijderen
 64. I enjoyed your article. I look forward to seeing more from you in the future Leather Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Great work i like your writing skills that’s awesome this is Very informative Color Jacket knowledge. Thanks dude !

  BeantwoordenVerwijderen
 66. This is my first time i visit here and I found so many interesting stuff in your blog especially it's discussion,Meanwhile feel free to surf through my website while i give your blog a read. thank you.
  click here
  lab puppies for sale near me
  labrador retriever puppies for sale
  labrador puppies for sale
  labrador retriever for sale
  labrador retriever puppies for sale near me
  labrador breeders near me
  labrador retriever breeders near me

  BeantwoordenVerwijderen
 67. [url=https://www.backstopclutch.com/]one way bearing price[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 68. <a href="https://www.backstopclutch.com/product_category/43657.html>sliding shaft coupling</a>

  BeantwoordenVerwijderen
 69. [url=https://www.zehuiliftchair.com/]Recliner mechanism[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 70. The breed became very popular in the early 1900s, and in 1913 and 1914, https://oneshoppharmacy.com they were among the 10 most popular entries in the Westminster Kennel Club Show. During World War I, however, the breed fell on hard times in the U.S. and England because they were poodle for sale closely associated with Germany. Dachshund owners sometimes were called traitors and their dogs stoned. After
  World War I, some U.S. breeders dachshunds for sale imported some Dachshunds from Germany and the breed started to become popular once again. The breed faced a similar fate during World War II, but not nearly so severely as during World War I.
  In the 1950s, Dachshunds became one of the most popular family dogs in the U.S. again, a status they have enjoyed ever
  since. While Dachshunds mini dachshund puppy for sale rarely are used as hunting dogs in the U.S. or Great Britain, in other parts of Europe, especially France, they still are considered hunting dogs. mini dachshund puppies for sale Dachshunds also love a challenge, and as long as you incorporate plenty of opportunities to chase and find things, you’ll miniature dachshund for sale have a happy dog.These dogs love their human parents, and really don’t want them to leave.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Dachshunds are bred and shown in two sizes: Standard and Miniature. https://www.cutespupsforsale.com/ Standard Dachshunds of all varieties (Smooth, Wirehair, and Longhair) usually weigh between 16 and 32 pounds. Miniature Dachshunds of all varieties weigh 11 pounds and under at teacup poodle for sale maturity. Dachshunds that weigh between 11 and 16 pounds are called Tweenies. Some people who breed exceptionally small Dachshunds advertise them as Toy Dachshunds, but this is purely a poodles for sale marketing term, not a recognized designation. He's bred for perseverance, which is another way of saying that he can be stubborn. Dachshunds have a reputation for being dachshund puppies sale entertaining and fearless, but what they want most is to cuddle with their people. Longhairs are calm and quiet, and Smooths have dachshund for sale a personality that lies somewhere in between. Some Mini Dachshunds can be nervous or shy, but this isn't correct for the breed. Avoid puppies that show these characteristics.Like every dog, Dachshunds need early socialization-exposure to many different people, dachshund puppies for sale near me sights, sounds, and experiences-when they're young. Socialization helps ensure that your Dachshund puppy grows up to be a well-rounded dog. .

  BeantwoordenVerwijderen
 72. The dachshund was bred in Germany hundreds of years ago to hunt badgers. https://www.poodlespring.com/ "Dach" means badger and "hund" means dog. The three varieties of dachshund, smooth-, Dachshund puppies for sale wire-,and long-coated, originated at different times. The smooth was the first and arose from a mixture of a miniature French pointer and a pinscher. The breed also comes in two sizes: standard and miniature, with the standard the original size.
  The dachshund has short, strong legs that enable the dog to dig out prey and go inside burrows. Larger versions of the breed were used to chase deer or fox. Smaller dachshunds Dachshund puppy for sale were bred for hunting hares and ferrets.
  The breed is still used for hunting, primarily in Europe, nine in dachshunds puppies for sale ches in height.All three types are known
  The dachshund's coat may be shades of red, black, chocolate, white or gray. Some have tan markings or are spotted or dappled. Dachshunds live about 12 to 15 years. toy poodle for sale espite their size, dachshunds are known for their courageous nature and will take on animals much larger than themselves. Some may be aggressive toward strangers and other dogs.
  As family dogs, dachshunds are loyal companions and good watchdogs. They are good with children if treated well. They can be slightly difficult to train.
  Some dachshund fanciers say there are personality differences among the different varieties of the breed. For instance, the long-coat dachshund is reportedly calmer teacup poodles for sale than the smooth-coat variety,

  BeantwoordenVerwijderen
 73. It was very useful for me. I'm happy I found this blog.HBCU Letterman Jacket


  BeantwoordenVerwijderen
 74. Before you’re ready to share some bat puns on Halloween, you need to set the stage. For one, your Halloween party won’t be complete without plenty of bat-inspired
  Pelle Pelle Pink jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 75. katy perry jacketThanks to the Online Document Converter however, people can no longer judge me based on the way I look.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. [url=https://www.hs-plasticgroup.com/product_category/PVC-FOAM-BOARD.html]PVC foam board[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 77. [url=https://www.shiningco.com/product_category/Sugar-Mill-Conveyor-Chain.html]sugar chain price[/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Unprecedented Humor, I've anytime examined here in this blog. I really like these kind of information regarding it. The way to deal with creating is Shining Vale Greg Kinnear cotton jackets furthermore superb very much like a standard peruser of sites. That is the explanation I can without a very remarkable stretch selected power the making style and thought.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Anne hathaway wecrashed fur jacket a great opportunity to Learn Quran Online with Tajweed at home conveniently.Ring designs available for both men and women who visit our site today to find out. Get free shipping.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Thankful for sharing an especially confounding post. It was really helpful. Keep on sharing more substance.
  3AMOTO Leather introduce top trendy leather clothing store for leather lovers. We provide best quality mens leather jackets, womens leather jackets, biker jackets, bomber jackets, and shearling jackets & coats for mens & womens.
  shearling leather jacket,
  mens shearling coat,
  mens sheepskin coat,
  leather bomber jacket mens,
  sheepskin jacket mens

  BeantwoordenVerwijderen
 82. I found this blog. Much appreciation to you for offering to us, I, everything considered, find some new data from your post. to a cerebrum boggling degree satisfying and I to an amazing degree like your article a commitment of Thankfulness is everything Top Gun Tom Cruise Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 83. I have watch almost every show of star wars. I use a Mac device that's why I used a vpn for mac for watching the star wars. Hope all other would also like to watch it.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Is it accurate to say that you are searching for something special In the event that truly, at that point head to gatekeepers to get the most moving outfits at truly reasonable rates. The nature of the items is very good quality which will show up more appealing any event and function'.Leslie Mann The Bubble 2022 Brown Leather Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 85. From that blog, Floral Embroidered Leather Jacket we were brought to our facts about the various things approximately which we need to take notable care of the exchange in the seasons.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Detto questo, alcuni dei suoi elementi retrò più sofisticati fanno parte del DNA del design, quindi molti consumatori lo associano alla collezione di Rolex orologi replica. In questo senso, Rolex potrebbe benissimo voler aggiornare la Daytona in vari modi, ma il buon senso degli affari sembra pensare che Rolex non dovrebbe confondere troppo una formula vincente.

  In questo segmento, solo pochi repliche orologi possono competere con il Rolex Day-Date. Ad ogni modo, i più grandi contendenti sono probabilmente il Datejust tutto oro o lo Sky-Dweller. È un orologio classico, iconico e sì, ricercato.

  BeantwoordenVerwijderen
 87. The case gives the Top Quality Hublot cheap replica watches a sticky look, especially when combined with a camouflage pattern strap. This makes the big bang solo watch the perfect watch for those who like to spend the summer close to nature.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Thank you for giving such useful information that is often difficult to come by. Good job. Excellent article and your website are quite user-friendly. Your website and essay are fantastic. I'm a blogger who focuses on fashion. You can see examples of my work by visiting this website. Your webpage is great. This website is quite easy to navigate. Thank you for taking the time to put your views down on paper. Please browse through my website. Thank you for writing such a fantastic article. Your article is excellent. This website is very user-friendly. Thank you for sharing your thoughts.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. I very seldom change the month and date since this is an annual calendar US top replica watches.
  Rolex advises that the cheap replica watches uk fake watches online is accurate to +/-2 seconds daily. I’ve found that to be true when it’s in the winder. Accuracy improves to +1 second daily (or less) when on the replica watches uk wrist.
  Comparing the Sky-Dweller with other Rolex timepieces

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Owing to the development, the original 40mm cases of the AAA cheap super cheap replica watches uk clone watches CA have been enlarged to 41mm, and the movements are also changed with Calibre 3235. Based on the value of gold material, I’m sure that the wholly gold luxury replica watches uk copy watches, and steel and gold edition can largely please you with the corresponding blue dials and blue ceramic bezels.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. I really enjoy and admire your essay, and I hope you'll keep writing more like it. I suggested that you look into the Mouse Aim Trainer profile. This will be beneficial to you. So visit and learn more.

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks! Women Aviator Leather Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 93. This is the first time that I visit here. I found so many exciting matters in this particular blog, One thing I would like to request you that pls keep posting such type of informative blog.Stranger Things S04 Eddie Munson Leather Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 94. I am extremely impressed with your https://lavishjackets.com/product/billy-brown-hostages-black-jackte/writing skills as well as with the layout on your blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. I don't know what you say because I don't understand this language but I love these characters. Brown Fur Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 96. I have expressed a few of the articles on your website now, and I really like your style of blogging. I added it to my favorite’s blog site list and will be checking back soon. Now getting a Turkish visa is a hassle free process with the help of the Internet you can apply for it from your home.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. This is quite interesting. I am so glad that you have shared this amazing blog post. I will definitely share this informative blog with my friends and other social sites. Mens Biker Jackets

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Yes very excited about this game because this is the Bundesliga title game in Berlin to be crowned Deutscher Champions. This has developed.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Hi it looks good to me. I like the dark blue text but thought something with a reddish tint might be a bit more striking. How about that Overall, the whole image is very nice. Hope this helps.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Die neue Rolex Datejust 41 Replica Watches China in Stahl hat alle Verfeinerungen, die die letztjährigen Modelle haben. Auf den Pressebildern, die wir erhalten haben, sieht die neue Rolex replica uhren Datejust 41 in Stahl ziemlich toll aus. Ich habe in der Vergangenheit gesagt, dass ich das Aussehen der neuen Datejust 41 wegen ihres eleganteren Gehäuses sehr bevorzuge, rolex replica und das gilt auch hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 101. È un cronografo con numeri arabi e orologi replica italia alta leggibilità, che rientra nel lignaggio degli orologi da replica orologi italia pilota. Tuttavia, Breitling Replica Watches Review, la sua valutazione della profondità, la lunetta girevole replica orologi unidirezionale e la corona a vite sono essenzialmente componenti di orologi subacquei.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. It was a pleasure reading your article. I hope you will write more articles like this in the future. A Turkish Visit Visa is an easy process. It's saved your time and money as well.

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Great Post! after so long I have spent time on any post, but you deserve it Classic T Shirts

  BeantwoordenVerwijderen
 104. I am so happy to come across this piece of write up, very much advanced my understanding to the next top level. Great job and continue to do same. Tigers A-2 Flight Jacket

  BeantwoordenVerwijderen
 105. I think about it is most required for making more on this get engaged. Sherlock Holmes Coat

  BeantwoordenVerwijderen
 106. If Your favorite gaming sites are blocked and you want to access this then, I suggest you can use the Site unblocker article. It will help you to unblock all restricted gaming sites. visit here, it is free to use.

  BeantwoordenVerwijderen
 107. If Your favorite gaming sites are blocked and you want to access this then, I suggest you can use the Game unblocker article. It will help you to unblock all restricted gaming sites. visit here, it is free to use.

  BeantwoordenVerwijderen
 108. nordvpn 1 year deal Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. I used to be able to find good advice from your articles.vingle

  BeantwoordenVerwijderen
 110. I really like it when people get together and share their views. Great site, keep it up. 8 awesome tips on how to work remotely and travel

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Star Wars: A Star Wars Story is a film that tells the story of a young Han Solo, how he met and became friends with Luke Skywalker and how they were involved in a plan to steal the Death Star plans. The film was released on May by do my classes for me

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Hey, er staat hier super veel info en ik heb er super veel aan! Maar ik mis iemand, namelijk Luminara Unduli. Ik kan met alle liefde zeggen dat zij mijn lievelings is, ook al komt ze niet veel voor. Ik zou het super vinden als je haar ook zou toevoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 113. good post, it it great to learn new things.

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Omg, I will have to try to make this, it looks way too good. Hopefully, mine turns out like this. Wish me luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 115. I want to thank you for your time and effort in making this wonderful read. I truly enjoy every bit of it and I have you bookmarked. Sincerely, Beth Dutton Coat

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Thanks for sharing this amazing and informative post. keep sharing with us.
  American leather jackets for men

  BeantwoordenVerwijderen