Star Wars Stories

Let op, spoilers! 
De eerste Star Wars Anthology (Star Wars Storie) kwam uit op 14 december 2016 en draagt de naam Rogue One. De film werd geregisseerd door Gareth Edwards en speelt zich af net voor Episode IV: A New Hope (eindigt 10 minuten er voor). Hier onder vind je de trailer van Rogue One en het hele verhaal.


Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat details over de plot en afloop. (De inhoud op deze pagina is geen eigendom van Alle Star Wars) 

Wetenschapper Galen Erso en zijn familie zitten ondergedoken op de planeet Lah'mu omdat Erso de enige is die de kennis heeft om het geheime wapen van het Keizerrijk, de Death Star, te kunnen voltooien. Oud vriend en keizerlijke Orson Krennic vind de Erso's om Galen het project af te laten maken. Tijdens de confrontatie wordt Galen's vrouw vermoord en Galen gearresteerd. Hun dochter Jyn weet te ontsnappen en wordt opgevangen door familie vriend en rebellen extremist Saw Gerrera. na jaren samen te zijn laat hij Jyn ergens achter om haar te beschermen.

Vijftien jaar later deserteert een Keizerlijke vrachtpiloot, Bodhi Rook, op Jedha, om Saw Gerrera een geheim Holo bericht van Galen te overhandigen. Rond de zelfde tijd bevrijd Rebellen officier Cassian Andor, samen met zijn geherprogrammeerde Keizerlijke droid K-2SO, een inmiddels volwassen geworden Jyn van een Keizerlijk werkkamp en neemt haar mee naar Yavin IV, de Rebellen basis. De Rebellen overtuigen Jyn er van om haar vader te vinden en bevrijden, zodat ze meer te weten komen over het Death Star Project. In het geheim krijgt Cassian de opdracht mee om Galen te vermoorden omdat zijn kennis te gevaarlijk is.

In hun zoektocht reizen Jyn, Cassian en K-2SO naar Jedha, waar ze in contact komen met Chirrut Îmwe en Baze Malbus. Samen vechten ze tegen Keizerlijke troepen en komen in contact met de leden van Gerrera. Zij brengen het hele team bij Saw, waar ook Bodhi is. Saw laat Jyn het bericht van haar vader zien, die verteld een geheime zwakheid in de Death Star te hebben gebouwd en dat de plannen van het project zich bevinden op de zwaarbeveiligde planeet Scarif.

Inmiddels geeft Orson Krennic het bevel om een eerste test schot te doen met de Death Star, op Jedha. Hierdoor moeten Jyn en haar team onverwacht vluchten. Gerrera komt om bij de vernietiging van Jedha. Grand Moff Tarkin is tevreden met het resultaat en gebruikt Bodhi's desertie en een veiligheidslek als excuus om het project van Krennic over te nemen.

Bodhi leid de groep naar de planeet Eadu, waar Galen zich bevind. Daar besluit Cassian om Galen niet te doden. Maar de inmiddels gearriveerde Krennic wilt Galen's team doden voor het veiligheidslek dat door een van hen is veroorzaakt. Zelfs wanneer Galen bekend, besluit Krennic het team om te brengen. Jyn weet nog net contact te krijgen met haar vader voordat de Rebellen het complex bombarderen en Galen om komt. Het team slaat opnieuw op de vlucht, naar Yavin IV, en Krennic bezoekt intussen Darth Vader in de hoop zijn en de Keizer's support te krijgen om het Death Star project weer in handen te krijgen, maar faalt hierin.

De Rebellen besluiten niet te handelen op de informatie van Galen, en dus gaan Jyn en een groep vrijwilligers zelf naar Scarif om de Death Star plannen te stelen. Wanneer de Rebellen er achter komen dat het team toch op missie is gegaan besluit de vloot hen te hulp te schieten. Tijdens de slag komen de teamleden een voor een als helden om het leven. Uiteindelijk weten Jyn en Cassian de plannen te vinden en naar de vloot te versturen. De Death Star arriveert op het strijdtoneel en vernietigt de basis op Scarif, waarbij de laatste van onze helden om komen en ook Krennic het niet overleefd. 

De Rebellen vloot, nu in handen van de plannen, besluit te vluchten. Maar Darth Vader verschijnt en verhinderd de vluchtroute. Vlak onder de neus van Vader weet één klein schip nog te ontsnappen, waarin Prinses Leia zojuist de plannen in handen heeft gekregen. Leia ontsnapt met de plannen als hoop voor de Rebellen.

Deze film bracht (tot 23 januari 2017) $979.950.734 op.


Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat details over de plot en afloop. (De inhoud op deze pagina is geen eigendom van Alle Star Wars) 

De tweede Star Wars Anthology (Star Wars Storie) kwam uit op 23 mei 2018 en draagt de naam Solo. De film werd geregisseerd door onder anderen Ron Howard en speelt zich af voor Episode IV: A New Hope.

Op de scheepsbouwwereld is een jonge Han Solo op de vlucht na een mislukte diefstal en onderweg terug naar de criminele organisatie White Worms van Lady Proxima, die weeskinderen van straat plukt om ze in te zetten voor haar criminele activiteiten. Han heeft echter wel wat gestolen, het waardevolle croaxium, dat hem kan helpen te ontsnappen uit deze organisatie. Samen met zijn geliefde Qi'ra wilt hij dit doen, maar voor ze weg kunnen glippen moet Han zich aan Proxima verantwoorden voor zijn mislukte diefstal. Zij wil hem doden, maar door haar ernstig te verwonden weten Qi'ra en Han naar het vliegveld te ontsnappen na een bloedstollende achtervolging van Proxima's criminelen. Qi'ra wordt echter net voor het boarden gevangen genomen en Han, die wel al voorbij de douane is, beloofd haar dat hij terug komt voor haar. Om te ontsnappen schrijft Han zich in bij de Imperial Navy, waar hij een achternaam op moet geven, maar aangezien hij geen familie heeft wordt dit Solo.

Drie jaar later is Han van de vluchtschool gegooid wegens het niet volgen van orders. Hij is gedegradeerd tot infanterie tijdens de slag om Mimban, waar hij een groep criminelen tegen het lijf loopt die zich voor doen als keizerlijke soldaten. Hij probeert hen te chanteren door hun identiteit bekend te maken als ze hem niet mee nemen, weg van de oorlog, en in een kans Qi'ra op te halen. Maar de groep, geleid door Thobias Beckett laat hem arresteren voor desertie en Han wordt in een kuil met een 'monster' gegooid, die hem moet verslinden. Het monster blijkt Chewbacca, en samen smeden ze een plan om te ontsnappen. Dit lukt, en ze weten Beckett te overtuigen hen mee te nemen op zijn volgende klus. 

Chewbacca en Han moeten Beckett en zijn team (Val en Rio) helpen een lading croaxium te stelen op Vandor-1, uit een rijdende trein. Dit gaat goed, tot tegenstander Enfys Nest op komt dagen, die ook uit is op de lading, en zowel Rio als Val om het leven komen. De missie mislukt en Beckett, die inmiddels Han's mentor is geworden, onthuld dat dit een klus was voor Dryden Vos, een grote baas in de criminele organisatie Crimson Dawn. Han en Chewbacca bieden zich vrijwillig aan om Beckett te helpen Vos te overtuigen dat dit verlies goed gemaakt kan worden.

Wanneer de naar Vos afreizen komt Han plots weer in contact met Qi'ra, die door os gered blijkt te zijn en inmiddels een hoge rang in zijn organisatie heeft. Han bied Vos een riskant plan aan om croaxium te stelen van Kessel en hij gaat akkoord. Beckett, Qi'ra, Chewbacca en Han zoeken smokkelaar Lando Calrissian op om zijn schip te lenen voor deze missie, de snelste die ze kunnen vinden. Lando wilt helpen in ruil voor een deel van de winst en neemt zijn piloot L3 mee.

Met de Millennium Falcon gaan ze naar Kessel en weten ze het croaxium te stelen. Om te ontsnappen start L3 een rel, waarbij ze wordt vernietigd, en moet Han een gevaarlijke en 'onmogelijke' route vliegen, waar hij de Kessel Run in record tijd vliegt. 

Uiteindelijk komen ze uit op de planeet Savereen, waar ze wachten op Vos. Maar Enfys Nest wacht ze hier op. Lando vlucht met de Falcon maar Nest weet Han te overtuigen dat hij dit waardevolle spul niet moet leveren aan criminelen of het keizerrijk, waar Nest tegen vecht. Han krijgt sympathie en besluit om Vos in een val te laten lopen en het croaxium aan Nest te geven voor haar rebellie. Maar Beckett heeft Vos vooraf geïnformeerd over deze deal. Een gecompliceerd verraad van verschillende kanten ontstaat en Beckett weet, met Chewbacca als gevangenen, met het croaxium te ontsnappen. Qi'ra en Han verslaan Vos en wanneer Han Beckett achterna gaat om Chewbacca te redden, verraad Qi'ra hem door de rol van Vos over te nemen en zich aan te sluiten bij de eigenlijke leider van Crimson Dawn, Maul. 

Intussen weet Han Chewbacca te bevrijden door Beckett te vermoorden en Nest al het croaxium te leveren. Han slaat een uitnodiging af om deel te nemen in haar rebellie en gaat op zoek naar Lando. In een uitdaging met sabacc weet Han de Millennium Falcon van hem te winnen, waarna hij samen met Chewbacca afreist naar Tatooine waar een grote gangster op zoek zou zijn naar smokkelaars.

Deze film bracht een $392.900.000,- op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten