TV series

Leeswaarschuwing: onderstaande tekst bevat details over de plot en afloop.

The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars  is de zevende film van Star Wars die is uitgebracht in de bioscoop. De eerste na Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith uit 2005 en de eerste volledige Star Wars-animatiefilm. De film dient als voorproefje voor de gelijknamige televisieserie die zo werd gemaakt dat het Star Wars verhaal ook hele jonge kijkers zou trekken die later de originele films zullen gaan kijken. Zo hoopt Lucasarts bij weer een nieuwe generatie lang de films bekend te houden. In 2008 was hij voor het eerst te zien op tv, maar speelt zich af in de zelfde tijd als de Clone Wars tv-serie uit 2003-2005. 

De film:
The Clone Wars speelt zich af tussen Star Wars: Episode II: Attack of the Clones en Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith net zoals de tekenfilmserie Star Wars: Clone Wars uit 2003 - 2005.
Terwijl het heelal geteisterd wordt door de kloonoorlogen, moeten de jedi-ridders Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi de orde proberen te handhaven en de vrede te herstellen in het universum. Steeds meer stelsels vallen ten prooi aan de duistere kant en de Galactische Republiek dreigt te bezwijken onder de druk van de Separatisten die een groot androïdeleger hebben.
In het begin van de film, vechten Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker in de Crystal City op de planeet Christophsis tegen de CIS. Yoda stuurt een nieuwe Padawan naar de planeet om hen te helpen. Deze Togruta, genaamd Ahsoka Tano, brengt een belangrijk bericht. Obi-Wan en Anakin moeten meteen terugkeren naar de Jedi Tempel. Kenobi verwacht dat Ahsoka zijn nieuwe Padawan wordt maar Yoda wil dat Anakin haar traint zodat "The Chosen One" verantwoordelijkheid leert. Eerst moet echter de Battle of Christophsis worden afgesloten. Anakin en Ahsoka vallen de Shield Generator terwijl Obi-Wan Kenobi en Captain Rex van het 501st Legion de troepen van Whorm Loathsom aanpakken. Hierna krijgen Anakin Skywalker en zijn nieuwe vrouwelijke Padawan-leerlinge Ahsoka Tano een missie die verdere gevolgen dreigt te hebben; namelijk een confrontatie met Jabba de Hutt. Maar Graaf Dooku en zijn volgelingen, waaronder Asajj Ventress, doen alles om ervoor te zorgen dat Anakin en Ahsoka in hun opdracht zullen falen. Ze ontvoeren de zoon van Jabba de Hutt genaamd Rotta de Hutt om het plan van Darth Sidious uit te voeren, namelijk de Hutt tegen de Jedi op te zetten.


De serie (2003-2005):
De eerste en toch meest onbekende Star Wars The Clone Wars serie telde maar 25 afleveringen van een mindere kwaliteit dan de latere serie uit 2008. De serie werd uitgezonden op het internet en op Cartoon Network.  Ondanks de mindere kwaliteit bereikte de serie nummer 21 in de top 100 van beste animatie series in de lijst van IGN.

In de eerste tien afleveringen vertelde een reeks losse verhalen uit de Clone Wars. Centraal stond de relatie tussenAnakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi. Het centrale gevecht was de Battle of Muunilinst. Een belangrijk verhaal was ook de aanwerving van Asajj Ventress door Dooku. Graaf Dooku organiseert namelijk op de planeet Rattatak een wedstrijd voor premiejagers. In een arena moeten ze het tegen elkaar opnemen, waarbij de Dark Jedi Asajj Ventress al haar tegenstanders verslaat en beweert dan dat ze een Sith is. Ze wordt eenvoudig verslagen door graaf Dooku, maar hij maakt haar toch aanvoerster van zijn leger en geeft haar een paar lichtzwaarden. Darth Sidious besluit haar opdracht te geven om Anakin Skywalker te vermoorden, zodat ze een betere kijk op de krachten van de jonge Jedi krijgen.
Seizoen 2 begon meteen waar Seizoen 1 was gestopt. Seizoen 2 vertelde nog meer afzonderlijke verhalen waarover van Mace Windu, Luminara Unduli, Barriss Offee en Yoda. Het verhaal van Anakin Skywalker en Asajj Ventress werd ook afgerond. De laatste aflevering introduceerde Generaal Grievous voor het eerst.
Seizoen 3 begon meteen waar Seizoen 2 was gestopt op Hypori. Deze langere afleveringen focusten vooral op Anakin Skywalker en op de Battle of Coruscant en de ontvoering van Palpatine. De serie eindigt dan ook waar Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith begint.


De serie (2008-2014):
De Kloonoorlogen begonnen in Episode II bij de Slag om Geonosis. De Sith Lords Darth Sidious en Darth Tyranusmanipuleren het conflict. Doel van de Kloonoorlogen is het verzwakken en uitmoorden van hun vijanden, de Jedi. Ook kan Sidious door de duur van deze oorlogen zijn macht versteken en uitbouwen om uiteindelijk alleenheerser (keizer) te worden. Sidious is in het publieke leven namelijk Kanselier Palpatine van de Galactische Republiek en Tyranus is de leider van de tegenstander (Confederacy of Independent Systems of de separatisten), namelijk Graaf Dooku. In Episode II verzamelde Dooku verschillende machtige organisaties om zich heen. De machtigste van hen is de Handelsfederatie (Trade Federation) met aan het hoofd onderkoning Nute Gunray. De handelsorganisaties, en met name de Handelsfederatie produceren droidlegers. De droids nemen het op tegen het leger van Clone Troopers, dat heimelijk was besteld door Tyranus op de planeet Kamino. Het Kloonleger wordt aangevoerd door de Jedi, die de rang van generaal hebben. Jedi Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi groeien uit tot de helden van de Galactische Republiek en winnen vele slagen binnen deze periode in de galactische geschiedenis. Anakin heeft tijdens de Kloonoorlogen ook de taak zijn eigen padawan (leerling) Ahsoka Tano op te leiden, die net als Anakin een grootse toekomst heeft. Het droidleger van de separatisten wordt aangevoerd door een cyborg die Generaal Grievous heet. Hij heeft vele Jedi gedood. Intussen wordt de Galactische Senaat steeds corrupter, iets wat senatoren Padmé Amidala,Bail OrganaMon Mothma en Jar Jar Binks erg aan het hart gaat. Premiejagers als Cad Bane en Aurra Sing plegen ook nog eens moorden en aanslagen op verschillende senatoren in de Senaat, die de sfeer nog dreigender maken. Graaf Dooku gebruikt deze en andere premiejagers binnen zijn plannen, maar hij traint ook de voormalige nightsisterAsajj Ventress in de wegen van de Duistere Kant en later de voormalige nightbrother Savage Opress. Ook zij maken het de Jedi en de Republiek niet makkelijk. Wanneer ook Darth Maul na tien jaar weer terugkeert uit de dood is het helemaal duidelijk dat de democratische en veilige sfeer binnen de Republiek flink verstoord zal worden.
De serie kent 5 officiële seizoenen en 107 afleveringen. Naast deze afleveringen is er ook nog het on afgeronde en onofficiële zesde seizoen, ook wel genaamd: The Lost Missions. Deze serie is tot op heden nog altijd de best bekeken en bekroonde Star Wars serie.


Rebels:

Star Wars Rebels is de opvolger van Star Wars The Clone Wars en speelt zich af in de periode tussen Episode III en Episode IV. De serie laat het begin van het verzet tegen het Rijk zien en hoe het Rijk zich ontwikkeld in de periode na Episode III. De serie ging in 2014 in première en kent op dit moment twee seizoenen. De serie ging in première met de film Star Wars: Spark of Rebellion, dat eigenlijk de eerste twee afleveringen bevatte.
De serie volgt een groep rebellen die allemaal op de een of andere manier gebonden zijn aan het Rijk. Samen proberen zij aan boord van hun schip de Ghost het Rijk tegen te zitten waar ze maar kunnen en dat brengt ze vaak in gevaarlijke situaties terecht. Zeker aangezien een van hen een Jedi is, Kanan, en een nieuwe padawan probeert te trainen, Ezra. Verder richt de serie zich op verschillende groepen die uiteindelijk samen het verzet van de rebellen groep in Episode IV gaan vormen.
In het eerste seizoen maken we voornamelijk kennis met de bemanning van de Ghost en nieuwe personages. In het tweede seizoen keren oude bekende uit The Clone Wars terug. Dit seizoen is veel duisterder en focust meer op hoe de Rebellen zich met meer macht beginnen te verzetten tegen het Rijk. Daarbij worden ook personages uit de originele trilogie belangrijk in het verhaal.
het vierde seizoen vormt het einde van de serie, waarin de avonturen van de rebellen steeds meer gelinkt worden met de spin-off film Rogue One en een duister plotlijn zich ontwikkeld.


Droids:

Droids was een Star Wars televisie serie in 1985 en 1986. In Nederland liep de serie van 1993 tot aan 1994 met Nederlandse stemmen De serie had maar een seizoen met 13 afleveringen. Het ging om de avonturen van R2-D2 en C-3PO voordat ze Luke Skywalker leerde kennen. In deze avontuurlijke jaren waren ze het bezit van verschillende meesters en hun leven bleek net zo hectisch als tijdens de films. In hun avonturen namen zij het bijvoorbeeld op tegen gangsters, piraten en het Rijk. Elke aflevering duurde ongeveer 24 minuten en het totale budget voor de serie bedroeg $3.9000.000. De serie had ook zijn eigen stripserie van 8 delen. Hieronder kun je het intro van deze serie bekijken.

Ewoks:

Ewoks liep van 1985 tot aan 1987 en bracht in twee seizoenen 26 afleveringen voort, 13 per seizoen. De serie focuste zich voornamelijk op het personage Wicket, die toen nog jong was, in de jaren voor Return of the Jedi. Wicket heeft het er moeilijk mee om volwassen te worden binnen de Ewok samenleving. Dit leid uiteindelijk tot allerlei avonturen van Wicket en zijn vrienden. De serie kreeg net als de serie Droids zijn eigen stripserie maar dan met 14 uitgaves. Het totale budget voor de serie was $7.800.000. Het intro van Ewoks kan je hier onder bekijken.

Star Wars: The Mandalorian:

The Mandalorian is de eerste live-action serie die van Star Wars gemaakt werd en verscheen op het online platform Disney+ in het najaar van 2019. De serie volgt een Mandalorian premiejager. De serie speelt zich af in de jaren tussen Return of the Jedi en A New Hope. Het Keizerrijk stort in en de First Order komt op. Het is een gevaarlijke tijd, met veel ruimte voor een premiejager.


Star Wars Forces of Destiny:


Forces of Destiny is een geanimeerde micro-serie dat plaatsvind in alle tijdperken van Star Wars. De serie begon in juli 2017 op het YouTube kanaal van Disney en werd later ook uitgezonden op Disney Channel. De bedoeling van de serie was om korte filmpjes te maken over beslissingen uit het alledaagse leven van de Star Wars helden, die zo hun karakter hebben ontwikkeld. Het eerste seizoen focuste voornamelijk op de sterke rol van vrouwelijke helden in het Star Wars universum waaronder Ahsoka Tano, Jyn Erso, Maz Kanata, Rey, Leia en Padmé. Het telt momenteel 2 seizoenen.
Star Wars Resistance:

De eerste aflevering van Resistance was in 2018. De animatie serie volgde piloot Kazudo in de zes maanden voor The Force Awakens. Kazudo wordt door het verzet geronseld om op de Colossus de toenemende dreiging van de First Order te onderzoeken. Door de serie heen verschijnen veel bekende personages uit de derde trilogie. Helaas wist de serie niet veel succes te boeken en bleef het bij slechts twee seizoenen, waarvan de laatste uitgezonden werd in het najaar van 2019.
Lego Star Wars The Freemaker Adventures:

Freemaker Adventures is een 3D CGI geanimeerde serie gebaseerd op het Lego Star Wars thema dat voor het eerst werd uitgezonden in juni 2016. De serie speelt zich af tussen Episode V - The Empire Strikes Back en Episode VI - Return of the Jedi en volgt de broers Rowan, Zander en hun zus Kordi (ook wel bekend als the Freemakers) die op zoek zijn naar onderdelen van vernietigde schepen om daar nieuwe schepen van te maken om te verkopen. Samen met hun droid R0-GR raken ze verstrikt in het conflict tussen het Rijk en de Rebellen. Ook komt Rowan er achter dat hij speciale krachten heeft. Dit brengt het trio in veel verschillende avonturen die je kennis laat maken met bekende personages.Lego Star Wars Droid Tales:


Droid Tales is een 5-delige mini--comedie-serie van Disney XD uit 2015. De serie speelt zich net af na Return of the Jedi wanneer de overwinnaars van Endor het hele verhaal nog eens willen horen. In de serie vertellen R2-D2 en C-3PO hun kijk op de gebeurtenissen van de eerste 6 films en de TV serie Rebels. 


Lego Star Wars The Yoda Chronicles:


The Yoda Chronicles is een zeven-delige Lego animatie serie die verscheen in mei 2013 op Cartoon Network en later op Disney Channel. Daarnaast was er ook nog een 11-delige mini-film van the Yoda Chronicles. De serie volgt, zoals de naam al doet vermoeden, Yoda en zijn jonge leerlingen in het gevecht om Darth Sidious te stoppen een nieuw super wapen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten