donderdag 15 februari 2018

Worden de Star Wars game rechten van EA ontnomen?

Afbeeldingsresultaat voor ea star wars

Online gaat het gerucht dat Disney klaar is met EA. Zeker na de rel rondom Battlefront II zouden zowel Disney als Lucasfilm vinden dat de resultaten van EA op Star Wars game gebied tamelijk tegen vallen. Daarom zouden zij, volgens de geruchten, op zoek zijn naar een andere organisatie om hun game licentie onder te brengen.

Het oog zou gevallen zijn op Ubisoft of Activision. Op dit moment heeft EA, sinds 2013, nog het alleenrecht om Star Wars games te maken, maar dat kan dus binnenkort gaan veranderen. Dit gerucht wordt onder meer verspreid door Cinelinx die zelfs meldt dat er al actief met beide bedrijven gesproken wordt. 

Naast de tegenvallende Battlefront II en wat missende punten op Battlefront I had EA ook nog een Star Wars single player game in ontwikkeling, maar die kwam nooit uit en werd gecanceld. De tegenvallende resultaten zijn dan ook voornamelijk op de consoles en PC, aangezien de apps het redelijk doen.

De vraag is nu hoe makkelijk Disney af kan komen van het contract met EA en of, als ze het contract beƫindigen, EA helemaal uit de picture is of dat ze het Star Wars domein gewoon moeten delen met andere bedrijven. Voor nu, neem dit gerucht met een korreltje zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten