zaterdag 17 februari 2018

Nieuwe Solo: A Star Wars Story boeken en comics komen er aan

Last Shot, by Daniel José Older

Het is inmiddels een gewoonte om bij elke nieuwe Star Wars film een reeks aan boeken en comics uit te laten komen die zich voor of tijdens die films zich af spelen. Allemaal ter promotie van de komende film natuurlijk. Nu Solo: A Star Wars Story steeds dichterbij komt, is de lijst met bijhorende boeken en comics dan gisteren ook eindelijk vrijgegeven door Entertainment Weekly.

Er komen meer dan 20 nieuwe boeken. We gaan ze hier niet allemaal bespreken maar een paar zullen we even in de spotlights zetten. 

Last Shot ( Daniel José Older)
Dit boek is verdeeld in drie verschillende tijdperken die de levens van Han Solo en Lando Calrissian met elkaar verbind. Het eerste deel speelt zich af voor de komende Solo film en zal zich richten op Lando en zijn droid L3-37, die we voor het eerst in de Solo spin-off zullen gaan zien. Het tweede deel zal zich afspelen tussen de Solo film en A New Hope met een focus op Han en Chewie. Ook krijgen we daar voor het eerst Sana Starros te zien, die in de Marvel Comics claimde getrouwd te zijn met Han Solo. Het derde deel zal na Return of the Jedi zijn waarin een focus ligt op Han's kersverse gezin met Leia en een hele jonge Ben (Kylo Ren). Ook Lando zal in dit verhaal terugkeren. 
Het boek krijgt een cover die je kunt omdraaien zodat je de ene keer Han Solo ziet en de andere keer Lando Calrissian. Daarnaast kun je een speciale editie aanschaffen waar het zelfde te doen is met Chewbacca en L3-37.

Most Wanted, by Rae Carson

Most Wanted (Rae Carson)
In dit boek kom je meer te weten over de achtergrond en de tienerjaren van Han Solo en Qi'ra. “This is about the younger, young Han solo. We’ll see what it was like for these two kids from Corellia to survive the seedy streets of this industrial world. They’re definitely products of their environment, and this story shows that.”

Lando: Double or Nothing, Rodney Barnes

Lando: Double or Nothing (Rodney Barnes)
Dit is een Marvel Comic miniserie van 5 uitgaves. “It’s focused on Lando set during an incident right before the film, with backstory about Lando and L3." De woensdag nadat de film gaat draaien komen deze comics in de winkel. Aangezien dit verhaal sterk verweven is met de komende film verwacht men dat iedereen deze comic wilt lezen.

Nog veel meer:
Hiernaast is er ook nog een Art boek, Moviemaking boek en een Special Guide. Natuurlijk mogen we ook niet de kinderboeken vergeten als The Mighty Chewbacca: Forest of Fear en I Am a Wookiee. Verder is er zoals gezegd nog veel meer te lezen in comics en boeken. Wil je een heel Nederlandstalige lijst zien? Dat kan bij onze partner Star Wars Awakens.

1 opmerking: