woensdag 9 april 2014

Red het Star Wars dorp

Het is al weer even geleden, maar ongeveer een half jaar terug schreven wij over een van de filmsets in Star Wars in Tunesië. De set was in gevaar door oprukkend zand en zou binnen afzienbare tijd verdwijnen onder een zandduin. Toen leken de Tunesiërs de waarde van de set niet te kennen, maar in middels zijn een hoop Tunesiërs trots op hun stukje Tatooine en willen dit eigenlijk niet kwijt.
Het dorp moet gered worden. Tunesië lanceert een internationale campagne om geld in te zamelen. Het dorp Ong Jmel is beter gekend als Mos Espa, bekend uit episode 1.
De website van deze campagne schrijft het volgende: "Het dorp Mos Espa is niet alleen een pelgrimsoord voor miljoenen fans van "Star wars", maar het is ook een van de belangrijkste sites van cultureel erfgoed van Tunesië. Het is van groot belang voor de lokale economie en het toerisme in de regio."
Men streeft naar een bedrag van 300.000 Tunesische dinar, 137.000 euro, waarvan zij al 160.000 dinar hebben ontvangen van de Tunesische staat om de opstartende werkzaamheden te beginnen. De rest van het geld moet binnen komen van donaties.
Met de grote hoeveelheid Star Wars fans op deze wereld zou dat bedrag toch mogelijk moeten zijn. We hopen dat Mos Espa kan worden gered, en wie weet keert Disney voor de nieuwe film dan wel terug naar deze locatie. Ook geld inzamelen? Bekijk de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten