vrijdag 25 oktober 2013

Scriptschrijver Star Wars bekend

Gisteren plaatste producent Lucasfilm een persbericht op de officiƫle Star Wars-website over de geweldige crew die ze verzameld hebben voor Episode VII. Maar belangrijker is het nieuws dat scenarist Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Toy Story 3) is vervangen.

Niemand minder dan Star Wars-legende Lawrence Kasdan en regisseur J.J. Abrams gaan nu aan het scenario van Episode VII werken. Kasdan was al ingehuurd als consulent, maar de schrijver van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi mag nu ook het verhaal van de zevende film pennen. De scenarist was al aangetrokken om het script van de achtste film te maken.

Kathleen Kennedy, directeur van Lucasfilm, had het volgende te melden over de wissel van de wacht: "Ik ben heel enthousiast over het verhaal dat we al hebben en ik ben dolblij dat Larry en J.J. nu aan het script werken. Er zijn maar weinig mensen die zo goed weten hoe een Star Wars-verhaal in elkaar zit als Larry. En het is ongelofelijk, dat hij nu nog meer betrokken is bij de terugkeer hiervan op het witte doek. J.J. is natuurlijk ook een geweldige verhalenverteller. Michael Arndt heeft ons op een goed punt gebracht en we hebben een geweldige crew die nu al bezig is met de pre-productie." Het is nog niet duidelijk of delen van het script van Arndt gebruikt gaan worden of dat Kasdan en Abrams met een schone lei gaan beginnen.

In het persbericht valt verder te lezen dat niemand minder dan sound designer Ben Burtt is ingehuurd voor Episode VII. Hij was betrokken bij alle Star Wars-films en werkte met Abrams samen aan Star Trek. Ook director of photography Dan Mindel deed Star Trek en mag nu aan de nieuwe Star Wars beginnen.

De opnames van Star Wars Episode VII beginnen in de het voorjaar van 2014 en de film moet ergens in 2015 de bioscoop bereiken.

Wij claimen niet dit bericht zelf geschreven te hebben en melden hierbij dan ook dat dit bericht volledig afkomstig is van film1.nl. Wij willen u er aan herinneren dat wij nieuws verzamelen en dus niet alles zelf schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten