zondag 25 maart 2018

Thrawn fans kunnen hun hart weer ophalen met Thrawn: Alliances

XX

Dat er een hoop Thrawn fans zijn in de Star Wars community is een feit. Dat zij teleurgesteld waren toen de oude Expanded Universe, en daarmee ook Thrawn, geen canon meer waren is ook een feit. Maar gelukkig hebben ze bij Lucasfilm altijd de fans hoog in het vaandel staan.

Zo kregen we al eerder opnieuw een boek met Thrawn in de hoofdrol, waardoor de fan favoriet weer officieel terug in de canon kwam. Daarnaast heeft Thrawn ook een prominente rol gespeeld in voornamelijk het laatste seizoen van de animatie serie Rebels, waar hij zelfs deel uit maakte van de grote finale.

En nu kunnen fans opnieuw gelukkig zijn met het aankomende boek Thrawn: Alliances. Dit is het vervolg op het vorige boek en moet uit komen op 24 juli van dit jaar. Dat dit boek zou komen was al even bekend, maar we hebben nu ook een excerpt uit het boek voor jullie!

"You surprise me, Admiral Thrawn," Palpatine said. "I would have expected a certain eagerness to journey within sight of your home." 
Thrawn's glowing red eyes narrowed slightly, and Palpatine felt his sudden caution. "Excuse me, Your Majesty?" 
"The disturbance is located at the edge of your Unknown Regions," the Emperor said. "It appears to be centered on a planet name Batuu." Again, he sensed a reaction to the name. This time, the reaction came from both of them. "I believe you have heard of it?" 
Thrawn's eyes were hooded, the expression on that blue-skinned face swirling with memories. "Yes," he murmured. "I have indeed heard of it."

Dit is maar een klein deel van het excerpt. Hier kun je het volledige lezen, dat ook heel interessant is maar gewoonweg te groot om hier te plaatsen.

In het boek moeten Thrawn en Darth Vader samen op een geheime missie (dat ons een beetje doet denken aan het boek waarin Vader met Tarkin samen op missie moet van Palpatine). Ook zitten er verwijzingen naar Rebels (Kanan Jarrus) en nog interessanter, naar Batuu. Komt de naam je bekend voor? Dat zou kunnen, want het nieuwe Star Wars land in Disney Land geeft vorm aan die zelfde planeet Batuu (hieronder op de foto).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten