donderdag 22 maart 2018

Battlefront II update: is de discussie dan eindelijk voorbij?

Afbeeldingsresultaat voor battlefront ii update

Gisteren kwam EA dan eindelijk met de lang verwachte update van Battlefront II. De Star Wars game maakte al voor dat het uit kwam eind vorig jaar een hoop los onder de fans toen deze ontevreden bleken over de manier waarop EA microtransacties gebruikte. De onvrede was zo groot dat er officeel onderzoek werd gedaan naar de game in bijvoorbeeld Belgiƫ (of de constructie niet illegaal was) en dat de makers de transacties er tijdelijk uit haalde. Met de nadruk op tijdelijk, want er werd meteen aangekondigd dat ze in een nieuwe vorm terug zouden komen en dat was gisteren.

Zoals te verwachten zijn er wel aanpassingen gedaan. Zo kunnen de Star Cards alleen nog worden verdient door het spel ook echt te spelen, en niet meer door de loot boxes waar de ophef over begonnen was. In deze boxes zijn nu alleen nog maar 'cosmetische' producten en credits te vinden.

Ook werd een ander groot bezwaar aangepast. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om met alle helden en slechteriken te spelen en ook met hun schepen. Daarbij zorgt de update ook voor de terugkeer van Bespin naar de Battlefront serie als locatie om te spelen. 

Hoewel dit bericht met trots werd aangekondigd door EA zullen ze blij zijn dat ze dit breekpunt achter de rug hebben aangezien het een langdurig en groot probleem was voor het bedrijf. De vraag is nu, is de discussie over de microtransacties en loot boxes dan eindelijk voorbij?

Waarschijnlijk is het antwoord 'nee'. Voor Battlefront specifiek zal de discussie misschien niet veel verder meer door gaan, zeker omdat de verhitting in deze discussie eigenlijk al maanden achter de rug is en totaal naar de achtergrond verdween met de komst van The Last Jedi. 

Toch zal het voor EA nog een staartje krijgen aangezien spelers nu hebben geroken aan een 'succes' in hun bezwaar tegen de loot boxes. Het zal voor de gameproducent dan ook niet makkelijk worden om met een zelfde soort idee te komen voor toekomstige games en spelers zullen met elke nieuwe game EA op de vingers kijken. De kans dat Star Wars fans dat binnenkort nog eens moeten doen lijkt kleiner te worden, aangezien de geruchten aan houden dat Disney en Lucasfilm op zoek zijn naar een nieuwe producent voor hun games na het Battlefront II debacle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten