dinsdag 6 maart 2018

Star Wars Rebels is voorbij en eindigt met een klapper


In 2013 was ik aanwezig op Star Wars Celebration Europe. The Clone Wars was net ten einde gekomen en bij een speciaal panel kreeg ik de eerste schetsen en beelden te zien van Rebels. Een jaar later, in 2014 (al weer 4 jaar geleden), konden alle Star Wars fans weer gaan genieten van een nieuwe serie.

Hoewel de serie voornamelijk op kinderen gericht is, heeft het net als The Clone Wars ook de harten van menig volwassenen gestolen. De serie bracht ons op een nieuw avontuur dat bijzondere verhaallijnen tevoorschijn haalde, waaronder die van Darth Maul, Ahsoka (vs. Vader), onze geliefde clones uit The Clone Wars en natuurlijk niet te vergeten alle nieuwe helden die we hebben leren kennen in de afgelopen 4 jaar.

Ezra, Chopper, Zeb, Sabine, Kanan en Hera hebben nu hun eigen speciale plekje in het Star Wars universum. Hoewel de serie hier ophoud voor hen is het niet uitgesloten dat we ze ooit nog terug zien. Zo zagen we de Ghost al in Rogue One en weten we dat het verhaal van zowel Ezra, Ahsoka als Sabine nog niet klaar is. Wie weet zien we hen wel terug in een nieuwe (life action) serie, en misschien ook niet.

Voor nu is het in ieder geval echt ten einde. Dave Filoni heeft hier, net als met The Clone Wars, alles uit de kast getrokken om er een spectaculair en onverwacht einde van te maken waar fans van zullen smullen. Online gaat de vraag al rond 'Waarom kan Filoni niet alle Star Wars films schrijven?' Misschien nog niet eens z'n vreemde gedachte aangezien het einde van deze serie ook weer laat zien dat hij een genie is.

Heb je het nog niet gezien? Niet zo gek, in Nederland moet het nog uitgezonden gaan worden. Bereid je in ieder geval voor op een spetterend einde.

May the Force be with them, always!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten