zondag 24 december 2017

Star Wars doet mee in het gevecht tegen kanker

Afbeeldingsresultaat voor ron villemaire

Dit weekend kwamen er twee bijzondere verhalen naar voren over Star Wars fans die lijden aan de verschrikkelijke ziekte kanker.

Het eerste verhaal gaat over Air Force veteraan Ron Villemaire van 69. Eerder dit jaar krijg hij de diagnose kanker stadium 4. Zijn laatste wens was om The Last Jedi te kunnen zien en zijn dochter had tickets gekocht voor de voorstelling toen hij nog gezond genoeg was. Maar tegen de tijd dat de film uit kwam, was hij inmiddels opgenomen in een hospice. Bang dat haar vaders wens niet uit kon komen deed zijn dochter Elizabeth een oproep op twitter om hulp, en die kreeg ze. Haar vader werd door Darth Vader en een aantal Stormtroopers opgehaald met de boodschap dat de Keizer hem ontboden had. Hulpverleners, van onder andere de brandweer, brachten hem in zijn ziekenhuisbed naar de bioscoop waar nog meer mensen uit de Star Wars community op hem stonden te wachten. Zo brachten de hulpverleners en Star Wars fans zijn laatste wens in vervulling! Zie de bijhorende video hier.
Een ander verhaal kwam van Chris Baker, 24, die onlangs in de strijd was tegen de ziekte. Hij was bang dat ook hij de film niet kon zien aangezien de doktoren hem hadden aangeraden drukke plekken als bioscopen te mijden. Door verkleed te gaan met masker en al, als Kylo Ren, haalde Baker toch zijn film. Maar hij besefte dat heel veel andere zieke fans het niet zouden redden. Daarom is hij een actie gestart. Baker haalt daarin kort uit naar de anti-the-last-jedi-petitie. "Now, I respect if you did not like the movie, just don't see it again and stop whining. At least give others the chance to see it first and make up their own minds. (...) Star Wars clearly means a lot to so many people, but rather than petition Disney to remove a perfectly good film from the world, why not make it available to hospitalized kids, who need a spark of hope in their bleak situations?"

En daar heeft Baker gelijk in. Sommige mensen willen de film nooit meer zien, maar er zijn mensen die hem zo graag willen zien en daar niet de kans voor krijgen. Daarom is hij de petitie gestart om Disney's aandacht te krijgen, hij wilt dat The Last Jedi wordt gestreamed in ziekenhuizen voor iedereen die een levens echt gevecht moet doorstaan. Hij sluit af met "Help me, internet, you're my only hope."

Inmiddels heeft de actie aandacht gekregen van Mark Hamill en Laura Dern uit The Last Jedi. Jij kunt de petitie ook steunen. Inmiddels hebben bijna 20.000 mensen de petitie getekend en het aantal loopt op waar je bij staat. Hier kun je tekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten