dinsdag 19 december 2017

Belachelijke anti The Last Jedi petitie gestart


Dat meningen over The Last Jedi verdeeld zijn weten we. Zelf zijn we in onze review ook relatief kritisch geweest op de film en dat is oké. Zoals Rian Johnson in ons vorige bericht uitlegde, je kunt niet iedereen tevreden stellen en zeker niet als het gaat om Star Wars fans.

Echter, sommige fans zijn naar onzer mening veel te ver gegaan vandaag. Er is namelijk een petitie gestart om The Last Jedi te laten verwijderen uit de canon van Star Wars. Via change.org roepen ze Disney op de film te schrappen uit het officiële verhaal en in korte tijd tekende meer dan 16.000 mensen de petitie (het aantal is groeiende).

Ondanks wat je van de film vond, deze actie is belachelijk, beledigend en disrespectvol. Er hebben honderden mensen hard gewerkt aan deze film en hun best gedaan om voor ons iets neer te zetten. Dat dit dan niet bij iedereen bevalt is al jammer zat. Het lijkt ons dan ook onnodig als er een trap nagegeven wordt aan de acteurs en makers.

Gelukkig is het niet aannemelijk dat er überhaupt wat gedaan zal worden met de petitie, maar de fans laten zich vandaag van hun slechtste kant zien en dat is teleurstellend in een gewoonlijk zo gemoedelijke groep.

We hopen dan ook dat de positieve mensen onder ons zich niet stil houden en hun gedachten over de film ook blijven delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten