donderdag 14 december 2017

Reacties op The Last Jedi: Fans zijn zwaar verdeeld (spoiler vrij)

Afbeeldingsresultaat voor the last jedi

The Last Jedi draait inmiddels al weer meer dan 24 uur in de bioscopen van meerdere landen en natuurlijk hebben de fans, zoals we van ze gewend zijn, hun eigen ongezoute en kritische mening hier over.

Waar vrijwel iedereen positief leek te zijn over The Force Awakens en Rogue One lijkt er dit maal een grote kloof te hangen tussen de fans. De eerste reacties van mensen bij de voor premières waren niets anders dan lovend en er kwam meer dan eens het commentaar 'de beste film ooit'. Vol spanning en verwachting gingen de fans dan gisteren ook naar de film. Maar die bleek niet bij iedereen te bevallen.

Zoals in onze eigen review blijken er aardig wat fans te zijn die een kritische houding hebben naar The Last Jedi. De meeste van onze negatieve punten worden veel aangehaald en als je online naar reviews zoekt, bijvoorbeeld op YouTube, vind je verbazingwekkend bijna alleen maar negatieve reacties. Sommige gaan erg ver en zeggen dat de saga verpest is door deze film en geven daar graag Disney de schuld voor. Bij andere fans schiet dit in het verkeerde keelgat met als gevolg dat de fans elkaar online in de haren vliegen en elkaar, zoals wel vaker, 'geen echte fans' noemen.

De fans lijken dus in twee sterk tegenoverstaande kampen verdeeld te zijn. Sommige vinden de film verschrikkelijk en zeggen zelfs 'helemaal klaar te zijn met de saga' en voor anderen was het 'precies wat Star Wars nodig had'. Daartussen zitten natuurlijk nog de gematigde, zoals wij zelf.

Ondanks de kloof is de discussie nog relatief rustig en is vooral de media ontzettend positief over de film. Maar, zoals sommigen verwachten, zal dat niet lang meer duren. Morgen komt namelijk de film uit in de Verenigde Staten en zodra die bij dit soort discussies betrokken raken breekt meestal de hel los. Het laatste woord is hier dus nog niet over gezegd.

Nu de première bij ons voorbij is, is er een ding in ieder geval duidelijk geworden, The Last Jedi is niet zo onbetwist populair als zijn voorgangers maar dat betekend nog niet meteen dat het geen goede film is. Zoals we eerder zeiden, de beste review ben jij zelf! Dus ga naar de bioscoop, ga de film kijken, geniet en oordeel dan zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten