zaterdag 16 december 2017

Ondanks verdeeldheid over The Last Jedi zijn de financiële verwachtingen hoogZoals we donderdag schreven, er is onder fans een grote verdeeldheid over wat ze van The Last Jedi vinden. Inmiddels komen via Filmtotaal de eerste scores binnen gemeten onder de fans en critici.

The Last Jedi scoorde bijzonder goed onder de critici zoals we vorige week al konden zien. De film haalde een percentage van 93% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en scoorde gemiddeld een 8.2 in de beoordeling. Echter, de Popcorn-meter van Rotten Tomatoes ziet dat de publieksscore blijkt steken op een gammele 56% (hoeveelheid mensen die het leuk vonden) met een gemiddelde beoordeling van een 3.3/ 5. Daarmee is The Last Jedi de laagst scorende Star Wars film ooit, en staat zelfs de zwaar bekritiseerde The Phantom Menace hoger. Twee jaar geleden scoorde The Force Awakens nog bij het publiek 88% en een gemiddelde van 4.3/ 5. De verdeling is dus duidelijk zichtbaar.

Toch hoeven ze bij Disney niet te vrezen voor een financiële strop. De verwachtingen voor de film zijn overweldigend. Op de dag dat de Verenigde Staten de film in première bracht werd er volgens The Hollywood Reporter minimaal een bedrag van maar liefst $45 miljoen verdiend (binnen een paar uur tijd) en daarmee zou The Last Jedi en op één na hoogste openingsscore ooit hebben behaald met alleen haar voorganger The Last Jedi er nog voor van $57 miljoen. Aan het eind van het weekend verwacht men een score te hebben rond de $425 miljoen wereldwijd.

Wel scoort de film aanzienlijk hoger dan Rogue One, die opende met $29 miljoen met aan het eind van het eerste weekend $155,1 miljoen. Wat fans dus ook vinden van The Last Jedi, het financiële plaatje zit voor Disney wel goed.


Zie exacte berekening van de scores hier, let op: de scores kunnen veranderen door nieuwe reviews.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten