zondag 17 december 2017

Politie moet ingrijpen bij rel The Last Jedi in Californië na technische problemenDat Star Wars fans kritisch kunnen zijn, dat weten we (zeker na afgelopen week). Dat ze boos kunnen worden als 'hun' prachtige saga iets wordt 'misdaan' weten we ook. Maar gisteren afgelopen vrijdag liep het in Californië echter een beetje uit de hand.

Tijdens de première dag in de Verenigde Staten waren er namelijk technische problemen bij een bioscoop in Burbank, Californië. Het probleem was dat het geluid van de film niet werkte. Dit leidde al tot onrust onder de bezoekers, die maanden van te voren hun kaartjes hadden gekocht en klaar waren voor dè ervaring van het jaar. Enkele rende de zaal uit en begonnen te schreeuwen tegen medewerkers dat het probleem opgelost moest worden.

De onrust liep echter uit de hand toen de bioscoop besloot om de film niet opnieuw te laten beginnen en de voorstelling te annuleren aangezien er nog meer voorstellingen voor die dag gepland stonden. De AMC bioscoop gaf de bezoekers twee opties: (1) de film alsnog bekijken maar dan bij een goedkopere voorstelling (we weten niet of er geld terug gegeven zou worden voor de dure kaartjes), of (2) de volgende dag de film in een andere bioscoop bekijken.

Dit schoot bij de Star Wars fans, zoals te verwachten, in het verkeerde keelgat en zij keerde zich tegen het bioscooppersoneel. De boze menigte bleek zo verbaal agressief dat het personeel de politie moest bellen om een einde te maken aan de situatie. Niemand raakte gewond of werd aangehouden.

Later die dag herhaalde het probleem zich nogmaals, echter dit keer had AMC geleerd van zijn fout en zorgde ze dat dit publiek wel, snel nadat het probleem zich voor deed, opnieuw konden beginnen aan de voorstelling.

Laten we nooit meer vergeten, Star Wars fans zijn een geweldige community, maar maak ze niet boos want dan is het een massale groep boze kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten