woensdag 25 juni 2014

Star Wars museum in Chicago

Het is al weer enkele jaren geleden dat het prachtige Star Wars museum zijn deuren moest sluiten. Maar nu komt er een vergelijkbaar museum voor terug. Tenminste, Star Wars bedenker George Lucas opent zijn eigen museum. Verschillende steden streden om het museum te krijgen en uiteindelijk was Chicago de winnaar. In 2018 zal het museum klaar moeten zijn.
Lucas zegt in ene persbericht heel trots te zijn. "Ik word er haast verlegen van om straks een museum te openen in een stad met zo'n lange traditie van kunst en architectuur", zegt hij.
Maar het kiezen van de stad was een moeilijke beslissing. "De keuze voor Chicago is voor het museum de beste beslissing, maar zelf heb ik er moeite mee vanwege mijn sterke persoonlijke en professionele band met de San Francisco Bay Area."
In het museum moet onder andere een schaalmodel van de Millennium Falcon komen en Ook er zullen onder andere voorbeelden van verschillende Hollywood-special effects te zien zijn. Tot in hoeverre het daadwerkelijk een "Star Wars Museum" wordt is nog niet duidelijk. Maar dat het er aan komt, is zeker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten