dinsdag 2 oktober 2018

Verdwenen Star Wars documentaire duikt op!In de jaren '80 werd er door de fransman Michel Parbot gewerkt aan een documentaire achter de schermen bij The Empire Strikes Back. De bijna één uur durende docu werd echter nooit gepubliceerd en bleef lange tijd verstoft in de lades liggen. Tot dat MintInBox.net jaren terug op Star Wars Celebration Europe II (Essen) de docu eindelijk exclusief liet zien, nadat ze het hadden ontvangen van een geheime bron.

Nu blijkt er via een hele omweg een kopie van het origineel terecht gekomen te zijn bij Adywan Revisited. Het kopie is gemaakt van een ander kopie, die ooit door een fransman gewonnen werd op een veiling. Adywan besloot het op YouTube te zetten en plots is de verdwenen documentaire voor iedereen online te zien.

Het is heel leuk om terug te kijken naar hoe een van de meest geliefde Star Wars episodes tot nu toe in elkaar stak achter de schermen. Voor het jongere publiek is het wel even wennen aan de kwaliteit van het beeld, we hebben het hier natuurlijk wel over materiaal uit de jaren '80.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten