vrijdag 12 oktober 2018

Star Wars en Disney zetten zich in voor zieke kinderen


Dat Disney en Star Wars (Lucasfilm) zich in zetten voor goede doelen wisten we al. Zo doet de Star Wars actie Force for Change eens in de zoveel tijd een actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook nu hebben Lucasfilm en Disney zich weer van hun beste kant laten zien. Ze hebben namelijk in samenwerking met Google, Lenovo, ILMxLab, Niagara Cares en Starlight Children's Foundation een nieuw project opgezet om zieke kinderen vrolijk te maken.

Starlight Children's Foundation zorgt voor mooie en leuke momenten voor kinderen die opgenomen zijn in een ziekenhuis, en natuurlijk voor hun familie. Gisteren onthulde ze het nieuwe project: Starluight Xperience virtual reality. De nieuwe technologie moet miljoenen kinderen die ernstig ziek zijn wat plezie gaan brengen en ze helpen om de wereld te kunnen gaan ontdekken.

Afbeeldingsresultaat voor starlight children's foundation

Er is een speciale headset gecreeerd die ziekenhuis-klaar is gemaakt zodat het voldoet aan alle veiligheids en hygienische eisen van ziekenhuizen en het moet een goede afleiding kunnen bieden van het ziekenhuis leven. Kinderen kunnen onder andere leerrijke trips maken naar exotische bestemmingen door Google Expeditions en Street View. Maar ook voor leuke spellen en interactieve verhalen kun je bij het project terecht, onder andere via Star Wars: Droid Repair Bay en Lola and the Giant. Maar ook populaire apps staan er op, die nu in VR gespeeld kunnen worden. De speciale app Relax VR zorgt er voor dat de kinderen rustig kunnen genieten van een geweldige omgeving.

De Starlight Xperience is mede mogelijk gemaakt door grondleggende sponsor Star Wars: Force For Change. Hierdoor is het mogelijk om kosteloos 800 kinderziekenhuizen uit het netwerk van Starlight te voorzien van Starlight Xperience. Aan het eind van 2018 moeten er 1.000 kits zijn. Aan het einde van 2019 is het doel om dat te verdubbelen.

“At Gillette Children’s Specialty Healthcare, virtual reality has been a fantastic addition for our patients. In some instances, we’ve been able to curb the anxiety and fears our kids typically experience during procedures such as blood draws, transfusions, wound cleanings, casting and more. It’s a wonderful distraction for kids and parents alike” zegt de clinical scientist Chantel Barney. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten