donderdag 4 juli 2013

Het nieuwe star wars boek Empire and Rebellion: Razor's Edge


Random House heeft een kort overzicht over Star Wars: Empire and Rebellion: Razor's Edge gepost, de eerste in een trilogie van romans die zich gaat concentreren op de helden van de originele trilogie.

Het zijn wanhopige tijden voor de Rebel Alliance. Intimidatie door het rijk en een tekort aan essentiĆ«le benodigdheden belemmeren de voltooiing van een nieuwe geheime basis op de ijsplaneet Hoth. Wanneer Mid Rim handelaars broodnodige materialen te koop bieden, leiden Prinses Leia Organa en Han Solo een Bondgenootschap delegatie om te onderhandelen over een deal.

Maar als verraad het rebellenschip dwingt om te vluchten naar een door door piraten gecontroleerd gebied, maakt Leia een schokkende ontdekking: de felle criminelen afkomstig van Leia's thuiswereld Alderaan, die onlangs werd vernietigd door de Death Star. Deze vluchtelingen zijn overgegaan op plunderingen en plunderen om te overleven, en ze zijn in schuld aan een piraat armada, die graag de prinses wil uitleveren aan het wraakzuchtige rijk voor losgeld... als zij erachter haar ware identiteit komen.

Worstelend met intense gevoelens van schuld, loyaliteit en verraad, is Leia vastbesloten om  haar eigenzinnige mede volk te helpen, zelfs als de keizerlijke troepen steeds dichterbij haar eigen kreupele schip komen. Gevangen tussen dodelijke moordenaars en wrede onderdrukkers, Leia en Han, samen met Luke, Chewbacca en een slagklare bemanning, moeten de dood trotseren — of omarmen — om de Rebellion Alliance in stand te houden.

Empire and Rebellion: Razor's Edge, geschreven door Martha Wells, zo worden vrijgegeven op 24 September 2013 door Del Rey Books. Nog heel even wachten dus.

Bron: theforce.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten