donderdag 11 juli 2013

Dankt Star Wars zijn succes aan Star Trek?


Het jarenlange succes van Star Trek heeft in de jaren zeventig de weg vrijgemaakt voor Star Wars.   
Dat zegt Star Wars-bedenker George Lucas tegen de Los Angeles Times. "Star Trek heeft de entertainmentindustrie rijp gemaakt voor het toen nog revolutionaire Star Wars".
"We hadden daarmee al een enorme basis van fans die begrepen hoe sciencefiction werkt en hoe dat eruitziet", gaat Lucas verder.
"Bij de filmstudio's begreep niemand Star Wars. Het was te vreemd en onbekend voor ze." Mede dankzij die enorme schare fans kon Star Wars een financieel succes worden, vindt de filmmaker.
 
Dit is inderdaad wat George Lucas zegt, maar is dat wel helemaal waar? Er zit zeker een kern van waarheid in. Doordat Star Trek al bestond hoefde Star Wars minder moeite te doen om kijkers te trekken. Maar het heeft ook een keerzijde. Mensen kijken graag naar iets nieuws, en door Star Trek was Star Wars niet meer helemaal origineel (in de SiFi wereld). Maar het originele verhaal en de voor die tijd goede special effecten hebben Star Wars veel populairder gemaakt dan Star Trek ooit had kunnen doen. Star Wars kreeg misschien een zetje in de goede richting maar heeft zelf heel hard moeten werken om dit succes te bereiken. Toen ze het succes eenmaal binnen hadden zorgde de fans er wel voor dat het verhaal zou blijven voort bestaan. Het succes van Star Wars is maar voor een klein deel te danken aan Star Trek, George Lucas doet Star Trek meer eer aan in deze situatie dan het behoort te krijgen.
 
Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten