donderdag 28 februari 2019

Ultieme 5 minuten durende Star Wars trailer van alle films


Gisteren leek het internet rond Star Wars even kort te ontploffen, want iedereen schrijft op dit moment over een fan trailer die gemaakt is door Topher Grace en Jeff Yorkes. Hoewel fan trailers dagelijks gemaakt worden, zorgen ze maar zelden voor de publiciteit die deze trailer kreeg. Zelfs het RTL nieuws schreef er een bericht over.

Acteur Grace had een weekendje vrij en nam samen met een professioneel trailer editor het moment om te werken aan een trailer die alle 10 de Star Wars films in één voegt. Het resultaat is een vijf minuten durende trailer genaamd Star Wars: Always.

Grace heeft zich al eerder aan een Star Wars project gewaagd. Zo voegde hij in 2012 alle prequel films in één film van 85 minuten gevoegd. Hoewel de film door beschermde rechten niet openbaar te zien is, zou het volgens critici het verhaal van Anakin Skywalker beter vertellen dan de drie losse films.

Dat dat een knap staaltje werk is, dat mag gezegd worden. En ook nu is er lovende kritiek op zijn werk. RTL schrijft:
De trailer combineert knap alle momenten die fans al kennen op een nieuwe manier tot één geheel. Het verhaal wordt rondom Luke Skywalker gebouwd, en aangevuld met beelden van alle films, van de Clone Wars en de val van Anakin tot Luke's rol als Jedi-mentor. Zelfs de Anthology-films Rogue One en Solo worden gebruikt om het geheel op een slimme manier aan elkaar te knopen.
JediNews zegt: "(...) is well worth stopping whatever yo're doing and giving it a watch." Ook TheForce.net voegt daar aan toe "Seems they had some spare time recently and whipped p this lil'beauty just for you. Enjoy!"

Oordeel zelf en bekijk de trailer hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten