woensdag 20 februari 2019

Lichtzwaard duelleren is nu een officiële sport in Frankrijk

Afbeeldingsresultaat voor lichtzwaard fans

Dat er wereldwijd al een hoop mensen zijn die doen aan het duelleren met lichtzwaarden, dat wisten we al. Dat je ook in Nederland hier lessen in kan krijgen, dat wisten we ook. Maar in Frankrijk is het lichtzwaard vechten nu ook een officieel erkende sport geworden. De schermbond daar heeft het namelijk erkend als sport.

Het nieuws dat Star Wars fans nu terecht kunnen in Frankrijk voor deze sport werd gisteren al snel groot nieuws. Dat is goed voor de Franse schermbond want ze hebben deze beslissing genomen in de hoop meer jonge mensen enthousiast te maken voor sporten waarbij men duelleert. De media aandacht kan helpen bij het wekken van interesse en het bekender maken van de sport.

In Frankrijk heeft het lichtzwaard nu dan ook de zelfde status gekregen als de floret, degen en sabel in de sport. Deze drie worden gebruikt op de Olympische spelen, maar het lichtzwaard zal daar waarschijnlijk niet op korte termijn aan toegevoegd worden omdat er te veel landen zijn die dit nog niet erkennen. 

De sport is fysiek wel zwaar, aldus de Franse schermbond. Ook laten ze weten dat er hierom speciale instructeurs gaan komen die zich hebben gespecialiseerd in Star Wars duels. Schermclubs zullen vanaf nu ook worden voorzien van lichtzwaarden.

De beoefenaars van de sport spelen in een cirkel, gemaakt op de vloer. Bij het raken van de romp of het hoofd verdien je vijf punten. De armen en benen leveren je drie punten op en de hand geeft je één punt. Wie als eerste de vijftien punten weet te behalen is de winnaar van het duel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten