donderdag 28 februari 2019

Nieuwe details van Batuu, ofwel, Star Wars: Galaxy's Edge (special)

Concept of the Millennium Falcon at Star Wars: Galaxy's Edge.

Fans wereldwijd zitten er al lang op te wachten, een Star Wars themapark. Dit jaar openen dan eindelijk de deuren van Star Wars: Galaxy's Edge in de Amerikaanse Disney parken. Inmiddels hebben we al aardig wat informatie ontvangen, maar zojuist kwamen er nog meer details naar buiten.

Zowel Entertainment Weekly en de officiële Star Wars website hebben een update met onder meer foto's online geplaatst over het nieuwe park. De update heeft het over de winkels, merchandise, restaurants, figuranten, het verhaal van Batuu en enkele attracties.

Attracties:

Millenium Falcon: Smugglers Run:

Bij deze attractie bevind jij je samen met maximaal vijf anderen in de cockpit van de beroemde Falcon. Er zijn twee piloten, twee gunners (schieters) en twee monteurs. Op deze manier vlieg je, schiet je en houd je samen het schip in tact. De attractie is volledig interactief. De officiële pagina omschrijft het als “So if you don’t fire and hit that TIE fighter that’s coming after you, it may get some shots and create some damage on the ship that then you have to fix. If you don’t fly right, you smash into a wall. You’re truly in control of what happens on your mission.”

Van binnen is de Falcon precies zoals je die herinnert uit de films. In de cockpit branden honderden lichtjes en knoppen, overal ligt gereedschap, kabel liggen open en bloot. Dit is allemaal interactief. De Gunners hebben ook schermen waarop ze kunnen kijken tijdens het schieten. 

Achter de Falcon is een spaceport, die wordt geleid door de alom bekende crimineel Hondo Ohnaka.


Rise of the Resistance:

Als nieuwe recruit van het Verzet ga je op een missie wanneer je door een First Order tractor beam naar binnen wordt gezogen in een First Order Star Destroyer. De weg die je aflegt van de ingang tot aan de attractie zelf is volgens de officiële Star Wars website fantastisch en men kijkt uit op een gigantische Star Destroyer hangar. In de attractie zelf kom je BB-8, Rey, Finn en Poe tegen. Ook kom je oog in oog te staan met Kylo Ren. 

Hier boven zie je hoe de attractie er uit moet komen te zien. Je zit hier in karretjes die geen vaste baan hebben. Om de attractie zo goed mogelijk te maken hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van VR technologie om alles vooraf zo goed mogelijk te laten werken en het gevoel te krijgen die bezoekers straks ook moeten krijgen. 

De foto's hier beneden is een afbeelding van de gigantische hangar waar men het over heeft. 


Het bouwen van een nieuwe wereld:

Disney wilt er alles aan doen om je in dit park te laten vergeten dat de buitenwereld bestaat. Auto's, bussen en het geluid van buitenaf, niks mag je ervaring in de weg staan en dus is het hele park zo gebouwd dat dit geen probleem zou moeten zijn. Om dit te verwezenlijken is nagedacht over elke locatie voor een boom en het maken van de horizon. Alles wat je ziet, zelfs zo ver je kan kijken, laat alle sporen van een andere realiteit verdwijnen. Het voelt als, en lijkt op Star Wars.

Bij het bouwen van het park proberen de ontwerpers rekening te houden met alle films, alle boeken, video games en de algemene story telling.


Er worden zelfs vragen gesteld bij het ontwerpen als 'wat willen we dat de bezoeker hier ruikt en proeft?' Ook werden landen als Mexico, Marokko en Turkije bezocht om inspiratie op te doen voor ontwerpen. Ook bezocht men de set van The Force Awakens.

De medewerkers die in het park komen te werken mogen hun eigen personages en identiteit creëren. Wel worden ze begeleid in het bedenken van achtergrond verhalen en het praten over galactische politiek. Zo hebben ze allemaal een eigen mening over wat ze er van vinden dat The First Order sinds kort aanwezig is op Batuu. 

Ook kunnen bezoekers gebruik maken van een app om meer te weten te komen van de dingen die om hen heen gebeuren en deel uit te gaan maken van het verhaal dat zich daar afspeelt. Ook is er door het hele park een 'spel' waar je met je app opdrachten kunt voltooien. Los je een puzzel op, dan kun je kiezen voor het helpen van het Verzet of van de First Order. Wanneer de tijd om is, is er een winnaar. Ook helpt de app je met het vertalen van teksten en gesproken berichten om de tijd te doden als je bijvoorbeeld in de rij staat.

Via deze app kun je zelfs mee luisteren met live radioberichen die door de First Order en het Verzet worden verstuurd. Maar ook berichten die gewone bewoners naar elkaar versturen. Daarnaast kun je via de app ook nog eens een 'baan' aannemen bij bijvoorbeeld Hondo Ohnaka en voor hem opdrachten uitvoeren in het park.


Winkels en restaurants:

Afbeeldingsresultaat voor Dok-Ondar’s Den of Antiquities

Uiteraard komt het park ook vol met winkeltjes. Zo heb je Dok-Ondar's Den of Antiquities, Savi's lightsabers, Mumbo's Droid Depot, Bina's Creature Stall en de Toydarian Toyshop. Al deze plekken hebben hun eigen verhaal en producten. Entertainment Weekly heeft een hele collectie aan foto's van hoe de winkels er uit moeten komen te zien en de producten die daar bij horen.

Ook komen er natuurlijk meerdere restaurants. Een van de dingen die je hier kunt ontdekken is het in Star Wars zeer bekende Blue Milk. Maar wat is het nou eigenlijk? Nou, in het park zal het een soort rijst melk zijn dat licht bevroren is, als een milkshake. 

Restaurants komen er met de namen Oga's cantina, Docking bay 7, Ronto Roasters en Kat Saka's Kettle. Wat je hier allemaal kunt eten en hoe de zaken er van binnen uit gaan zien? Dat vind je allemaal op de uitgebreide pagina van EW. Helaas kunnen wij dit hier niet allemaal benoemen. Bij EW zijn de details zelfs zo uitgebreid dat er 8 verschillende 'hoofdstukken' zijn gevuld. Zeker wel de moeite waard om te lezen.

hier vind je ook een overzicht van welke merchandise we kunnen verwachten in de winkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten