woensdag 15 januari 2014

Yoda en andere Jedi als geest in Star Wars VII


Cosmic Book News heeft gister online gezegd dat Jedi-meester Yoda opnieuw voor Luke Skywalker zal verschijnen in de vorm van een Force-geest in Star Wars VII, die uit moet komen in 2015. De oude Jedi-meester komt Luke waarschuwen voor "een opkomende verstoring in de force en het belang van het behouden van de Jedi."
Dat klinkt in eerste instantie als iets wat iedereen kan verzinnen en op internet kan gooien. Maar ze kwamen met meer. Er zou sprake zijn van een scene waarin oude bekende Jedi terugkeren in de vorm van holografische beelden in de nieuwe Jedi Tempel. Deze scene zal naar zeggen niet groots en belangrijk zijn, wat ik betwijfel. In de hologram zouden Yoda, Alec McGuiness als Obi-Wan Kenobi, Liam Neeson als Qui-Gon Jinn en Samuel L. Jackson als Mace Windu te zien zijn, en waarschijnlijk ook andere. Persoonlijk denk ik meteen aan de momenten waarop Obi-Wan en Qui-Gon voor de raad moeten verschijnen (met of zonder Anakin).
Het grote aantal belangrijke personages die terug zouden keren in dit hologram doet mij juist denken aan een nogal belangrijke scene.
Als dit gerucht echt waar is zou dat geweldig zijn voor de fans die willen dat het verhaal er in blijft zitten. De eerdere films worden dus actief betrokken bij het verhaal. Het worden geen alleenstaande films, je moet de rest hebben gezien om het te begrijpen en oude raadsels worden opgelost of dingen uit eerdere films blijken schijn. Als de makers van de nieuwe film dit als idee hebben, stem ik zeker voor.
Een aantal van de genoemde acteurs hebben aangegeven erg graag terug te willen keren in de nieuwe films, zo zou hun wens wellicht in vervulling kunnen gaan.
Voorlopig is nog niets bevestigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten