dinsdag 24 december 2019

Jonge fans openen Star Wars museum in Nederland

Anika en Jasper in het Padawan Star Wars Museum.

Binnenlands Star Wars nieuws is altijd leuk om even de aandacht te geven. Eerder deze week werden wij geïnformeerd over de opening van een heus Padawan museum! De opening was afgelopen zondag al, maar ook met de kerst is het nog open. 

Het Padawan museum is een pop-up museum bij Theetuin en koffiehuis Balgoy. In het museum kunnen mensen een grote collectie aan Star Wars items vinden. 

Het bijzondere van dit museum is dat het is opgericht door de jonge fans onder ons, namelijk door Jasper (13) en Anika (15) van Haren. Met hun eigen opgebouwde collectie hebben ze de zolder van het koffiehuis omgebouwd. De indeling en het ontwerp van het museum hebben ze zelf bedacht. De moeder van de twee jedi’s in spe hielp wel mee. 

Ondanks de jonge leeftijd van de fans ontbreekt het ook niet aan merchandise uit de jaren ’80. De Star Wars toekomst van deze jonge padawans ziet er goed uit. Mening jong fan had het ze graag na gedaan. 

Lang zijn broer en zus nog niet bekend met onze favoriete film reeks. In 2015 nam moeder Yvon, die reeds fan was, beide kinderen mee naar The Force Awakens. Hoewel de twee eigenlijk te jong waren wisten ze toch de bioscoop binnen te komen. En zoals Star Wars dat bij zo vele van ons doet, het intrigeerde. Daarna begon het verzamelen. Daarna kwam de echte klapper. Het gezin van Yvon kon namelijk een deel van de Star Wars expositie in Hoorn (2017) over nemen. Hiervoor is het gezin een jaar niet op vakantie gegaan. We weten immers allemaal hoe duur onze geliefde franchise is. 

Op tweede kerstdag kunt u nog gratis een bezoek brengen aan het museum tussen 12.00-16.00 aan de Houtsestraat 12, 6613 AC Balgoy. Daarna kunt u alleen nog langs komen op afspraak tijdens de openingstijden van de Theetuin. Later zal er misschien een kleine entree gevraagd worden. Het gezin wilt namelijk graag naar Galaxy’s Edge (wie niet?). Maar dat kost natuurlijk ook weer wat. Maar zeg nou zelf, fans onder elkaar kunnen best wel een kleine bijdrage missen, toch?

1 opmerking:

  1. Hi there
    Glad to be acquainted with you. I'm a starwars lego lover and I'm also looking for a famous store to place a lego according to my wishes. 

    I am also looking forward to learning from you.

    Thanks man..!!!

    BeantwoordenVerwijderen