dinsdag 17 december 2019

Eerste reacties op The Rise of Skywalker

Star Wars: Rise of Skywalker

Morgen is de grote dag voor de meeste mensen. Tenzij je natuurlijk een van de gelukkigen bent die naar de pers première mag komen. Kleine kans omdat er altijd voor wordt gekozen de zaal vol te stouwen met influencers en andere totaal niet relevante personen voor Star Wars. De mensen met het geld, die prima een eigen ticket kunnen betalen, maar er natuurlijk altijd een krijgen terwijl ze er niets mee van doen hebben.

Anyway, morgen een belangrijke dag dus voor ons Star Wars fans. Er komt een einde aan onze geliefde saga. Tenminste, aan het Skywalker verhaal. Gisteren was de officiële internationale rode loper première (bovenstaande kritiek was overigens niet op deze première gericht maar die in Nederland). Daarmee kwamen ook de eerste reacties binnen. 

Zonder enige plot spoilers te benoemen kunnen we een aantal dingen concluderen over hoe de film is ervaren. De meningen lopen zeer uit een. Sommige mensen zijn laaiend enthousiast, andere vonden de film tegen vallen. Maar de meeste reacties online zijn gemixt. Niet slecht, maar ook niet fantastisch. 



Wat heel erg op valt in de comments is dat bijna iedereen aan geeft dat de film te vol zit. Er gebeurt te veel. De comments dat de film eigenlijk in drieën gesplitst had moeten worden herhalen zich vaak. Het voordeel is dan weer, schijnbaar krijgen we een hele hoop antwoorden. Tegelijkertijd zit de film prop vol met actie en is vooral de tweede helft gericht op sentiment en herinneringen uit vele mensen hun jeugd (de andere films zullen daar vast worden aangehaald). 


Een ander positief punt lijkt het einde te zijn. Hoewel er door enkele kritiek is op het einde is er vooral lof over de manier hoe het Skywalker verhaal eindigt en wat er gebeurt met Kylo Ren. Dat klinkt veel belovend aangezien het daar toch een beetje om draait. Tevens schrijven veel mensen dat de 'haters' van The Last Jedi zeer content zullen zijn met deze film.


Tot slot is er één ding dat boven alles uit steekt en dat is de angst voor fan reacties. Veel mensen schrijven online dat ze er zeker van zijn dat deze film heel veel discussies gaat veroorzaken bij fans. Normaal niet erg zou je zeggen, maar bij Star Wars fans gaat dat meestal een beetje over de top en is dat vrijwel altijd op het negatieve gericht.

Een mix aan reacties dus. Dit was eigenlijk niet anders te verwachten met de moeilijk te behagen Star Wars fans. Morgen kunnen we zelf oordelen en uiteraard zijn wij er ook weer bij op dag één om te kijken en verslag te doen voor jullie. No worries, geen spoilers, maar wel hoe we het hebben ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten