zaterdag 14 december 2019

Porsch maakte een Star Wars Starfighter


In de afgelopen jaren hebben we al gezien dat verschillende automerken zich maar al te graag wilde koppelen aan Star Wars en een speciale Star Wars uitvoering van een model uit gaven. Porsch pakte het net even anders aan. Zij wilde geen Star Wars auto ontwerpen. Nee, zij wilde een Star Wars ruimteschip maken.

Het schip moest niet alleen direct herkenbaar zijn als iets van Star Wars, maar moest ook elementen van Porsch bevatten. Daarom gingen Porsch en Lucasfilm samen om de tafel zitten om tot dit resultaat te komen, de Tri-Wing S-91X Pegasus Starfighter.

Het model werd geïnspireerd op de Porsche 911 en de Porsche Taycan (het nieuwe elektrische model). Vooral de cabine en cockpit zijn afgeleid van het ontwerp van deze twee auto's. Maar ook de koplampen en de vinnen zijn overgenomen elementen. 

Onderstaande video geeft het ontwerpproces op een leuke manier weer. Helaas zit het schip niet in The Rise of Skywalker.

2 opmerkingen:

  1. This spaceship brings sophistication, style and fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Your perspective is refreshing, and I admire the respect you show for differing opinions. Color Blind Testidentify numbers or shapes embedded within the images.

    BeantwoordenVerwijderen