woensdag 31 januari 2018

De discussie rond Star Wars Battlefront II laait weer opJullie zullen het ongetwijfeld nog wel weten, de gigantische discussie en woede die over het internet vloog rond de release datum van Star Wars Battlefront II (nieuwe stijl). Het meest gevoelige onderwerp voor de fans waren de lootboxes in het spel, die een oneerlijk voordeel gaven aan spelers die extra geld betaalde. De discussie liep zo hoog op dat autoriteiten in Nederland en België hebben onderzocht of het hier niet ging om illegaal gokken en dat EA, de producent, besloot de boxes tijdelijk uit het spel te verwijderen.

De discussie rond het spel laait vandaag weer op na een interview met het hoofd van financiën bij EA, Blake Jorgensen. Hierin vertelde hij dat het spel een miljoen keer minder werd verkocht dan was voorspeld. Volgens hem ligt dat aan de ontvangst van de lootboxes. Ondanks dat verklaarde hij dat binnen enkele maanden de lootboxes terug komen in het spel. Wanneer dit precies zal zijn is nog niet duidelijk. Ze komen 'als ze klaar zijn' vertelde Jorgensen.
''Wij geloven erin dat iets als microtransaction goed kan zijn voor een game, als het goed wordt gedaan kan het de ervaring van een game verlengen en verbeteren. Onze intentie met de Star Wars Battlefront 2 microtransactions was nooit om een oneerlijk spel te creeëren, dus hebben we het op advies van onze fans tijdelijk weg gehaald.''
Een 'advies' kun je het niet echt noemen aangezien het meer schreeuwen en dreigen was. Maar ondanks alle eerder ophef en ondanks het besef dat de lootboxes het probleem veroorzaken bij de verkoop, komen ze dus binnenkort weer terug.

Fans laten online weer van zich horen uit protest tegen de lootboxen, ondanks dat het al vanaf het begin bekend was dat ze alleen tijdelijk uit het spel zouden verdwijnen. Ook is het nog niet bekend in wat voor vorm ze zullen terug keren en dus lijkt het protest misschien wat voorbarig. Maar voor sommige fans is het totale concept verkeerd en zien ze het hele lootbox idee liever gisteren nog verdwijnen in een sarlacc pit, om daar te verteren in en proces van 1000 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten