maandag 15 januari 2018

Een kijkje achter de veiligheidsmaatregelen bij Star Wars

Afbeeldingsresultaat voor the last jedi rian johnson

We weten allemaal dat de Star Wars films, die na A New Hope kwamen, zeer goed worden beveiligd en dat er haast een paranoïde vorm van veiligheidsregels is om te voorkomen dat er informatie over onafgeronde films naar buiten kan komen zonder dat de productie dit wilt.

Zo is het algemeen bekend dat George Lucas maar één ander persoon vertelde dat Darth Vader Luke zijn vader was. In het script stond dan ook niet de tekst 'I am your father' maar 'Obi-Wan killed your father'. Mark Hamill (Luke Skywalker) kreeg de echte tekst zelf ook pas op het laatste moment te horen en acteurs zoals Harrison Ford (Han Solo) kwamen er pas achter in de bioscoop.

Rian Johnson had zo zijn eigen trucs om er voor te zorgen dat er niets uit zou lekken. Aan de Washington Journal vertelde hij dat het script van The Last Jedi werd uitgetypt op een MacBook Air die voor niets anders dan dat gebruikt werd. De computer was zelfs volledig van het internet afgeschermd en werd in een kluis opgeborgen wanneer hij niet gebruikt werd.

Ook op de Han Solo film set lijken zulke maatregelen genomen te zijn. Hier kreeg de crew het script niet eens op papier om te voorkomen dat het ergens kon worden vergeten en gekopieerd. Acteur Woody Harrelson vertelde dat de scripts werden uitgedeeld op e-readers die versleuteld zijn met een wachtwoord.

Al bij al, een sterk staaltje beveiliging dus. En dan te bedenken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.

Bron: datanews.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten