woensdag 10 januari 2018

The Last Jedi is genomineerd voor verschillende BAFTA Film Awards

Afbeeldingsresultaat voor bafta 2018

De British Academy Film Awards, ook wel BAFATA Awards, zijn bijzondere en belangrijke prijzen voor films die ieder jaar worden uitgegeven en een beetje een indicatie kunnen geven voor de Oscars. Op 18 februari van dit jaar is het weer zo ver en maken een hoop films weer kans op de felbegeerde prijzen. Natuurlijk kan ook The Last Jedi, als een van de meest bezochte films van dit moment, niet ontbreken voor nominaties.

The Last Jedi is genomineerd in de volgende categorieƫn:
  • Best Sound: hier neemt TLJ het op tegen Dunkirk, Blade Runner 2049, Baby Driver en The Shape of Water.
  • Best special visual effects: in deze categorie is de concurrentie bijna gelijk want ook hier neemt de film het op tegen Dunkirk, Blade Runner 2049, The Shape of Water en War for the Planet of the Apes.
Regisseur Rian Johnson was natuurlijk ontzettend blij met de nominaties en twitterde:
 Het lijkt overigens wel opvallend dat de film maar voor 2 prijzen is genomineerd, maar dat is niet zo heel gek. Dit komt voornamelijk omdat de film natuurlijk nog maar net uit is en dus nog niet heel veel kans heft gekregen om uitgebreid te worden beoordeeld. Vaak zijn films van eind december te laat om Ć¼berhaupt te kunnen deelnamen aan de wedstrijd maar toch heeft het 2 nominaties binnen weten te halen.

We wensen het hele team heel veel geluk en 'May the Force be with them, always!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten