vrijdag 10 november 2017

BREAKING NEWS: een nieuwe Star Wars trilogie aangekondigd


Er is zojuist, vers van de pers, BREAKING NEWS binnen gekomen. Waar we eerder deze week nog lichte speculatie hoorde over de toekomst van Star Wars in de komende 10 jaar is het zojuist een stuk concreter geworden, er komt een nieuwe trilogie na het huidige drieluik.

Dat maakte StarWars.com, Disney, Lucasfilm en de Star Wars show nu net officieel bekend. De taak is gegeven aan Rian Johnson, regisseur van The Last Jedi, om een geheel nieuwe trilogie te creƫren die helemaal los staat van de Skywalker. Dit moet Johnson de vrijheid geven om nieuwe personages te ontdekken en onbekende uithoeken in het sterrenstelsel te verkennen. Zelf zal Johnson in ieder geval de eerste film zelf regisseren.

Het is vreemd om te bedenken dat Johnson een nieuwe trilogie toegewezen krijgt terwijl zijn eerste Star Wars werk nog niet eens in de bioscoop draait. Dat geeft wel aan hoeveel vertrouwen men heeft in zijn werk.

Voor mij is het een heel beangstigend en benauwend gevoel, een beetje vergelijkbaar met toen het nieuws over de huidige trilogie uit kwam. Mijn grootste angst was toen 'Gaan we niet te ver? Is het verhaal niet goed zo en melken we dit niet te ver uit?'

Gelukkig wist J.J. Abrams ons te bewijzen dat het allemaal nog kon en dat Star Wars het inderdaad nog in zich had om een nieuwe ronde aan te gaan. Rogue One bewees dat opzich staande verhalen ook een mogelijkheid had, maar dit... Het is weer iets heel anders en totaal niet gerelateerd aan de Skywalkers. Moeten we dat wel willen? Draait Star Wars niet een beetje om hen?

Misschien is het ook dit keer een ongegronde angst voor het onbekende, maar als fan maak je je toch zorgen over wat er gedaan wordt met de saga waar je zo veel van houd.

Dus wat vinden jullie? Is dit goed nieuws of moeten jullie, net als ik, daar nog even over na denken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten