woensdag 16 maart 2016

Star Tours, aller laatste rit naar Endor


Vandaag is een trieste dag voor de Star Speeder 3000 en zijn trouwe piloot Rex van Star Tours, die vandaag voor de aller laatste keer een ritje naar Endor maken. Vandaag sluit de Star Speeder 3000 voor goed zijn deuren, en daarmee is Disneyland Parijs de laatste die de originele versie van Star Tours laat sluiten.

Sinds 1992 trekt de attractie dagelijks veel bezoekers in Disneyland Parijs, die de laatste van alle Disney parken was met het openen van de attractie. De eerste opende in Anaheim in 1987. Inmiddels maakt Rex in Parijs, samen met R2-D2 en C-3PO al ruim 24 jaar, iedere dag, trouw zijn ritje naar Endor. Na vandaag is dat helaas verleden tijd.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor de fans. Star Torus blijft niet voor altijd weg en keert terug in 2017 met een geupgrade versie: Star Tours - The Adventure Continues. Helaas zal Rex niet opnieuw in gebruik worden genomen en zal hij worden vervangen door C-3PO. Vandaag was het voor hem écht, na 29 jaar (wereldwijd), het aller laatste ritje naar Endor. Geniet hier onder nog een aller laatste keer van de originele Star Torus en zijn piloot Rex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten