maandag 7 maart 2016

Darth Maul Apprentice is een hit

Darth Maul is een van de favoriete personages van fans, zeker als we het hebben over de prequels. Zaterdag verscheen er een fan film met Darth Maul in de hoofdrol, Darth Maul: Apprentice.

De film was bijna direct een hit online. De film werd gemaakt door de Duitser Shawn Bu, die er bijna twee jaar over deed om de film te maken. Maar nu is hij dan eindelijk af en de reacties zijn verbluffend. De film is door sommige nu al benoemd tot de beste Star Wars fan film ooit gemaakt.

De film, die maar 17 minuten duurt, is zeker van verbluffende kwaliteit voor een fan film en we zien enkele herkenbare trekjes in Maul. Maar we zien ook een kant van hem die we nog niet eerder kennen. Helaas heeft de film niet zo veel verhaal en is het eigenlijk alleen actie. Toch is de film zeker op een bijzondere wijze in elkaar gezet, te bedenken dat de film geen budget had.

De kans is groot dat deze fan film het jaarlijkse Star Wars Fan Film Awards evenement zal gaan winnen, en terecht. Fans willen nou eenmaal meer zien van dit mysterieuze character (wat hem natuurlijk weer minder mysterieus zal maken). Het is bekend dat er standalone films komen, waarvan Rogue One de eerste is. Een film over Darth Maul werd al langer door de fans gehoopt. Darth Maul acteur Ray Park heeft al meerdere malen laten weten dat hij wel geïnteresseerd zou zijn voor z'n film. Maar met de Maul in The Clone Wars en binnenkort ook in Rebels maakt dat zijn kans voor een eigen film kleiner.

Bekijk de film zelf hierboven en oordeel zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten