donderdag 25 september 2014

Mijn kind wil een Star Wars kamer, HELP!

Mam, mag ik een Star Wars kamer? Als uw kind een fan is van Star Wars, dan is de kans groot dat deze vraag een keer gaat komen. Het lijkt allemaal zo leuk en aardig, totdat je er mee aan de slag wilt. Het maken van een Star Wars kamer is lastiger dan de meeste ouders verwachten. Er is bijvoorbeeld maar een hele beperkte selectie aan Star Wars behang. Zelf heb ik ook ooit dit probleem gehad, maar dit hebben we leuk opgelost. Naar aanleiding voor de vele interesse in ons bericht Star Wars behang gaan we er hier op verder. Hieronder een aantal dingen die je kunt doen om de kamer van je kind zoveel mogelijk Star Wars te maken.
1) Koop een Star Wars dekbed. Een van de belangrijkste dingen in een kamer is, juist het bed. Star Wars dekbedden zijn er genoeg. Kijk eens bij een speelgoedwinkel in de buurt. Ook zijn er genoeg te vinden online.
2) Kijk naar leuk Star Wars behang. Helaas is dit lastig te vinden. Een oplossing voor dit probleem kun je vinden door deze muurstrip, deze behang plaat of ouderwets een hoop poster op hangen. (Ook als u de muurstrip kiest is het aan te raden enkele poster er bij te hangen) Er zijn ook een hoop posters online te vinden. Een extra versiering die overigens ook erg leuk staat is het ophangen van een los Darth Vader of Stormtrooper verkleedmaster (verkrijgbaar bij de betere speelgoedwinkels). Als u deze goed vast zet aan de muur geeft dit een heel gaaf effect. Tegenwoordig zijn er ook een hoop geweldige muurstickers met personages en teksten als: May the Force be with you!

3) In bijna elke kamer vind je wel een wekker. Dus wat is een Star Wars kamer zonder een Star Wars wekker. Gelukkig zijn ook hier veel verschillende mogelijkheden in. Uiteraard zijn de meeste van deze mogelijkheden online te vinden. De echte klassieker is een R2-D2 wekker die de tijd kan projecteren op de muur (deze is er ook in een Darth Vader variant). Maar je kan natuurlijk ook de Lego Stormtrooper of Darth Vader wekker kopen bij de speelgoedwinkel bij u in de buurt of op de brickshop. Ook is de Star Wars werpwekker altijd leuk.
4) Wat het altijd goed doet is een leuke speling met licht. Neem in plaats van een standaard nachtlampje een lichtzwaard als lamp. Deze zijn onder andere hier, hier en hier verkrijgbaar. Of zoek natuurlijk gewoon online naar een Star Wars kamerlamp. Ook kan de Death Star Lampenkap (maar €7.99) een geweldige toevoeging zijn.

5) Misschien wel een van de mooiste aankledingen voor de Star Wars kamer die hoe dan ook de aandacht zal trekken is het Star Wars vloerkleed. Online zijn hier heel veel varianten op te vinden. Voor de ouder die zijn kind echt gelukkig wil maken is er ook nog het Wampa vloerkleed. Deze is een stuk duurder maar geeft ook een veel gaver effect voor de echte Star Wars kamer.
6) Als mooie aankleding op het bed is het altijd leuk om een extra kussentje toe te voegen op het bed. Hiervan zijn veel verschillende vormen en maten. Zo heb je het Death Star, Darth Vader en dit mooie kussen. Uiteraard zijn er ook nog een hele hoop andere mogelijkheden in winkels en online.
7) Een toevoeging die niet direct noodzakelijk is, is de Star Wars badjas. Natuurlijk wel altijd erg leuk voor een kind om in bezit te hebben. De badjas, pantoffels en een pyjama. Ook hiervan zijn natuurlijk veel varianten te vinden. Zeker van de pyjama zijn er in menig kledingwinkels (vooral op hun websites) pyjama's te vinden.
8) In een Star Wars kamer is alles van Star Wars natuurlijk welkom. Dit kan van alles zijn. Star Wars knuffels, spaarpot, interactieve kluis, beeldjes, pennen, schriften, pennenhouder, webcam, sleutelhangers. Ook hier zijn natuurlijk een hoop verschillende keuzes mogelijk. Veel meer dan wij aangeven en duurdere en goedkopere varianten. Bedenk het zo gek maar en het zal er wel zijn. Allemaal online te vinden of in een Star Wars shop (prijzig).
9) De opbergdoos van Lego Star Wars met het bijpassende kleed is ook voor uw kind erg leuk om zijn/ haar speelgoed in op te bergen en zal totaal niet misstaan in deze prachtige Star Wars kamer. Deze opbergdoos is onder andere verkrijgbaar bij intertoys.

Star Wars beddecoratie10) Voor wie het echt heel bond wil maken is de Star Wars halfhoogslaper met glijbaan leuk. We raden dit echter alleen aan als uw kamer ook daadwerkelijk groot genoeg is. Voor de wat oudere fan met wat minder ruimte is de AT-AT bed decoratie misschien nog wel veel leuker.
11) Sinds kot is er ook een Star Wars bed beschikbaar! Naast dat bed is ook dit bed nog beschikbaar. En tot slot een X-Wing bed voor de ECHTE fan.

Het is natuurlijk ook altijd leuk om de kamer van uw kind zo veel mogelijk op te vullen met kleine Star Wars dingen. Desnoods tot op de sokken in de kast toe. Mocht uw kind beschikken over Star Wars speelgoed is het misschien een idee om hier een speciale (vitrine)kast voor aan te schaffen waar hij/ zij dit mooi kan opbergen of uitstallen. Beschikt u over een grote kamer is het voor de creatievelingen onder ons leuk om op een houten plaat een Star Wars omgeving na te bouwen waar uw kind zijn favoriete scenes kan na spelen met zijn/ haar speelgoed. Of zet gewoon een plastic lichtzwaard op de vensterbank. Je kan het zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Alles wat wij zojuist hebben aangegeven zijn natuurlijk maar ideeën om u op weg te helpen. We hopen van harte dat jullie je kind nu een heerlijke Star Wars kamer kunnen geven.

Wilt u nou een advies op maat, aangepast aan uw budget en aan de wensen van u of uw kind? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wie weet kunnen we er samen uit komen. We helpen u graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten