woensdag 14 mei 2014

Star Wars speeder werkelijkheid

Star Wars Landspeeder komt steeds dichterbij met de Aero-X

Steeds vaker horen we dat men bezig is met nieuwe dingen te ontwikkelen die aangeven dat de technologie in Star Wars werkelijkheid wordt. Zo hebben we de robothand van Luke en Anakin Skywalker, een werkend laser wapen en een bijna compleet werkend lichtzwaard. Dit keer lijkt het er op dat de speederbike en landspeeder technologie er aan zit te komen. Aerofex is namelijk bezig met een hoverbike en de eerste tests zijn gelukt, hij vliegt. Hieronder een bericht met meer informatie over de hoverbike:
"De ontwikkeling van de Aero-X hoverbike is nog in een vrij vroeg stadium, maar Aerofex bied hem al te koop aan. Je kan de hoverbike nu al voor een heftige 85.000 dollar reserveren voor een release in 2017. Aerofex zegt zelf al “Where you’re going, there are no roads”.
De Aero-X hoverbike wordt aangedreven door twee propellers die in hun eigen behuizing ronddraaien. Met een volle tank aan benzine kan je een uur en 15 minuten vliegen. Misschien net niet genoeg om je auto voor in te ruilen, maar met de hoverbike kan je wel over water vliegen.
Je zweeft ongeveer drie meter vanaf de grond met een maximale snelheid van bijna 75 km/h. In de onderstaande video ziet dat er best comfortabel uit. In Amerika zou je hiermee zonder brevet kunnen vliegen. In de US Federal Aviation Administration staat namelijk dat je die pas nodig hebt als je een voertuig gaat besturen die hoger dan 3,7 meter kan vliegen."
Of je dit voertuig ook in Nederland mag gebruiken is nog niet bekend. Deathstar.nl heeft de vraag neergelegd bij de Nederlandse overheid. Wanneer we hier meer over weten, dan laten we het jullie weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten