maandag 12 augustus 2013

Ian McDiarmid wil weer Palpatine zijn


Ian McDiarmid speelde in vier Star Wars films de rol van Emperor Palpatine, de grote schurk van de reeks. Zijn personage overleed aan het einde van Episode VI, maar dit lijkt niets uit te maken. De acteur zou namelijk gevraagd zijn voor de volgende Star Wars film. Dit meldt Jedi News.

McDiarmid heeft altijd gezegd dolgraag terug te willen keren als de keizer. In de nieuwe film zou hij als kloon van Palpatine te zien kunnen zijn. Het gerucht gaat dat het verhaal van Episode VII draait om een van de leerlingen van Palpatine het duistere Sith leger van de Old Republic zal leiden. Zij zullen het dan opnemen tegen de kinderen van Luke Skywalker en Han Solo.

McDiarmid is een van de weinige Star Wars-acteurs die zowel in de original trilogy als de prequels te zien was. Hij speelde voor het eerst Emperor Palpatine - ook wel Darth Sidious - in Return of the Jedi. Vijftien jaar later keerde hij terug voor Episode I. Dit kon omdat de acteur ten tijde van Return of the Jedi nog lang niet zo oud was als het personage dat hij speelde. 

Bron: Film1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten