woensdag 7 augustus 2013

Disney wil Star Wars tv-serie


Disney heeft plannen voor een nieuwe tv-serie van Star Wars. ABC en Disney-dochter Lucasfilm onderhandelen over de productie van de serie.

Disney's overname van Lucasfilm vorig jaar levert niet alleen een nieuwe trilogie van Star Wars-films op, maar mogelijk ook een tv-serie. Persbureau Reuters schrijft dat de directeur van tv-bedrijf ABC heeft gezegd dat hij met Lucasfilm gesprekken voert over zo'n Star Wars-programma. De onderhandelingen over de tv-serie van de 'space opera' zouden zich nog in de beginfase beginnen.
Disney heeft sinds de overname al bekendgemaakt dat JJ Abrams de Star Wars Episode VII zal regisseren. Dit deel verschijnt in 2015. Deel 8 en 9 staan ook al op de planning. Daarna is Disney van plan elke twee tot drie jaar een nieuwe Star Wars-film uit te brengen. Op de tv-variant van Star Wars is het waarschijnlijk nog lang wachten. Eerst moet een ander Disney-bedrijf, Marvel, zijn serie Agents of SHIELD lanceren.
Eind volgend jaar komt er ook een pilotaflevering van Disney's nieuwe animatieserie Star Wars Rebels. Lucasfilm bracht zelf ook meerdere tv-series rond Star Wars op de buis, waarvan het vijfde seizoen van Star Wars: The Clone Wars eind vorig jaar nog was te zien.

Bron: Bright.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten