donderdag 1 november 2012

Mark Hamill wist van Star Wars VII


Mark Hamill wist al maanden van de nieuwe star wars films, maar ook hij heeft hierbij zijn twijfels.

"Ik werd in augustus uitgenodigd voor een lunch met George Lucas, en toen vertelde hij van zijn plannen", zegt Hamill tegen het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.


Of de inmiddels 61-jarige Hamill weer de rol van Luke Skywalker op zich neemt, is nog onduidelijk. "Totdat we meer weten, kunnen we niets zeggen", zei de acteur heel diplomatiek.
Het is duidelijk dat Lucas Hamill niet over alles inlicht. Zo vertelde hij Hamill in augustus nog niets van zijn plannen om Lucasfilm aan Disney te verkopen. "Ik heb daar gemengde gevoelens bij, maar Disney heeft bij Marvel, de Muppets en Pixar laten zien dat zo'n overname ook goed kan gaan", zegt Hamill.
Ook is hij nog een beetje ambivalent of hij drie vervolgfilms wel zo'n goed idee vindt. "Aan de ene kant vind ik de zes films een mooi afgerond verhaal, waar heel veel mensen een fijn gevoel aan hebben overgehouden", zegt Hamill. "Aan de andere kant is er bij de hardcore fans een onstilbare honger naar meer materiaal."
Lucas vond het tijd voor een nieuwe generatie filmmakers om zich met Star Wars bezig te houden. Met de verkoop van Disney heeft de 68-jarige filmmaker in elk geval contractueel afscheid genomen van de films en blijft hij slechts eventueel betrokken als adviseur. De eerste nieuwe Star Wars-film, Episode VII, staat gepland voor 2015.

 Wat we kunnen verwachten van episode VII is nog erg vaag. Het zou kunnen dat de trillogie aan boeken die geschreven zijn, en die direct aansluiten op episode VI worden verfilmt. Maar het lastige daarvan is dat de hoofdacteurs te oud zijn geworden om hun rol nog te kunnen blijven spelen. Een andere mogelijkheid is, is dat Lucas de scripts voor episode VII, VIII en IX al geschreven heeft en dat deze worden gebruikt voor de nieuwe film. Disney zei zelf al dat er genoeg figuren (17.000) en genoeg planeten in star wars zijn om een heel nieuw verhaal te bedenken over de geschiedenis van 20.000 jaar star wars. Hoogstwaarschijnlijk hoeven we geen Donald Duck als Darth Vader of Pluto als Yoda te verwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten