woensdag 31 oktober 2012

Disney neemt star wars over, nieuwe films op komst!

Het was bijna niet te geloven, toen gisteren bekend werd dat Lucasfilm zichzelf had verkocht aan Disney. Heel de wereld stond even op zijn kop toen het bericht naar buiten kwam. Het nieuws behaalde dan ook bijna alle kranten en het internet stond er vandaag vol mee. Ook menig televisie programma heeft het schokkende nieuws genoemd. NRC Next meld:
Disney neemt voor ruim 1.o5 miljard dollar ( 3 miljard euro) Lucasfilm Ltd., de productiemaatschappij achter Star Wars, over van oprichter George Lucas. The Walt Disney Company maakte de overname gisteren bekend. Disney verklaarde dat er al voor 2015 een zevende deel van Star Wars staat gepland en dat het, elke twee tot drie jaar, een nieuwe Star Wars-film wil uitbrengen. Volgens Lucas is het nu tijd om Star Wars door te geven aan een nieuwe generatie filmmakers. De filmregisseur en de producent zal bij de nieuwe episodes de rol van creatief adviseur vervullen.
Geen wonder dat Nu.nl, TheForce.net, Teekay en The official Star Wars blog hier aandacht aan hebben besteed. Een nieuwe film, en nog zeker 2 andere gepland. Dit lijkt voor ons fans natuurlijk geweldig, maar is dat wel zo. Nu de nieuwe films komen is de kans dat het Star Wars sprookje te uitgemolken wordt. Het verhaal dat altijd om Anakin Skywalker heeft gedraaid is immers van de baan. En of star wars the expanded universe wordt gebruikt voor de nieuwe films is nog maar de vraag. In elk geval kunnen we binnenkort dus weer kijken naar een hele nieuwe en hopelijk spetterende Star Wars film!
Omdat Lucasfilm is overgenomen door Disney, is Indiana Jones dat automatisch ook, of Disney hier ook plannen voor heeft is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten