maandag 8 oktober 2012

Angry Birds en Star Wars

Nogmeer geheimzinnigheid achter de schermen bij lucasarts. Waren het eerst al de nieuwe 3D fillms, star wars battle front III, star wars the first assault, star wars 1313 en tal van andere nieuwe games/ boordspellen gaat lucasarts nu samenwerken met Rovio, de makers van Angry Birds.
 
Rovio en LucasArts maken samen met speelgoedfabrikant Hasbro een serie bordspellen waarin Angry Birds en Star Wars samenkomen. De samenwerking is nog niet aangekondigd, maar er zijn al details naar buiten gekomen.
Rovio, de Finse studio achter de Angry Birds-games, opende een pagina op Tumblr om de samenwerking met LucasArts, het bedrijf achter Star Wars-games, aan te kondigen. Daar laat Rovio enkel los dat de inhoud van de samenwerking bekendgemaakt zal worden tijdens een evenement op Times Square op 8 oktober. Inmiddels zijn de eerste details echter uitgelekt. Zo lijkt ook Hasbro in de samenwerking betrokken te zijn. De speelgoedfabrikant maakt volgens blog Idle Hands in ieder geval een serie bordspellen waarin de werelden van Angry Birds en Star Wars samenkomen.
Zo brengt Hasbro de Star Wars Angry Birds Jenga Death Star op de markt, een spel voor kinderen van 8 jaar en ouder waarin de Angry Birds weggeschoten kunnen worden met een katapult. Daarnaast verschijnt de Star Wars Angry Birds At-At Attack Battle Game met een vergelijkbare opzet. In de At-At-game moeten Angry Birds met een katapult afgeschoten worden op de lopende tank uit Star Wars, die poppetjes uit de films aan boord heeft. De At-At-game is inmiddels ook opgedoken bij de Duitse versie van Amazon. Wat de samenwerking nog meer inhoudt, zal later op maandag moeten blijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten