donderdag 24 januari 2019

Star Wars Galaxy's Edge krijgt een eigen stripreeks


Er wordt al jaren naar uit gekeken, een Star Wars attractiepark. Dit jaar is het dan eindelijk zo ver, want dan openen de deuren van Galaxy's Edge in Disneyland Amerika (Disney Resort en Disney World Resort).

Maar nog voor het park haar deuren kan openen krijgt het al een mini stripreeks. Deze lente, zo werd door de officiële Star Wars website bekend gemaakt, komt de vijfdelige reeks uit. Hiervan is de eerste dan verkrijgbaar in april. De gehele reeks zal worden geschreven door Ethan Sacks, die al eerder voor Star Wars een strip schreef, en geïllustreerd door Will Sliney, die ook betrokken was bij de strip van Solo: A Star Wars Story.

In de reeks krijgen we een eerste kijk op Black Spire Outpost die gevestigd is op Batuu. Dit is de zelfde locatie die is gemaakt voor het thema park Galaxy's Edge. 

Een van de personages in de strip zal de beruchte Dok-Ondar zijn. Hij is een Ithorian die zeldzame antieke spullen verzameld. Zoals op de foto te zien is lijkt het meer op een onschuldige bedelaar die op straat leeft, maar heeft het ook wel iets weg van een wijze man. Daarnaast zouden ook Han SOlo en Chewbacca wel eens voor kunnen komen in de strip. Starwars.com schrijft namelijk in de officiële verklaring:
"The key to saving this lawless outpost might just involve a job pulled long ago by none other than Han Solo and his cohort Chewbacca."
Dit zou wel eens kunnen verwijzen naar wat er in Solo: A Star Wars Story ook al werd genoemd. 

De hoofdlijn van het verhaal gaat er over dat we ontdekken wat er gebeurd als de First Order de randen van de wilde ruimte bereikt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten