zaterdag 19 januari 2019

EA reageert op geannuleerde Star Wars game

Afbeeldingsresultaat voor ea

Afgelopen week lieten we jullie weten dat bronnen binnen EA hadden laten weten dat een groot Star Wars project genaamd Orca zou zijn gecanceld. Kort geleden kwam EA met een officiële reactie. Hierin bevestigde en ontkende ze het nieuws niet maar lieten ze wel weten toegewijd te blijven aan Star Wars en (mocht de game geannuleerd zijn) het werk van het project team nog wel te gebruiken.

De officiële verklaring was als volgt:
Er wordt gespeculeerd over één van onze Star Wars projecten. Het geweldige werk door ons team in Vancouver zal, als een natuurlijk deel van het creatieve proces, door blijven gaan en leiden tot toekomstige Star Wars content en games. Wij zijn volledig toegewijd aan het maken van meer Star Wars games, erg enthousiast over Star Wars Jedi: Fallen Order van Respawn en op het juiste moment zullen we meer informatie over onze nieuwe projecten delen.
Om de gemoederen een beetje te bedaren laat de game producent ook weten nog steeds nieuwe Star Wars games te willen maken en uiten ze hun enthousiasme op de game Jedi: Fallen Order. Hiermee lijkt het bedrijf de aandacht weg te willen nemen van project Orca.

Ondertussen is het sentiment onder de fans minder enthousiast. De twee vorige games van EA hebben niet al te best gescoord en nu is er een game met potentie waarschijnlijk geannuleerd. Hiermee verkeerd het al wankelende huwelijk tussen Star Wars en EA in nog zwaarder water, maar EA laat hiermee blijken de hoop nog niet opgegeven te hebben. Helaas zijn fans ook nog niet vergeten dat EA enkele jaren terug de Star Wars game 1313 heeft geannuleerd, een game waar heel veel fans naar uit hadden gekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten