donderdag 17 januari 2019

EA cancelt open wereld Star Wars game

Afbeeldingsresultaat voor star wars orca

Er zou een nieuwe open wereld Star Wars game komen. Deze zou eerst worden geproduceerd door Visceral en later door EA toen deze het eerdere bedrijf sloot. Maar nu is het over voor de Star Wars game in ontwikkeling volgens de website Kotaku.

Kotaku zou contact hebben gehad met drie mensen die bekend zouden zijn met de projecten van EA. Zij zouden hebben gemeld dat de game definitief is geannuleerd. In 2017 leek EA de game van Visceral met aardig wat wijzigingen nog door te zetten. Wel werd vorig jaar al gespeculeerd dat de game op dat moment in de ijskast stond. 

Het spel zou gaan over een premiejager of andere schurk die het Star Wars universum in een grote open wereld kon verkennen. Naar verluid liep de game onder de code naam Orca. Echter, schijnbaar heeft EA besloten dat er een andere grote game eerst moet uit komen en dus worden ontwikkeld. Hierdoor is er niet genoeg tijd voor project Orca. 

Wel zou EA nu bezig zijn met een kleiner en sneller Star Wars project dat volgend jaar uit zou moeten komen wanneer ook de nieuwe consoles op de markt komen. Intussen houden de ontwikkelaars van EA Vancouver, waar het project in ontwikkeling was, de hoop dat het project toch nog groen licht krijgt wanneer de andere Star Wars game uit is, aldus Kotaku.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten