dinsdag 29 mei 2018

Solo: A Star Wars Story wordt gezien als eerste Star Wars flop (geen spoilers)

Afbeeldingsresultaat voor solo a star wars story

In de aanloop naar Solo was het al de vraag hoe goed deze film zou gaan scoren. Er bleken aardig wat problemen tijdens de productie en fans hielden hun hart vast. Uiteindelijk, naar onzer mening, was dat nergens voor nodig. Maar blijkbaar vonden veel fans het niet de moeite waard om überhaupt de film een kans te geven, want ze bleven massaal thuis.

Solo heeft het slechtste Star Wars openingsweekend gedraaid sinds Disney de reeks heeft over genomen en scoorde kwa opbrengsten bijna 50% minder dan Rogue One (135 miljoen). The Force Awakens haalde in het eerste weekend 250 miljoen op, The Last Jedi 220, maar Solo slechts 65 miljoen. Deze bedragen zijn van buiten de VS. In de VS haalde Solo nog eens 84 miljoen dollar op. 

In China, waar enkele andere Star Wars films nog altijd in de bioscoop draaien, deed Solo het zelfs slechter dan al langer draaiende films. Volgens sommige is deze Star Wars film de eerste flop voor Disney in de reeks. Maar er moet wel bij gezegd worden dat de kijkcijfers sinds The Force Awakens überhaupt zijn teruggelopen (wat relatief normaal is). 

Verbazingwekkend genoeg staat de film toch eerste in meest bezochte film op dit moment.  Wij raden ook zeker aan om te gaan kijken. De film is immers de moeite waard en verdient op zijn minst een bezoekje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten