dinsdag 1 mei 2018

Star Wars gekte slaat toe bij Viking: een bijzondere Star Wars vergader tafel

Push Pins (1 of 1)-2

Met nog maar een paar dagen te gaan tot de internationale Star Wars dag, 4 mei, en een paar weken tot de release van Solo: A Star Wars Story, is de Star Wars gekte toegeslagen bij het bedrijf Viking!

Op het kantoor van Viking willen ze geen saaie bureaus of kale muren, nee er moet creatief gewerkt worden en dus moet het kantoor er ook zo uit zien. De werknemers van het kantoor nemen dan ook regelmatig een creatief project onder de arm en dit keer was dat Star Wars. Het team heeft namelijk een vergadertafel vol met punaises, wel 28.800, gemaakt om zo een stormtrooper te laten verschijnen.

Push Pins (1 of 1)-19.jpg

Je zou denken dat hier weken aan gewerkt is, maar het koste 'slechts' 39 uur om dit te bouwen. Maar daar ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Er moest een afbeelding gekozen worden die simpel van ontwerp is zodat het niet te rommelig zou worden. Daarna moest er berekend worden hoeveel punaises er nodig waren. Dit hebben ze gedaan door elke pixel 1cm te maken (de diameter van een punaise) en dat vergroten naar 240 bij 120 cm. Er ging een aardige berekening op los over hoeveel punaises er van welke kleur nodig waren: 12.859 zwarte, 9.865 witte, 2.680 blauwe, 1.225 groene, 1.156 gele en 1.015 rode punaises.

Push Pins (1 of 1)-25

De volgende stap was het maken van een Foamex schets, wat ook weer uitdagingen met zich mee bracht. En pas daarna kon het prikken eindelijk beginnen. Dit proces duurde maar liefst een week! Maar gelukkig kwamen medewerkers van alle afdelingen op het kantoor helpen.

Om te kunnen blijven werken aan de vergadertafel is er een glasplaat over het uiteindelijke werk gelegd, die speciaal gemaakt moest worden. 

Kijk, zo doe je dat dus! Een groepje echte creatievelingen met het mooiste onderwerp dat er is. May the Force be with you!

Push Pins (1 of 1)-41.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten