woensdag 28 juni 2017

George Lucas krijgt eindelijk zijn museum


Lang heeft hij er voor gestreden en nog langer heeft hij er van gedroomd, maar gisteren kreeg George Lucas dan eindelijk groen licht van de gemeenteraad van Los Angeles om zijn eigen museum te openen. Om dat te bereiken stopt Lucas maar liefst 1,5 miljard dollar aan eigen geld in.

Het museum voor 'Narratieve Kunst' zal worden gebouwd in de vorm van een ruimteschip, refererende naar zijn grootste creatie, Star Wars natuurlijk. En het zal je vast ook niet verbazen dat Star Wars attributen een belangrijke plek krijgen in het museum. Maar het museum moet nog veel mer gaan bieden. Het moet gaan over het vertellen van verhalen, van prehistorische grottekeningen tot de moderne film.

Naast het mega archief dat Lucas heeft van onder meer Star Wars en Indiana Jones zal ook zijn eigen kunstverzameling worden tentoongesteld; dat loopt van 19de-eeuwse schilderijen tot moderne schilderwerken en mangatekeningen. Maar ook zullen kinderillustraties en strips niet ontbreken (van onder anderen Winnie the Pooh) aangezien ook die werken verhalen vertellen.


Het museum wordt dus een grote verzameling van zeer uiteenlopende onderwerpen en items. Zo mogen bezoekers verwachten stukken van de set van films als The Wizard of Oz;  Blade Runner en Lor of the Rings verwachten; foto's; tekeningen; films; schilderijen; etc. Daarnaast zijn er ook nog interactieve programma's voor zowel kinderen als volwassenen.

Het indrukwekkende gebouw zal 28.000 vierkante meter groot worden en 5 verdiepingen tellen. Naast het museum zal het ruimte bieden aan bioscoopzalen; onderzoeksbibliotheken; educatielabs en horeca. De gemeente van LA is er dan ook heel blij mee, zeker aangezien Lucas alle kosten op zich neemt en het project naar verwachting duizenden banen op zal leveren; 43 miljoen dollar aan belasting en 168 dollar aan de economie van de stad.

Het museum moet open gaan in 2021, nog even wachten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten