vrijdag 6 januari 2017

Star Wars met handen in het haar, wat te doen met Leia?


Eind december 2016 is fan favoriet Carrie Fisher, Leia Organa Solo, overleden, het kan je niet ontgaan zijn. Nu de rust wat weder lijkt te keren nadat het een schok over de wereld gaf, wordt het tijd voor de Star Wars makers bij Disney en Lucasfilm om de toekomst van de films te bespreken.

Hoewel de volgende film, episode VIII, al bijna helemaal klaar is, moest Carrie nog 2 belangrijke scenes filmen. Haar overlijden is dus niet alleen verdrietig op sociaal vlak maar verstoord ook de originele plannen voor de film. Daarbij kwam gisteren naar buiten dat het personage Leia eigenlijk nog een grote en heel belangrijke rol toebedeeld had gekregen in episode IX. 

Haar overlijden gooit dus roet in het eten van de originele plannen en scripts en ideeën moeten dus worden aangepast. Of kiest Disney toch voor de nieuwe weg en wordt Carrie door middel van CGI na gemaakt, zoals we met Tarkin en een jongere versie van Leia al zagen in Rogue One? Blijft het verhaal het zelfde, of moet het einde van haar personage vroegtijdig worden ingelast?

Colin Trevorrow, regisseur van episode IX, moet volgende week naar LA komen om de opties te bespreken met Kathleen Kennedy, hoofd van Lucasfilm. Het enige voordeel dat men heeft, we hebben nog een jaar tot episode VIII en nog 2 jaar tot episode IX. Er is dus redelijk wat tijd om tot een oplossing te komen.

Intussen blijven we triest om het verlies van Carrie Fisher. May the Force be with her, always!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten