woensdag 14 december 2016

Rogue One première, wij waren er bij!

LET OP! Het volgende artikel bevat spoilers van Rogue One

Afbeeldingsresultaat voor rogue one

Vandaag werd het lange wachten dan eindelijk beloond. Want vandaag was in Nederland namelijk de Rogue One première en natuurlijk waren wij er bij. Dit jaar waren we in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. Een compleet verslag van het bezoek en foto's volgen morgen.

In ieder geval, de film was druk bezet en de zaal zat (op een enkele stoel na) helemaal vol. Het wachten op het begin van de film duurde lang, maar daar was het dan, het "Lucasfilm" logo en BAM de film begon. Naar persoonlijke mening een teleurstellend openingsbeeld. Deze redelijke teleurstelling zette zich voort in het begin van de film. Naar ons idee kwam de film wat traag op gang en greep het niet meteen vanaf moment één de complete interesse.

Maar fans, wees niet gevreesd, want die teleurstelling zal snel verdwijnen. Wanneer de film eenmaal zijn draai heeft gevonden word je verrast met oude bekenden, typische Star Wars humor en boven al, het echte Star Wars gevoel keert terug in volle maten. Gareth Edwards heeft er kosten nog moeite bespaard om de film neer te zetten als een klassieke Star Wars ervaring en met ongelofelijke technologische staaltjes werk.

Word je verrast? Reken daar maar vast op! Ga je lachen? Zeker weten! Giert de spanning rond? Zonder twijfel. Uiteindelijk maakt de film zijn wat slappere begin zeker goed. Meerdere keren ervoeren wij een brok in ons keel, wat ons liet weten hoe erg we ons inleefde in de film. Hoe verder je het einde nadert, hoe groter de glimlach op je gezicht word. Uiteindelijk kunnen we niets anders doen dan de film benoemen tot een goed staaltje filmwerk dat dicht bij een 'meesterwerk' kan komen. Moet je deze film zien als een fan? Ongetwijfeld. Moet je deze film zien als je geen fan bent? Zeker een aanrader.

Morgen volgt meer informatie over de première zelf en de gemiddelde fan reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten